Αρχίζουν τα ματς!

Ο Γιώργος Χαλκιαδάκης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για την έναρξη της σαιζόν στα τοπικά πρωταθλήματα.

Η νέα ποδοσφαιρική χρονιά πλέον είναι μπροστά μας! Αρχικά, παιχνίδια κυπέλλου, και ακολουθεί η σέντρα των τοπικών πρωταθλημάτων. Οπότε κάπου εδώ λέμε…αντίο καλοκαιράκι, και καλός όρισες χειμώνα! Για εμάς τους «ποδοσφαιράνθρωπους» φυσικά το λέω, που από τώρα και μετά και μέχρι τέλη Μαΐου τα Σαββατοκύριακα μας θα είναι πάλι μέσα σε μια… μπάλα! Υπερβολή; Ίσως, δεν λέω, αλλά πόσο διαφέρει και από την πραγματικότητα; Υποκειμενική ερώτηση, οπότε ως απάντηση ας βάλει ο καθένας ότι θέλει.

Η δράση λοιπόν μπροστά μας. Κάθε διήμερο, η Α1, η Α2, η Β, και η Γ κατηγορία θα έχουν την τιμητική τους. Γύρω στα 35 παιχνίδια, πάνω από 100 διαιτητικά τρία, 70 ομάδες (όλα στο περίπου, άλλωστε τώρα δεν κάνω απογραφή!), παρατηρητές αγώνων και διαιτησίας, φίλαθλοι, παράγοντες, προπονητές, παίκτες, ε, και δημοσιογράφοι, θα ”τρέχουμε” στον μαραθώνιο, της νέας ποδοσφαιρικής γιορτής! Γιατί όπως έχει πει και ο πρόεδρος των προέδρων, Νίκος Τζώρτζογλου, το ποδόσφαιρο είναι γιορτή, είναι διασκέδαση! Είναι; Και αν κάπου χαλάει η συνταγή μπορούμε όλοι μαζί να την διορθώνουμε. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, το εγκαταλελειμμένο αυτό άθλημα, που ”αναπνέει” μόνο από εκείνους που πραγματικά το αγαπάνε και υπηρετούν ως πιστοί στρατιώτες, αξίζει μιας καλύτερης μεταχείρισης, μιας καλύτερης ακόμα πορείας.

Ας το απολαμβάνουν όλοι, η αδρεναλίνη ας ανεβαίνει μόνο στο 90λεπτο, και αμέσως μετά να εξαφανίζεται. Κανένας δεν έχει να χωρίσει τίποτα με κανέναν. Οι ίδιοι, κρατάνε τις τύχες του τοπικού στα χέρια τους, Ενωμένοι λοιπόν, μόνο έτσι μπορεί να ελπίζει το τοπικό μας ποδόσφαιρο. Να θυμούνται όλοι επίσης, ο διαιτητής είναι μέρος του παιχνιδιού και όχι αντίπαλος του. Να ευχηθώ, λοιπόν καλή ποδοσφαιρική χρονιά. Όχι ακρότητες στα γήπεδα, βία, νεύρα, προπηλακισμοί και εντάσεις δεν έχουν καμία θέση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Αυτά ας τα αφήσουμε για τα…πάνω διαζώματα, του επαγγελματικού(δυστυχώς) ποδοσφαίρου. Εκεί που οι…παράγοντες(;) του, σπέρνουν θύελλες και θερίζουν ανέμους. Καταλαβαίνετε, έτσι; Άντε, ας διαψεύσουμε όλοι μαζί εκείνους που λένε πως πολλά από τα φύλλα αγώνα, θα ”κλείνουν” φέτος στο…Αστυνομικό Μέγαρο. Μακριά από…μέγαρα! Αρχίζει το ματς, που λέει και ο μεγάλος… Λουκιανός Κελαϊδόνης!…

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook