Και τώρα οι δυο τους…

Πλατανιάς και Α.Ο.Χανιά συγκρούονται στο γήπεδο του Μάλεμε την Κυριακή σε παιχνίδι που απαιτείται να αποτελέσει «διαφήμιση του ποδοσφαίρου». Πρέπει να το διαφημίσουν πρώτα πρώτα, οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές..Εν συνεχεία οι παράγοντες και εν τέλει, οι φίλαθλοι.. Η συγκυρία του να διαθέτουν τα Χανιά δύο ομάδες στη Γ’ Εθνική θα πρέπει να αξιοποιηθεί πλήρως. Αμφότερες […]

Πλατανιάς και Α.Ο.Χανιά συγκρούονται στο γήπεδο του Μάλεμε την Κυριακή σε παιχνίδι που απαιτείται να αποτελέσει «διαφήμιση του ποδοσφαίρου». Πρέπει να το διαφημίσουν πρώτα πρώτα, οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές..Εν συνεχεία οι παράγοντες και εν τέλει, οι φίλαθλοι..

Η συγκυρία του να διαθέτουν τα Χανιά δύο ομάδες στη Γ’ Εθνική θα πρέπει να αξιοποιηθεί πλήρως. Αμφότερες οι ομάδες ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να διδάξουν και να βγάλουν προς τα έξω, αθλητικό πολιτισμό.Δεν υπάρχει κανείς λόγος «πυροδότησης» του κλίματος..Τα αισθήματα που μπορεί να έχει ο καθένας για το αντίπαλο σωματείο (και είναι σεβαστά αυτά), ας τα κρατήσει για τον εαυτό του.

Άνθρωποι που ζουν στην ίδια πόλη και γνωρίζει ο ένας τον άλλο (λιγότερο ή περισσότερο) θα ήταν κυριολεκτικά ανοησία να έρθουν σε σύγκρουση για δύο ώρες, μέσα σε ένα γήπεδο και να γίνουν συμβάντα για τα οποία όλοι θα μετανιώνουν, λίγο αργότερα..

Σε πόλεις όπως το Μάντσεστερ που το μίσος ανάμεσα στους οπαδούς της Σίτυ και σε εκείνους της Γιουνάιτεντ είναι άσβεστο, κυριολεκτικά δεν ανοίγει.μύτη! Υπάρχουν κάποια όρια τα οποία δεν ξεπερνιούνται ποτέ, ειδικά μέσα στο γήπεδο.

Τα Χανιά δεν είναι Μάντσεστερ.Το ίδιο και οι ΑΟΧ και Πλατανιάς δεν είναι Σίτυ και Γιουνάιτεντ. Υπό την έννοια ότι δεν υποθάλπονται τεράστια οικονομικά συμφέροντα. Στη «φτωχή» Γ’ Εθνική, τα οικονομικά δεδομένα είναι σταγόνα στον ωκεανό σε σύγκριση με την Αγγλία.. Ο αθλητικός πολιτισμός όμως, είναι ίδιος παντού. Όταν τον τηρείς, κερδίζουν όλοι, όταν καταπατείται μπαίνουν σε ρίσκο ακόμα και ανθρώπινες ζωές..

Δεν είμαστε υπερβολικοί και δεν κινδυνολογούμε. Τα Χανιά έχουν την ιστορική ευκαιρία να δουν δύο δικές τους ομάδες να συγκρούονται σε εθνική κατηγορία.Όλοι πρέπει να το προστατεύσουμε αυτό.

Όπως μου είπε τις προάλλες, ένας φίλος που ασχολείται ενεργά με το ποδόσφαιρο, «υποστηρίζω όποιον γουστάρω, αλλά δεν γουστάρω να επιβάλλω στον άλλο αυτό που υποστηρίζω εγώ».

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook