Προσοχή στους αριθμούς!

Πάντα οι αναμετρήσεις του Εθνικού και ΕΓΟΗ (και αντίστροφα) έχουν την ξεχωριστή λαμπρότητα τους. Αφού και οι δύο είναι από τις πλέον ιστορικές ομάδες του Ηρακλείου και κατ’ επέκταση της Κρήτης. Στο ντέρμπι του περασμένου Σαββάτου στο Μαρτινένγκο ήρθε και το «πήγαινε, έλα» της ώρας και ημερομηνίας όσον αφορά τον ορισμό και του αύξησε το… […]

Πάντα οι αναμετρήσεις του Εθνικού και ΕΓΟΗ (και αντίστροφα) έχουν την ξεχωριστή λαμπρότητα τους. Αφού και οι δύο είναι από τις πλέον ιστορικές ομάδες του Ηρακλείου και κατ’ επέκταση της Κρήτης. Στο ντέρμπι του περασμένου Σαββάτου στο Μαρτινένγκο ήρθε και το «πήγαινε, έλα» της ώρας και ημερομηνίας όσον αφορά τον ορισμό και του αύξησε το… «καϊμάκι» του ιστορικού ντέρμπι!

Σε αυτό το θέμα θα ήθελα να πρωτοσταθώ. Δεν θα αγγίξω το ποιος έχει την ευθύνη λιγότερο ή περισσότερο, που φταίει η ΕΠΣΗ – που δεν φταίει και τα σχετικά. Όχι δεν θα το εξετάσω. Έμαθα κάποια πράγματα αλλά ως εκεί. Δεν είναι της παρούσης ο αρχικός ορισμός του Σαββάτου στις 3.00 το μεσημέρι που πήγε μετά στις 4.30, άλλαξε γήπεδο πηγαίνοντας στο γήπεδο του Ηροδότου, προτάθηκε η Κυριακή και τελικά… επέστρεψε στον τελικό ορισμό του το Σάββατο. Έτσι ταλαιπωρήθηκαν ομάδες, φίλαθλοι, διαιτητές, δημοσιογράφοι. Αφού είχαν οριστεί να γίνουν πριν δύο παιχνίδια εκτός αρμοδιότητας της ΕΠΣΗ.

Πιο παλιά, αυτό το «φαινόμενο» το συναντούσαμε δυστυχώς πιο συχνά. Σε ένα γήπεδο να ορίζονται απανωτά ματς με ίδιους διαιτητές, στα ίδια αποδυτήρια να αλλάζουν πολλοί παίκτες αλλά και παίκτες να αλλάζουν ρούχα σε εξωτερικούς χώρους περιμετρικά των γηπέδων. Τα πράγματα εξελίσσονται. Καλό θα είναι να μην τα δούμε ξανά. Ένωση και ομάδες αν βρεθούν ξανά σε τέτοια διλήμματα, τότε να είναι πιο προσεκτικές.

Ξεκίνησε το Παγκρήτιο παιδικό τουρνουά της ΕΠΣΗ. Πόσο όμορφη είναι η εικόνα να βλέπεις κάθε Σαββατοκύριακα το πρωί τους πιτσιρικάδες στα γήπεδα να αγωνίζονται! Ας απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο οι μικροί τώρα που μπορούν. Γιατί, όταν μεγαλώσουν όπως είναι δομημένο και… φτιαγμένο το ποδόσφαιρο μας δεν τους εγγυώμαι τίποτα δυστυχώς. Ακούτε κύριοι επαγγελματίες (;) παράγοντες;

Διανύουμε ήδη το Νοέμβριο, οπότε προσοχή στις ομάδες. Αριθμοί από το 1 ως το 18 τυπωμένοι σε φανέλα και σορτσάκι. Ο ΚΑΠ είναι ξεκάθαρος σε φανέλα και σορτσάκι! Ακόμα στην αρχική ενδεκάδα μπορεί να «παίζουν» οι αριθμοί πάνω από το 11. Δηλαδή μπορεί να ξεκινήσει παίκτης με το 16 και στον πάγκο να είναι αυτός που φοράει το νούμερο 8.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook