Ο αναγεννημένος Ροβίθης που δίνει νίκες και… προκρίσεις

Στο άρθρο της ημέρας ο Μανώλης Θέμελης γράφει για τον Μανώλη Ροβίθη που… τράβηξε την ανηφόρα με σοβαρούς τραυματισμούς, αλλά επέστρεψε δριμύτερος και αποδεικνύεται σε MVP του Εργοτέλη τον τελευταίο μήνα.

Ο Μανώλης Ροβίθης μπορεί να είναι μόλις 27 χρόνων αλλά μοιάζει… μπαρουτοκαπνισμένος στα Ελληνικά γήπεδα. Και… ταλαιπωρημένος.

Το ιατρικό του ιστορικό είναι πλούσιο και ειδικά στον Εργοτέλης λες και τον έχει πιάσει το… κακό μάτι.

Την σεζόν 2017-18 στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ με αντίπαλο την Καλλιθέα υπέστη μερική ρήξη πρόσθιου χιαστού.

Έμεινε καιρό εκτός δράσης, αν και ο χρόνος επανόδου του υπολογιζόταν σε μήνες επέστρεψε σε χρόνο ρεκόρ.

Όμως τον Μάρτιο, έπαθε ρήξη χιαστού και πάλι στο αριστερό γόνατο και πέρασε την πόρτα του χειρουργείου, χάνοντας το υπόλοιπο του Πρωταθλήματος και διεκδικώντας με αξιώσεις το Οσκαρ… ατυχίας.

“Αισθάνομαι σαν θηρίο στο κλουβί. Δεν θέλω να βλέπω τους αγώνες του Εργοτέλη από την τηλεόραση” είχε δηλώσει και το εννοούσε.

Τελικά έκανε υπομονή, πείσμωσε και δούλεψε και το τελευταίο διάστημα αποδεικνύεται στον πολυτιμότερο παίκτη της ομάδας, που προέρχεται από τον πάγκο και αλλάζει τον… ρου του εκάστοτε ματς.

Σκόραρε  το τρίτο γκολ, που “κλείδωσε” την νίκη με τον Αήττητο Σπάτων (3-1), όταν το ματς άρχισε να.. ζορίζει.

Λίγες μέρες αργότερα με… Ολύμπια ψυχραιμία πέτυχε το πέναλτι που έκρινε το ματς στην ρουλέτα της έξτρα διαδικασίας και έδωσε την πρόκριση στους “8” του Κυπέλλου κόντρα στην πρώην ομάδα του, τον ΟΦΗ, αλλά δεν το πανηγύρισε σεβόμενος το γήπεδο που έγινε γνωστός.

Και χθες, Κυριακή, ήρθε από τον πάγκο και σκόραρε το γκολ που “άνοιξε” τον δρόμο για την νίκη κόντρα στην Δόξα Δράμας (2-0) στο Παγκρήτιο, 20′ πριν το φινάλε και ενώ το 0-0 φαινόταν να “κλειδώνει”.

Αντί επιλόγου τα δικά του λόγια:

«Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ την οικογένεια του Εργοτέλη, καθώς όλο αυτό το δύσκολο διάστημα που ήμουν εκτός, μου έχει σταθεί. Είναι μια ομάδα οικογένεια. Απ’ την πλευρά μου θα κάνω ότι μπορώ γιατί αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν πολλά, μου έχουν προσφέρει πάρα πολλά και θα κάνω τα πάντα για να τους το ξεπληρώσω».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook