O βελτιωμένος και ο… μεταξεταστέος

Στο άρθρο της ημέρας ο Μανώλης Θέμελης γράφει για τους ΟΦΗ και Αρη που ανέβηκαν μαζί από την Φούτμπολ Λιγκ, αλλά έχουν μία αντιστρόφως ανάλογη πορεία στην Σούπερ Λιγκ.

Δύο από τις παραδοσιακές ομάδες της Σούπερ Λιγκ, που ταλαιπωρήθηκαν και βίωσαν στιγμές που δεν αρμόζει στην ιστορία τους, ο ΟΦΗ και ο Αρης ανέβηκαν πέρυσι χέρι χέρι από την Φούτμπολ Λιγκ στην Σούπερ Λιγκ.

Ο ΟΦΗ ως Πρωταθλητής με 86 βαθμούς και 27 νίκες σε 34 ματς, με μία πορεία – όνειρο από τα Χριστούγεννα του 2018 και μετά. Ο Αρης ως δεύτερος με 85 βαθμούς και μία μόλις ήττα.

Το καλοκαίρι οι δύο ομάδες άλλαξαν αρκετά το ρόστερ τους και μπήκαν με φιλοδοξία και με την.. κάψα των πολυάριθμων φιλάθλων τους.

Λίγους μήνες μετά κοιτώντας τον βαθμολογικό πίνακα, βλέπουμε τον Αρη να είναι 5ος με 37 βαθμούς και σε θέση Ευρώπης και τον ΟΦΗ προτελευταίο με μόλις 18 βαθμούς.

11 νικες, 4 ισοπαλίες και 8 ήττες ο Αρης και 3 νίκες, 9 ισοπαλίες και 11 ήττες ο ΟΦΗ. 

Σε τροχιά Ευρώπης ο Αρης, που το Σάββατο “πάτησε” την ΑΕΚ (2-0) και σε κάθετη πτώση ο ΟΦΗ, που πονέσαν τα ματάκια μας (0-0) με την ΑΕΛ.

Ματέο Γκαρσία, Μπρούνο Γκάμα και Νικολά Ντιγκινί έχουν ξεχωρίσει από τον φετινό Αρη αλλά δεν είναι μόνο αυτοί που κάνουν την διαφορά. 

Από τον ΟΦΗ η αλήθεια είναι έχει ξεχωρίσει κάποιος;

Κατά την διάρκεια της σεζόν άλλαξαν προπονητή και οι δύο, ο Βέρα αντί του Παπαδόπουλου και ο Παντελίδης αντί του Ερέρα. Η μία αλλαγή απέφερε καρπούς ή άλλη, που έγινε και για μη  αγωνιστικούς λόγους, δεν έχει φέρει ακόμα νίκες.

Και μιλάμε για έναν ΟΦΗ που μετά από χρόνια σφύζει οικονομικής και Διοικητικής υγείας. 

Θα μου πεις το να συγκρίνεις ομάδες δεν είναι δόκιμο απλά κάνουμε την αναφορά συσχετισμού λίγους μήνες μετά την άνοδο αμφότερων των δύο ομάδων.

Και εκ των αποτελεσμάτων ο ΟΦΗ είναι.. μεταξεταστέος ενώ ο Αρης είναι βελτιωμένος και πηγαίνει για… Αριστείο. 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook