Μία διαφορετική… πινελιά στο τοπικό ποδόσφαιρο

Στο άρθρο της ημέρας ο Μανώλης Θέμελης γράφει για την παρουσία του Αετού Ανωγείων στα τοπικά Πρωταθλήματα της ΕΠΣΗ, που δίνουν ένα άλλο… χρώμα την φετινή σεζόν.

Το καλοκαίρι είχαμε μία είδηση που… ταρακούνησε τα νερά και έσκασε ως βόμβα στο τοπικό ποδόσφαιρο.

Ο ιστορικός Αετός Ανωγείων ζήτησε να αποχωρήσει από την ΕΠΣ Ρεθύμνου και να μεταγραφεί στην ΕΠΣΗρακλείου.

Η μετακόμιση αυτή είχε το ρίσκο της αλλά κρίθηκε επιβεβλημένη από την νέα φιλόδοξη Διοίκηση με επικεφαλής τον Στέλιο Ξυλούρη.

Η ομάδα του Αετού ξεκίνησε λοιπόν από τα… χαμηλά και την Γ κατηγορία ΕΠΣΗ με στόχο να φτάσει εκεί που του αξίζει αλλά κυρίως να προσελκύσει νέα παιδιά και να αξιοποιήσει τα ταλέντα της περιοχής.

Το πρώτο μισό του Πρωταθλήματος της Γ ΕΠΣΗ βρίσκει τον Αετό να έχει… πετάξει στην κορυφή με 30 βαθμούς με απολογισμό 10 νίκες και 2 ήττες (εκτός έδρας από Κουνάβοι και Μαρτινέγκο). Δύναμή της η έδρα του με 7 νίκες σε ισάριθμα ματς.

Με προπονητή τον ικανό και φιλόδοξο Σταμάτη Μαματζάκη, που έχει και την γνώση και την  εμπειρία από υψηλότερο επίπεδο, το.. ταξίδι του Αετού στα Πρωταθλήματα της ΕΠΣΗ ξεκίνησε και συνεχίζεται σε στέρεες βάσεις.

Άλλωστε η Διοίκηση μιλάει με… ανοικτά χαρτιά και το κατέστησε σαφές στην ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο πριν τα Χριστούγεννα, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η προσπάθεια που κάνουμε για ανασύσταση και ανασυγκρότηση της ομάδας του Αετού είναι καταρχάς υγιής – ειλικρινής – καθαρή. Είναι προσπάθεια έντιμη και με ισχυρή θέληση, ώστε ο Αετός Ανωγείων να ξεπεράσει τα στενά πλαίσια της ποδοσφαιρικής ομάδας και να φτάσει στο επίπεδο του καθαρού αθλητισμού και όχι τόσο πολύ τον πρωταθλητισμό.

Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο αλλά θα το προσπαθήσουμε. Να δώσουμε κίνητρο άθλησης σε όλες τις ηλικίες, αν είναι δυνατόν.

Να δώσουμε βάση στη δημιουργία Ακαδημιών με σκοπό τη διαπαιδαγώγηση και τη διαμόρφωση σωστών χαρακτήρων χρήσιμων στη κοινωνία.

Έχουν γίνει πολλά βήματα μέχρι τώρα παρά την πίεση του χρόνου.Έτσι άρχισε η ανασύσταση και ανασυγκρότηση της ομάδας.

Νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο . Πράγματι ζητάμε τη συμμετοχή όλων σας”.

Γι΄αυτό και οργάνωσε  μια ομάδα μελών- συνδρομητών (Λαϊκής βάσης) με κατώτερη ετήσια συνδρομή.

Το δίχως άλλο η παρουσία του Αετού Ανωγείων στα Πρωταθλήματα της ΕΠΣΗ είναι ένα… στοίχημα για όλους, που φαίνεται να κερδίζεται!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook