Άξιος πρεσβευτής μας ο Γιώργος Γιακουμάκης!

Στο άρθρο της ημέρας ο Μανώλης Θέμελης αναφέρεται στον διεθνή Ηρακλειώτη φορ που διαπρέπει στο εξωτερικό, δείχνοντας την κλάση του σε Ολλανδία, Σκωτία και ΗΠΑ, αλλά δεν τον… πίστεψαν στην Ελλάδα!

Ξεκινώντας από  τις ακαδημίες του ΠΟΑ και στην συνέχεια στον Πλατανιά (2012-17, 59 συμμετοχές και 14 γκολ στη Super League), έχοντας ένα σύντομο πέρασμα από την Επισκοπή (2014), μετακινήθηκε στην ΑΕΚ (2017-20), όπου πέτυχε ένα σπουδαίο γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό (2018), αλλά παρόλα αυτά δεν μπόρεσε να βρει μια θέση στη βασική ενδεκάδα.

Δόθηκε δανεικός σε ΟΦΗ (2019) και την Γκόρνικ Ζάμπρζε (2020) και στην συνέχεια πωλήθηκε έναντι 200.000 ευρώ στη Φένλο (2020).

Και η συνέχεια είναι γνωστή… Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ο δικός μας, Γιώργος Γιακουμάκης εκτόξευσε την καριέρα του!

Είναι πάντως εντυπωσιακό το πως σε οκτώ χρόνια στην Ελλάδα, σημείωσε 17 (!) μόλις γκολ σε Πλατάνια, ΑΕΚ και ΟΦΗ και μετά πήρε μπρος σκοράροντας κατά… ριπάς!

Με 26 γκολ και αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ στην Eredivisie (2020-21)!

Η Σέλτικ τον έκανε δικό της και στην πρώτη του σεζόν στη Σκωτία, αναδείχτηκε πάλι πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 13 γκολ (17 σε όλες τις διοργανώσεις), οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση δύο εγχώριων τίτλων (πρωτάθλημα και Λιγκ Καπ)!

Εδώ και μερικούς μήνες ο Γιακουμάκης ανήκει στην Ατλάντα, η οποία πλήρωσε περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ για να τον φέρει στο MLS.

Και μάλιστα ο Έλληνας φορ άφησε πίσω του τον Μέσι στο βραβείο για τον καλύτερο «rookie» της σεζόν για την τρέχουσα σεζόν!

Σκοράρει και πασάρει συνεχώς και φυσικά βρίσκεται σταθερά στις κλήσεις του Πογέτ για την Εθνική μας ομάδα! 

Για το πως το… “ασχημόπαπο”… μεταμορφώθηκε σε… “κύκνο”, έδωσε ο ίδιος την εξήγησή του:

«Ήμουν κλειδωμένος στην Ελλάδα. Αισθανόμουν σαν να ήμουν σε κλουβί. Όλα πήγαιναν λάθος, εντελώς λάθος.

Έτσι έπρεπε να φύγω. Έπρεπε να δραπετεύσω… Αυτοί ποτέ δεν με πρόσεξαν και ποτέ δεν μου έδειξαν σεβασμό και εκτίμηση, πως πόνταραν σε μένα».

Ο 29χρονος επιθετικός σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα… λάμπει, δείχνοντας την κλάση του σε Ολλανδία, Σκωτία και ΗΠΑ! 

Είναι άξιος πρεσβευτής της χώρας μας και διαφημίζει την Κρήτη! Έφυγε από την χώρα μας και… αναγεννήθηκε!

Κέρδισε επιτέλους την αναγνώριση και το χειροκρότημα με το… σπαθί, αλλά και τα… γκολ του!

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook