Προσοχή σε αριθμούς και σορτσάκια!

Τα φετινά πρωταθλήματα ξεκίνησαν βιώνοντας στο πετσί τους τις ενστάσεις. Σε τέτοιο μεγάλο βαθμό στα 11 χρονιά που παρακολουθώ το τοπικό ποδόσφαιρο δε το θυμάμαι ποτέ άλλοτε. Ξεκαθαρίζω κάτι πριν ”αγγίξω” το θέμα πιο πολύ. Θα καταθέσω τις απόψεις μου χωρίς συμπάθειες και εμπάθειες προς κανένα παράγοντα και σωματείο. Άλλωστε έχω ξαναπεί λατρεύω το τοπικό […]

Τα φετινά πρωταθλήματα ξεκίνησαν βιώνοντας στο πετσί τους τις ενστάσεις. Σε τέτοιο μεγάλο βαθμό στα 11 χρονιά που παρακολουθώ το τοπικό ποδόσφαιρο δε το θυμάμαι ποτέ άλλοτε. Ξεκαθαρίζω κάτι πριν ”αγγίξω” το θέμα πιο πολύ. Θα καταθέσω τις απόψεις μου χωρίς συμπάθειες και εμπάθειες προς κανένα παράγοντα και σωματείο. Άλλωστε έχω ξαναπεί λατρεύω το τοπικό και ευγνωμονώ θεό και όσους ανθρώπους με βοηθήσαν να βρίσκομαι κοντά του

Λοιπον, μόλις στην έναρξη των πρωταθλημάτων υπήρχε ένσταση για τον αριθμό των αλλοδαπών ποδοσφαιριστών. Μετά ακολούθησε η ”βροχή” των ενστάσεων ποσόν αφορά την αρίθμηση. Προέκυψε ωμέγα θέμα η σιωπηρή παράταση έως τις 31 Οκτωβρίου. Αν οι αριθμοί πέρα από τη φανέλα πρέπει να είναι και στο σορτσάκι. Θέμα με το τι θα πρέπει να κάνει ο διαιτητής και τι όχι. Πανικός στη κυριολεξία! Φυσικά η έγκυρη ενημέρωση για το ΚΑΠ. θα είχε σώσει πολλά.

Μέχρι τώρα δεν ασχολείται κανένας με τους ”μικρούς” παίχτες. Τι έγινε? Μειώθηκε ο αριθμός τους από τρεις σε δυο και…ηρεμίσαν όλοι? Είναι άπαντες προσεχτικοί στο κανονισμό? ‘Η τα επισκίασε όλα τα νούμερα στις φανέλες? Λίγο απ’ όλα μάλλον αλλά κύριος το τελευταίο!

Βρε τι γίνεται με τα νούμερα. Τέτοια πέραση οι αριθμοί έχουν μονό στις…ταξινομήσεις των αυτοκινήτων!

Τώρα σε κάθε ένσταση στη κίνηση και την απόφαση οι απόψεις διίστανται. Είναι εύκολο κάποιος ουδέτερος να λέει εγώ δε θα έκανα ποτέ ένσταση για τον α’ η β’ λόγο. Άλλος λέει υπάρχουν κανόνες και πρέπει να τηρούνται. Άλλος λέει ο παράγοντας πρέπει να επιδιώκει μονός του την ενημέρωση του για θέματα που αφορούν αυτόν και την ομάδα του. Ποιος είναι ο ρόλος της διοργανώτριας αρχής? Επίσης σχολιάζεται ότι για ένα θέμα ένσταση μπορεί να επηρεάζει αποτέλεσμα ένα άλλο όχι. Ναι ομολογώ ότι π.χ. Ο αριθμός των αλλοδαπών μπορεί να αλλοιώσει αποτέλεσμα. όπως ο αριθμός των μικρών. Οι διαστάσεις του γηπέδου. Ο τιμωρημένος παίχτης που θα παίξει. Αλλά, όχι, οι αριθμοί όπως και η διαφήμιση χορηγού στη φανέλα (άλλο πάλι αυτό!) Δεν αλλοιώνει αποτέλεσμα. Όμως στα πλαίσια των κανόνων δεν είναι όλα; Σωστό και αυτό. Οπότε άβυσσος η…ψυχή του παράγοντα.

Τέλος, υπάρχει και το κεφαλαίο φερ πλέι μεταξύ των παραγόντων. Υπάρχει; Μπαίνει στη μέση; Αν ναι που και με ποια κριτήρια; Ολοκληρώνω με μια παράκληση. Όλοι πρέπει να ασχοληθούμε με το αύριο του εγκαταλελειμμένου από πολιτεία και φορείς ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχουν…απέναντι και…απέναντι στο ποτάμι. Δυστυχώς όλο το τοπικό επιπλέει (προς το παρόν) μέσα στο ποτάμι.

 

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook