Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη “Γιούχτες” και όχι “Αιγινιακούς”

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει στο άρθρο της ημέρας στο athleticradio.gr για το απαξιωμένο ελληνικό ποδόσφαιρο που δεν δίνει ευκαιρίες σε ομάδες που είναι υγιείς και πεντακάθαρες.

Κανονικά μετά τη νίκη του Γιούχτα στην Ιεράπετρα, θα έπρεπε στις Αρχάνες να επικρατεί ξεσηκωμός για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο Γιούχτας βρίσκεται προ των πυλών μιας ιστορικής ευκαιρίας να αγωνιστεί και εκείνος στην Football League. Όμως παρά την σπουδαία νίκη στην Ιεράπετρα, στις Αρχάνες κρατούν χαμηλούς τόνους, δεν μιλούν για πρωτάθλημα αλλά αντιθέτως βλέπουν το επόμενο παιχνίδι.

Σε ένα κανονικό ποδόσφαιρο, σε μια κανονική ποδοσφαιρικά χώρα που όλα κυλούν ρολόι, στον Γιούχτα έπρεπε να το δουν σαν την ευκαιρία της 10ετιας. Τώρα γιατί να το δουν;

Μόνο και μόνο για να γίνει ο Γιούχτας ΠΑΕ και να πάει στην Football League; Και μετά τι; Μια υγιή οικονομικά ομάδα όπως είναι τώρα οι Αρχανιώτες, είναι σε θέση να αντέξουν τα παράλογα έξοδα ενός παράλογου πρωταθλήματος;

Κανονικά έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο. Ομάδες – διαμάντια όπως είναι ο Γιούχτας, με μια εξαιρετική διοίκηση που είναι συνεπέστατη οικονομικά, δεν χρωστάει ούτε ευρώ, διαθέτει εγκαταστάσεις που τις έχουν ελάχιστες ομάδες στην χώρα και όμως δεν τρελαίνονται για την άνοδο.

Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει όλους μας για το πως υγιείς ομάδες δεν σκέφτονται να κάνουν το παραπάνω βήμα επειδή πολύ απλά οι συνθήκες και το προϊόν είναι τόσο απαξιωμένα που δεν αξίζει ούτε να το σκεφτείς.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook