Ιστορική ευκαιρία!

Δεν λέμε ότι το χανιώτικο ποδόσφαιρο απέκτησε υποδομές, ούτε ότι οι άνθρωποι που το διοικούν (στην πλειοψηφία τους) έγιναν εν μια νυκτί, «άγγελοι», ούτε ότι έχει εκσυγχρονιστεί σε όλα τα επίπεδα και σε  τέτοιο βαθμό, ώστε να γίνει πρότυπο. Κάθε άλλο μάλιστα… Παρόλα αυτά, επειδή το έφεραν οι συγκυρίες και επειδή κάποιοι, τα τελευταία χρόνια, […]

Δεν λέμε ότι το χανιώτικο ποδόσφαιρο απέκτησε υποδομές, ούτε ότι οι άνθρωποι που το διοικούν (στην πλειοψηφία τους) έγιναν εν μια νυκτί, «άγγελοι», ούτε ότι έχει εκσυγχρονιστεί σε όλα τα επίπεδα και σε  τέτοιο βαθμό, ώστε να γίνει πρότυπο. Κάθε άλλο μάλιστα…

Παρόλα αυτά, επειδή το έφεραν οι συγκυρίες και επειδή κάποιοι, τα τελευταία χρόνια, δούλεψαν, αυτή τη στιγμή είμαστε στην ευχάριστη συγκυρία να έχουμε δύο ομάδες σε Εθνικές κατηγορίες, τον Πλατανιά και τον ΑΟΧ.

Δεν είναι όμως, τη δεδομένη στιγμή, αυτό το θέμα μας. Το θέμα μας είναι ότι ο Πλατανιάς βρίσκεται ουσιαστικά, μια ανάσα από την άνοδο, «χτυπάει» ουσιαστικά την πόρτα, της Β’ Εθνικής, επωφελούμενος τη «σκούπα» που έχει καθαρίσει σε μεγάλο βαθμό το ελληνικό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι, αυτό το καλοκαίρι. Φυσικά δεν είναι μόνο η. σκούπα, αλλά και η ίδια η προσπάθεια του Πλατανιά πέρυσι, που πραγματοποίησε πορεία πρωταθλητισμού, με συνέπεια, έστω και εμμέσως πλην σαφώς, να βρίσκεται πολύ κοντά στο να καρπωθεί τους κόπους του.

Θυμάστε πότε, μια χανιώτικη ομάδα, έπαιξε για πρώτη φορά στη Β’ Εθνική; Αρχές δεκαετίας του ’80 ήταν (ΑΟΧ). Πολλά χρόνια πίσω, κοινώς τρεις δεκαετίες.

Η μεγάλη πιθανότητα να παίξει ο Πλατανιάς Β’ Εθνική είναι μια μοναδική ευκαιρία για όλους. Πρώτον, για τον ίδιο το σύλλογο, για τον οποίοι η συμμετοχή του στη Β’ Εθνική αποτελεί ιστορικό.ραντεβού και ευκαιρία καταξίωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεύτερον, για το χανιώτικο ποδόσφαιρο που έχει τη δυνατότητα να βγει από την παρακμή και τη μιζέρια του αφού ανεβαίνει, εκ των πραγμάτων, επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα θα δοθεί η ευκαιρία σε μικρά παιδιά να παρακολουθούν αγώνες υψηλού επιπέδου και να έχουν τέτοιου είδους εικόνες, αλλά και αυξημένα κίνητρα (εφόσον ασχοληθούν με το άθλημα). Τρίτον, για το φίλαθλο κοινό των Χανίων, που θα βλέπει σημαντικά παιχνίδια μέσα στην πόλη του. Τέταρτον, για το «αντίπαλο δέος» τον ΑΟΧ, που βλέποντας τον Πλατανιά να αγωνίζεται στη Β’ Εθνική θα αποκτήσει ένα έξτρα κίνητρο για να τον φτάσει.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, για όσους σκέφτονται με .χρώματα, μπλε ή κόκκινα, δεν υπάρχουν αντιπαλότητες. Ο στόχος είναι, σε βάθος χρόνου, κοινός. Αυτή την κατεύθυνση πρέπει να την υποδείξουν οι «ποδοσφαιράνθρωποι» των Χανίων και σε δεύτερο βαθμό, τα ΜΜΕ.

Η ευκαιρία είναι μπροστά τους και μπροστά μας και περιμένει.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook