Λοιμωξιολόγοι vs Κυβέρνηση, σημειώσατε ένα;

Στο άρθρο της ημέρας ο Μανώλης Θέμελης αναρωτιέται για το Lockdown στον Αθλητισμό και αν τελικά το αποφασίζουν οι λοιμωξιολόγοι ή η Κυβέρνηση. Ή και οι δύο μαζί.

«Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;» είχε διερωτηθεί πριν από χρόνια ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής με αφορμή τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Θυμήθήκαμε την ιστορική ατάκα του, αναρωτώμενοι στο ποιος αποφασίζει τελικά για το Lockdown λόγω covid 19 ή κατ΄επέκτασιν για το λουκέτο στον ερασιτεχνικό (κυρίως) Αθλητισμό.

Το αποφασίζουν οι λοιμωξιολόγοι ή η Κυβέρνηση. Η Κυβέρνηση ή οι λοιμωξιολόγοι; Ή και οι δύο μαζί.

Όποιον και να ρωτήσουμε μας λέει οτι δεν ξέρει.

Χαρακτηριστικά, σε ερώτησή μας για το το μέλλει γενέσθαι μας απαντούν:

“Η ΕΠΟ (ή η ΕΟΚ ή όποια άλλα Ομοσπονδία ή Ένωση βάλουμε) περιμένει την Κυβέρνηση, που αυτή περιμένει την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων. Που την περιμένουν όλοι οι άνθρωποι του αθλητισμού.

Όπως έλεγε και ο Μανώλης Μαυρομάτης στην θρυλική περιγραφή του: “Σέστις, πάντα Σέστιτς, περιμένει ο Αναστόπουλος. Σέστιτς, ξεφεύγει ο Σέστιτς, πάντα Σέστις, περιμένει ο Αναστόπουλος. Σέστιτς, μπαίνει στη μεγάλη περιοχή, πλασάρει και είναι το γκολ, ενώ πάντα περίμενε ο Αναστόπουλος…».

Όλοι περιμέναμε. Όλοι περιμένουμε. Όμως ποιον περιμένουμε αλήθεια; Ή τι πλέον περιμένουμε; Μήπως προσδοκούμε Ανάσταση… “νεκρών”; Αφού η κατάσταση στον Αθλητισμό είναι δραματική….

“Η κυβέρνηση ακούει πάντα την εισήγηση της Επιτροπής για τον κορονοϊό”, είχε αναφέρει από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός.

Η τελική απόφαση για ΟΛΑ λαμβάνεται όμως από την Κυβέρνηση, μετά από την τελική εισήγηση των ειδικών. Ή όχι. Μήπως οι Λοιμωξιολόγοι τελικά κάνουν… κουμάντο; 

Φυσικά υπάρχει και η λεγόμενη πολιτική απόφαση, έναντι της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Και το επιχείρημα αυτό το χρησιμοποιούν κατά το δοκούν. Για να “απαλλαχτούν” των ευθυνών τους.

Δηλαδή για να απαντήσουν σε αυτούς που “καίγονται”, οτι δεν φταίμε εμείς για τις αποφάσεις.

Φταίνε οι άλλοι. Το μόνο σίγουρο είναι οτι φταίει τελικά ο… Χατζηπετρής.

Το θέμα είναι οτι η νόσος Covid-19 εξαπλώνεται και η κατάσταση πλέον είναι ανεξέλεγκτη.

Και… φτου από την αρχή. Τηλεδιασκέψεις, εισηγήσεις από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, αποφάσεις…

Και το “λουκέτο” συνεχίζεται…..

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook