Κερδισμένος έτσι και αλλιώς

Στο άρθρο της ημέρας ο Μανώλης Θέμελης γράφει για την πορεία του Εργοτέλη στην Σούπερ Λγκ 2, που ανεξάρτητα από την τελική της έκβαση κρίνεται επιτυχημένη για τους “κιτρινόμαυρους”.

Ο Εργοτέλης ξεκίνησε αθόρυβα την παρουσία του στην φετινή Σούπερ Λιγκ 2. Σεμνά και ταπεινά. Χωρίς τυμπανοκρουσίες και πολλά λόγια.

Έκανε έναν εκπληκτικό πρώτο γύρο και στο ξεκίνημα του δεύτερου με το διπλό στην Νεάπολη (3-2 τον Ιωνικό με χατ τρικ του Τσέλιου) φάνταζε ως το… γκραν φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αλλά αν και είχε έναν μέτριο δεύτερο γύρο, κατάφερε και μπήκε στα Πλέϊ οφ. Σαφώς ως αουτσάϊντερ για την άνοδο, καθώς ξεκίνησε την έξτρα διαδικασία με βαθμολογικό χάντικαπ (11 βαθμούς από τον Ιωνικό και την 1η θέση και 5 από την δεύτερη θέση που ήταν οι Ξάνθη – Λεβαδειακός).

Μετά το πέρας των τριών αγωνιστικών στα Πλέϊ οφ είναι η μόνη ομάδα που έχει κάνει το απόλυτο των νικών και δικαιούται να ονειρεύεται, αφού είναι στο -3 από την πρωτοπόρο Ξάνθη και την άνοδο και στο -2 από τους Λεβαδειακό – Ιωνικό και την 2η θέση που οδηγεί στα μπαράζ ανόδου (κόντρα στον Παναιτωλικό), δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Σε κάθε περίπτωση είναι κερδισμένος. Από κάθε άποψη. Η χρονιά κρίνεται πετυχημένη ανεξάρτητα από την τελική της έκβαση.

Ο Γιάννης Ταουσιάνης έχει παρουσιάσει ένα σύνολο που και καλή μπάλα παίζει και καλά αποτελέσματα παίρνει.

Και έχει ήδη κερδίσει νέους παίκτες. Ας μην μιλήσουμε με ονόματα γιατί μπορεί να αδικήσουμε κάποιον. Αρκετοί έχουν ξεχωρίσει και ήδη έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον άλλων ομάδων για να κάνουν το… παραπάνω βήμα.

Η… μαγιά και ο κορμός υπάρχει πάντως είτε η ομάδα του χρόνου παίζει στην Σούπερ Λιγκ είτε ξανά αγωνιστεί στην Σούπερ Λιγκ 2.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook