Ύψωσε σημαιάκι… περηφάνιας!

Σε ένα ακόμα ματς η διαιτησία ύψωσε το ανάστημα της. Και πιο συγκεκριμένα, η Ηρακλειώτικη διαιτησία.

Στο πρόσφατο παιχνίδι για τη Σούπερ Λιγκ 2 μεταξύ ΑΟΧ και Ξάνθης(0-0), μεταξύ των διαιτητών, ως πρώτος βοηθός, ήταν ο Στάθης Γαρεφαλάκης.
Με ρέφερι τον Βαγγέλη Γρατσάνη, όπου βρίσκεται στο πίνακα της παραπάνω κατηγορίας(SL). Δεύτερος βοηθός ήταν ο Παύλος Φραγκούλης, ως 4ος διαιτητής ήταν ο Αλέξανδρος Τσαμούρης. Χρέη παρατηρητή διαιτησίας,είχε  ο Γρηγόρης Λέφας, από τη Πιερία.
Έγινε λοιπόν μια φάση στο μισό γήπεδο ελέγχου του Γαρεφαλάκη. Μετά από εκτέλεση φάουλ των φιλοξενούμενων παικτών, με κεφαλιά ψαράκι ο Παπάζογλου, στέλνει τη μπάλα στα Χανιώτικα δύχτια.Όμως η φάση σα να μην έγινε ποτέ!
Αφού ενστικτωδώς και αφού κρίνει πως ο σκόρερ, βρίσκεται σε αντικανονική θέση, ο Στάθης, έχει υψώσει το σημαιάκι του και σφυρίζεται ως οφσάιντ η παράβαση από το διαιτητή. Η φάση έχει ξεσηκώσει… θετικότατα σχόλια και έχει γίνει μεγάλη συζήτηση ανά την Ελλάδα.
Και ο λόγος δεν είναι άλλος, από το ότι ο Γαρεφαλάκης, όχι μόνο βρισκόταν σε σωστή θέση, αλλά κι ενώ το οφσάιντ ήταν οριακό (το πόδι του επιθετικού!), σε κλάσματα δευτερολέπτου εντοπίστηκε ακαριαία  από τον Ηρακλειώτη διαιτητή!
Φάση που όπως τόνιζαν παρατηρητής, αλλά και άλλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο, μόνο το VAR θα μπορούσε να την εντοπίσει.
Να συμπληρώσουμε ακόμα πως στο ματς το συγκεκριμένο, με χρέη παρατηρητών αγώνα (όπως οι συνθήκες το απαιτούν), στα Χανιά, βρέθηκαν από πλευράς ΕΠΣΗ οι Παπαγγελής, Χρονάκης και Μαθιουδάκης.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook