Βασικές ελλείψεις σε κάποια γήπεδα ποδοσφαίρου

Ο Γιώργος Χαλκιαδάκης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για την πιο βασική έλλειψη που υπάρχει στα γήπεδα του τοπικού ποδοσφαίρου.

Ο Γιώργος Χαλκιαδάκης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για την πιο βασική έλλειψη που υπάρχει στα γήπεδα του τοπικού ποδοσφαίρου.

Θα ήθελα να σταθώ σε ένα θέμα που έχει να κάνει με κάποιες από τις πολύ σοβαρές και στοιχειώδης υπηρεσίες στους χώρους των εγκαταστάσεων των ομάδων. Είτε αυτές είναι γήπεδα, είτε είναι στάδια, που πάντως φιλοξενούνται αθλητικά γεγονότα και δεις ποδοσφαιρικοί αγώνες που σημαίνει παρουσία κόσμου, φιλάθλων, γυναικών, μικρών παιδιών.

Πριν γράψω οτιδήποτε να ξεκαθαρίσω για άλλη μια φορά το εξής: Ποτέ δεν έχω πρόθεση να ειρωνευτώ τίποτα και κανέναν. Πόσο μάλλον όταν αναφέρομαι σε ερασιτεχνικές ομάδες, σε ερασιτέχνες παράγοντες. Όπου βιώνουν και αυτοί από τη πλευρά τους τις οικονομικές και όχι μόνο δυσκολίες των καιρών μας. Και μάλιστα αβοήθητοι, από φορείς που θα έπρεπε να κάνουν κάτι βρε παιδί μου!

Έχει τύχει να πάω σε γήπεδο που μπορεί να έχει τέλειο τάπητα, κερκίδα, αναψυκτήριο, αποδυτήρια ομάδων και διαιτητών. Δε θα βρω όμως μια έστω κοινόχρηστη τουαλέτα. Και λέω έστω μια, γιατί το σωστό και ολοκληρωμένο είναι να υπάρχουν δυο, ανδρική, αλλά και γυναικεία. Δεν εννοώ να υπάρχει τουαλέτα στα αποδυτήρια των διαιτητών, ούτε και των ομάδων. Και αυτό αυτονόητο φυσικά είναι, αλλά εντάξει σε αυτό πολύ δύσκολα θα βρεθεί νομίζω γήπεδο να μη τις έχει. Όμως αναφέρομαι για εκείνες που θα μπορεί να τις επισκεφτεί ο κάθε φίλαθλος, ο κάθε τέλος πάντων άνθρωπος που βρίσκεται στον εκάστοτε χώρο.

Είναι πολύ σημαντικό αυτό το θέμα. Δεν νοείται μια ομάδα να διαθέτει τα πάντα και να μειονεκτεί σε αυτό. Έχω ζήσει περιστατικά να ζητάνε να πάνε στη τουαλέτα των διαιτητών, γυναίκα να πηγαίνει με… συνοδεία στη τουαλέτα που επίσης είναι σε ακατάλληλο σημείο, ή έχει ανασφάλιστη πόρτα!

Καταλαβαίνω λέω ξανά τα προβλήματα και τα συμμερίζομαι. Όμως με θέληση όλα βελτιώνονται. Εκεί που υπάρχει το πρόβλημα, οι παράγοντες ας βγουν στη «γύρα» και να μαζέψουν χρήματα και να τις κατασκευάσουν, μη κάνουν μια ή δυο μεταγραφές, και αντίθετα να φτιάξουν τις τουαλέτες, και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται για να γίνει ποιο λειτουργικός ο χώρος τους.

Και κάτι τελευταίο. Οι αρμόδιοι που έχουν την ευθύνη ελέγχου κάθε σεζόν των εγκαταστάσεων σε πράγματα που θα πρέπει να γίνονται ποιο σχολαστικοί και αυστηροί μαζί, ας το πράττουν.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook