Αχιλλέα να πάμε λίγο στην σεζόν 2009 – 2010;

Να, λοιπόν που ο Αχιλλέας Μπέος έγινε ο Batman του ελληνικού ποδοσφαίρου και τον κάνουν ήρωα, ανάλογα με τα συμφέροντα που εξυπηρετεί ο καθένας. Γράφει ο Μανώλης Σαρρής το άρθρο της ημέρας στο athleticradio.gr και κάνει κάποιες υπενθυμίσεις.

Σανό σε μπόλικη ποσότητα βλέπουμε να πωλείται και μάλιστα με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αχιλλέα Μπέο, τον Δήμαρχο Βόλου. Αυτό δεν είναι το θέμα του κειμένου αφού οι μάγκες εκεί πάνω γουστάρουν να τον βγάζουν Δήμαρχο, εμένα δεν μου καίγεται καρφάκι. Άλλωστε το τι ποιότητα θέλεις να έχει η πόλη σου, εσύ το επιλέγεις και οι Βολιώτες γουστάρουν να έχουν δήμαρχο τον Αχιλλέα, τότε αντιλαμβάνεσαι και το iq των ψηφοφόρων του.

Τον εν λόγω κύριο δεν θέλω να τον βλέπω ούτε ζωγραφιστό. Βλέπετε, έζησα από το σκληρό πετσί μου την χρονιά που ο ΟΦΗ βρέθηκε στην ίδια κατηγορία με τον Αχιλλέα και μπορώ να γράψω ένα ολόκληρο βιβλίο για τα κατορθώματα του μέσα στην σεζόν. Από τους μπράβους χωρίς καφά που κυκλοφορούσαν μαζί του, σε όλα τα παιχνίδια, μέχρι και τα μπινελίκια που έπαιζε με τον Μύρωνα Σηφάκη – που όλοι ξέρουμε πως δεν κωλώνει – μετά από ένα φιλικό στο Καρπενήσι.

Αυτά βέβαια είναι πταίσματα μπροστά σε αυτά που έκανε εκείνη την χρονιά με το ανελέητο κυνηγητό του ΟΦΗ. Ας ρωτήσει κάποιος τον Μαχλά, αν τον πετύχει στον δρόμο, να του πει τι τράβηξε ο ΟΦΗ με αντίπαλο τον Αχιλλέα.

Εμένα δεν με ενδιαφέρει καθόλου η κόντρα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, δεν με νοιάζει τι κάνουν άλλωστε ζούμε σε μια εποχή που η μεταξύ τους κόντρα έχει ξεφύγει και ο καθένας (από την δική του πλευρά) χρησιμοποιεί κάθε τρόπο για να αποδομήσει τον άλλον.

Όμως δεν μπορώ να βλέπω να χρησιμοποιούν τον Αχιλλέα ως τον εξυγιαντή του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον άνθρωπο που μηνύει διαιτητές για στοιχηματική απάτη (χααχαχαχαχχααχχαχα) και ζητάει διαφάνεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν μπορώ να βλέπω ντεμέκ μεγαλοδημοσιογράφους να τον μετατρέπουν σε ιεροκήρυκα του ελληνικού ποδοσφαίρου και να μιλάει για βία, τραμπουκισμούς και επεισόδια!

ΠΟΙΟΣ; Αυτός που είχε αναγαγεί σε επιστήμονα τέτοιων περίεργων σκηνικών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μιλάμε για τον Μπέο παιδιά. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει. Άλλωστε ο κόσμος δεν είναι και μαλάκας. Ξέρει μετά από τόσα χρόνια ποιος είναι ο Μπέος, οποιαδήποτε προσπάθεια αγιοποίησης του μόνο ξεφτίλα δημιουργεί και κάνει ρεζίλι εκείνους που τον χρησιμοποιούν.

Ας κάνετε λίγο στον κόπο να ασχοληθείτε με το ρεπορτάζ της πιο βρώμικης χρονιάς, στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο! Την σεζόν 2009 – 2010 που ο ΟΦΗ συμμετέχει στην Football League είναι αποδεδειγμένα και νομικά το πιο βρώμικο πρωτάθλημα της σύγχρονης εποχής του ελληνικού ποδοσφαίρου όπου οι μισοί παράγοντες, που οι ομάδες τους συμμετείχαν εκείνη την χρονιά, πήγαν στο μπουντρούμι και οι άλλες μισές διαλύθηκαν επειδή είχαν στήσει μέχρι και τα κρουασάν στα κυλικεία τους για το αν ήταν με σοκολάτα ή βερύκοκο. Ο ΟΦΗ συμμετείχε εκείνη την χρονιά σε ένα στημένο πρωτάθλημα, πιο σκοτεινό από κάθε άλλο που έχουμε δει στην χώρα και έχει ενδιαφέρον να μάθουμε την άποψη του Αχιλλέα για εκείνη την χρονιά.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook