Το ταμείο του ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή

Για σας φίλες και φίλοι μου. Τη φορά αυτή θα σταθώ σε ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα, του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Που αφορά και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό γενικότερα. Είναι η εξεύρεση πόρων για την ιατρική περίθαλψη του ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή.

Για σας φίλες και φίλοι μου. Τη φορά αυτή θα σταθώ σε ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα, του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Που αφορά και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό γενικότερα. Είναι η εξεύρεση πόρων για την ιατρική περίθαλψη του ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή. Δυστυχώς έχουμε δεδομένη την απουσία της πολιτείας από τα δρώμενα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Ακούμε κάπου κάπου ομάδες να προβαίνουν σε ασφαλιστική κάλυψη των παιχτών τους. Καλό αυτό σίγουρα. Αλλά δεν επαρκεί. Ακούμε κάποιες φορές ανθρώπους του ποδοσφαίρου να το σώζανε, να νοιάζονται, να κάνουν σκέψεις. Ωραίο αυτό αλλά δε φτάνει μόνο του.

Χρειάζονται πράξεις. Αναφέρομαι στο ταμείο του ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή. Δυστυχώς οι κάθε λογής τραυματισμοί είναι στο πρόγραμμα. Είναι κομμάτι του ποδοσφαίρου, του αγώνα.

Ο παράγοντας όταν χτυπήσει ένας παίχτης του όσο να ‘ναι θέλει αλλά δε μπορεί να του προσφέρει και πολλά. Όπως η ΕΠΣΗ το ιδιο. Ο ποδοσφαιριστής σε κάθε ματς ρισκάρει και τη σωματική του ακεραιότητα. Μπορεί να χρειαστεί να απουσιάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τη δουλειά του. Άλλο ”αγκάθι” αυτό.

Παράγοντας και ΕΠΣΗ λοιπόν ξεχωριστά δε μπορούν να κάνουν και πολλά πράγματα από κοινού όμως αλλάζει η κατάσταση. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να οργανωθεί μια κίνηση που θα επιφέρει οικονομικούς πόρους στον ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή. Να μπορεί έτσι να καλυφτούν τα έξοδα αποθεραπείας, της εγχείρισης, κάποιων εξόδων τους, σε τυχόν διάστημα που δε θα μπορούν να εργάζονται.

Η ΕΠΣΗ και οι παράγοντες μπορούν να προβούν επιτέλους σε θαρραλέες κινήσεις. Να συσταθεί επιτροπή που να προχωρήσει το θέμα. Ας μου επιτραπεί όμως, όχι όπως η επιτροπή που θα ”έτρεχε” το θέμα χορηγιών, έτσι;

Θα μπορούν π.χ. όλες οι ομάδες μηνιαίως να δίνουν ένα μικρό χρηματικό ποσό. Το ίδιο και η ένωση. Αλλά ακόμα και χωρίς τη συνδρομή της ΕΠΣΗ. Τα χρήματα αυτά θα είναι σε ένα ταμείο. Όπου θα τα διαχειρίζεται η εκλεγμένη επιτροπή με όλες τις απαραίτητες και απαιτούμενες διεργασίες. Για κάθε τι θα χρειάζονται τεκμηριωμένα βήματα. Κακά τα ψέματα πάντα χρειάζονται ξεκάθαρα πράγματα. Χτύπησε ένας παίχτης; Βασική προϋπόθεση να αναφέρεται στο φύλλο αγώνα. Χτύπησε στη προπόνηση; Υπεύθυνη κατάθεση του παράγοντα. Επίσης υπεύθυνος έλεγχος για τις όποιες ιατρικές παροχές και τα σχετικά. Οι τρόποι προσέγγισης του οργανωτικού κομματιού φτιάχνει με διάλογο και ανταλλαγή απόψεων. Το θέμα μου είναι να ”γεννηθεί” το ταμείο αυτό. Χρειάζεται το… λάβαρο, όχι της επανάστασης, της πρωτοβουλίας να το σηκώσει κάποιος, τότε είμαι σίγουρος ότι θα βρει μιμητές και το νερό θα μπει στο αυλάκι.

Άντε λοιπόν ας γίνει πράξη. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη το ταμείο του ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook