Ήταν ένα… ζωηρό σαββατοκύριακο

Το σαββατοκύριακο 10 και 11 Δεκεμβρίου δυστυχώς η κατάσταση στα γήπεδα ξέφυγε περισσότερο από κάθε άλλη φορά μέχρι τώρα στη φετινή σεζόν. Είδαμε ομάδα να αποχωρεί από το παιχνίδι επειδή λέει δε τηρήθηκε το φερ πλέι . Σε άλλο ματς να πέφτει αρκετό ξύλο στη κερκίδα και να υπάρχει τριαντάλεπτη διακοπή αφού και εντός γηπέδου […]

Το σαββατοκύριακο 10 και 11 Δεκεμβρίου δυστυχώς η κατάσταση στα γήπεδα ξέφυγε περισσότερο από κάθε άλλη φορά μέχρι τώρα στη φετινή σεζόν. Είδαμε ομάδα να αποχωρεί από το παιχνίδι επειδή λέει δε τηρήθηκε το φερ πλέι . Σε άλλο ματς να πέφτει αρκετό ξύλο στη κερκίδα και να υπάρχει τριαντάλεπτη διακοπή αφού και εντός γηπέδου δεν ήταν και ότι καλύτερο. Αλλού το ματς διακόπηκε οριστικά λίγο πριν τελειώσει. Αλλά και κάπου αλλού που δε πηρέ απλά διαστάσεις ενημέρωσης, έπεσαν αρκετές “ψηλές” ως αντίποινα λέει για μια φασαρία σένα σχολικό αγώνα που είχε προηγηθεί στη περιοχή τη συγκεκριμένη.

Δε πάμε καθόλου καλά λέω εγώ. Όπως μου τόνισε και ο πρόεδρος της πειθαρχικής επιτροπής Γιάννης Κουφάκης, “βλέπω απερίσκεπτες ενέργειες, γίνονται πράγματα αδιανόητα”. Πρέπει όλοι να μη ξεχνάνε ποτέ ότι συμμετέχουν σε ερασιτεχνικό αθλητισμό. Δε γίνεται σε κάθε διαμαρτυρία να υπάρχει ο κίνδυνος της βίας. Θεωρώ ότι ήρθε η ώρα των παραδειγματικών τιμωριών. Δεν εννοώ τα χρηματικά πρόστιμα. Διαφωνώ κάθετα σε αυτά. Όμως οι ομάδες που δεν έχουν το μυαλό τους στο παιχνίδι αλλά στα επεισόδια να τιμωρούνται αυστηρά. Φυσικά και τα πρόσωπα που προξενούν τη βία. Όταν κρίνεται ότι πρέπει να αποβάλλονται από τα πρωταθλήματα οι φασαριόζες ομάδες. Δε γίνεται αλλιώς. Όλοι θα τύχει να έχουν παράπονα, διαφωνίες και τα σχετικά. Αλλά υπάρχουν σωστοί τρόποι αντιμετώπισης των όποιων θεμάτων. Τίποτα δε βελτιώνεται με τα επεισόδια και τις φωνές. Έχω αναφερθεί και παλιότερα ότι θα θρηνήσουμε θύματα στο τοπικό. Εύχομαι να μην επαληθευτώ ποτέ, ότι θα χρειάζονται ειδικές μονάδες της αστυνομίας για να διεξάγονται παιχνίδια… Που; Στο τοπικό! Αν είναι δυνατόν.

Μακριά η βία και τα επεισόδια από το τοπικό ποδόσφαιρο. Όποιος δε μπορεί ή δε θέλει να το υπηρετήσει όπως του αρμόζει, δεν έχει θέση στο αγαπημένο μας ποδοσφαιράκι.

Αυτά. Άντε άγιες μέρες έρχονται. Να ευχηθώ σε όλους χρονιά πολλά, καλή χρονιά και…2012 ευχές ποδοσφαιρικές και όχι μονό!

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook