Άνω κάτω και φέτος τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΗ λόγω του Μητρώου!

Στο άρθρο της ημέρας ο Μανώλης Θέμελης αναφέρεται στο θέμα με το Μητρώο, που και φέτος αποδεικνύεται… τροχοπέδη στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων της ΕΠΣΗ.

Την περυσινή (2022-23) σεζόν λόγω της μη εγγραφής τους στο Μητρώο αναγνωρισμένων αθλητικών σωματείων της Γ.Γ.Α είχαμε ομάδες στα πρωταθλήματα της Α2 και Β ΕΠΣΗ (Κουνάβοι, Πήγασος, Θέρισσος, Ν. Ηροδότου, ΟΦΑ) που δεν έπαιξαν όλη την χρονιά, ενώ είχε μετατεθεί και η πρεμιέρα της Α1.

Μία από τα ίδια και την φετινή σεζόν, καθώς ξεκίνησαν με αναβολές αγώνων σε ΟΛΑ τα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΗ.

Η τοπική Ενωση και φέτος ασχολείται και καλείται να βρει λύση με αυτό το “καυτό” θέμα – “σπαζοκεφαλιά, ώστε να ξεπεραστεί οριστικά (;) και να κυλήσουν ομαλά τα Πρωταθλήματα, αλλά και το Κύπελλο της.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ενεργών αθλητικών σωματείων έχει εγγραφεί στο μητρώο και ταυτόχρονα επικαιροποίησε τα στοιχεία για την επανεγγραφή τους σε αυτό, υποβάλλοντας την σχετική αίτηση στην πλατφόρμα, μέχρι την 31η Ιουλίου 2023, αφού δόθηκε και μία μικρή παράταση.

Τα δεδομένα όμως φαίνεται να αλλάζουν με την απόφαση-βόμβα, που πήρε το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, το οποίο έκανε αποδεκτή την αίτηση αναστολής την οποία κατέθεσε ο Α.Ο.Τυμπακίου για το θέμα του μητρώου και σύμφωνα με αυτή θα μπορεί να αγωνίζεται κανονικά στο πρωτάθλημα της Α1 μέχρι να γίνει το δικαστήριο, το οποίο προγραμματίστηκε για τις 16 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για μια απόφαση  που ενδεχομένως και να αλλάζει τα δεδομένα του αθλητικού νόμου για το μητρώο ερασιτεχνικών σωματείων, αφού το Διοικητικό Εφετείο (Τμήμα Αναστολών) διατάσσει τη διοργανώτρια να βάλει στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΗ τον ΑΟΤ.

Μέχρι να γίνει η δίκη  στις 16 Νοεμβρίου 2023 θα έχει κανονικά το δικαίωμα να αγωνίζεται σε όλες τις διοργανώσεις της ΕΠΣΗ και να χρησιμοποιεί τις Δημοτικές Αθλητικές εγκαταστάσεις.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια πρώτη νίκη για την ομάδα του Τυμπακίου, η οποία δεν είχε καταφέρει να μπει στο Μητρώο, αλλά ίσως είναι και μια απόφαση-πρόκριμα, αφού θα υπάρχει και δεδικασμένο, για όλες τις ομάδες που έμειναν εκτός Μητρώου για διάφορους λόγους.

Σε κάθε περίπτωση είναι ένα θέμα – τροχοπέδη, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, πρέπει να λυθεί οριστικά για να μην γίνονται άνω κάτω κάθε χρόνο τα τοπικά πρωταθλήματα.

Χωρίς να μπαίνουμε στο πνεύμα και την ουσία, αλλά και το αν καλώς ή κακώς πρέπει να γίνεται όλη αυτή η διαδικασία, το Μητρώο εδώ και μήνες επηρεάζει και “ταλαιπωρεί” τις ομάδες και όχι μόνο.

Μπήκε ξαφνικά στην… ζωή μας και ο χρόνος θα δείξει αν θα φύγει ή θα δοθεί μία οριστική λύση, το ίδιο ξαφνικά! 

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook