Ομάδα ήθους ο Δωριέας!

Ο Γιώργος Χαλκιαδάκης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για τον Δωριέα, που αξίζει να πάρει το βραβείο ήθους από την ΕΠΣΗ!

Πληροφορήθηκα από έναν άνθρωπο του τοπικού ποδοσφαίρου ότι έχει δημοσιευθεί ανακοίνωση της διοίκησης του Δωριέα σε μερίδα του τοπικού τύπου με θέμα τη καταπολέμηση της βίας. Μιας τοποθέτησης που όπως μου είπε ο άνθρωπος αυτός δε θα πρέπει να περάσει στα ‘’ψηλά’’ αντίθετα θα πρέπει να προβληθεί, γιατί στέλνει σωστά μηνύματα, και είναι παράδειγμα προς μίμηση.

Ο άνθρωπος αυτός ήταν ο πρόεδρος της πειθαρχικής επιτροπής, Γιάννης Κουφάκης!  Και έτσι είναι, αγόρασα την εφημερίδα που είχε δημοσιεύσει την ανακοίνωση, και πραγματικά έμεινα… κατάπληκτος! Αλλά με θετική έννοια, έτσι; Δυστυχώς στις εποχές που ζούμε, τα ευκόλως… αυτονόητα έχουν γίνει είδος πολυτελείας. Ομολογώ πως τα χρόνια που παρακολουθώ τοπικό ποδόσφαιρο, διάβασα πρώτη φορά μια ανακοίνωση, ένα σχόλιο που εκπροσωπεί τη διοίκηση, λόγια τέλος πάντων ανθρώπων μιας ομάδας, που καταδικάζουν την βία, τονίζοντας πως ταραξίες φιλάθλους δε θέλουν γύρω από την ομάδα τους και που παροτρύνουν τους ‘’κακούς’’ φιλάθλους να παραμένουν σπίτι τους! Σε περίπτωση που έχει γίνει ξανά στο παρελθόν και δεν το θυμάμαι, ζητάω προκαταβολικά συγνώμη!

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Δωριέα είναι η εξής: ‘’Ο πρόεδρος το Δ.Σ. καθώς και οι ποδοσφαιριστές θέλοντας να πατάξουμε τη βία από τα γήπεδα, τονίζουμε στους φιλάθλους του Καστελιού, για να αποφύγουμε ΝΕΑ τιμωρία της ομάδας μας, οι φίλαθλοι οι οποίοι θέλουν να βρίσουν και να πετάνε αντικείμενα στο γήπεδο, είναι προτιμότερο να μένουν σπίτια τους. Ας βρουν άλλο μέρος να ξεσπάσουν και να ξεχάσουν τα προβλήματα τους! Όχι στο γήπεδο. Τέτοιους φιλάθλους δεν τους χρειάζεται ο Δωριέας μας. Είμαστε αθλητικό σωματείο που προωθεί ποδοσφαιριστές της περιοχής με ήθος και αξιοπρέπεια! Δεν θέλουμε να δώσουμε το δικαίωμα σε κανέναν να μας κατηγορήσει’’.

Τι άλλο μπορώ να προσθέσω; Απλά μια… ταπεινή γνώμη να καταθέσω. Αν η ΕΠΣΗ φέτος θελήσει να τιμήσει ομάδα ή ομάδες ήθους, θα πρέπει οπωσδήποτε να φτιαχτεί πλακέτα και για το Δωριέα!

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται να τη δει το φως της δημοσιότητας σε μια καμπή της σεζόν που ήδη έχουμε πληροφορηθεί όλοι μας πως καρέκλα και κάτι μπουκαλάκια έχουν εκτοξευθεί από κερκίδες μάσα σε αγωνιστικούς χώρους!

Μπράβο και πάλι μπράβο στην ‘’οικογένεια’’ της ομάδας του Καστελίου! Το τοπικό μας ποδόσφαιρο, δεν έχει ανάγκη από παραστάσεις βίας! Ας φτιάξουμε και να υψώσουμε όλοι μαζί ένα μεγάλο πανό που θα γράφει ‘’μακριά η βία από το τοπικό ποδόσφαιρο’’ και να το έχουμε όλοι ως οδηγό μας!

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook