Ο Καζαμίας του τοπικού ποδοσφαίρου στο… 2013!

Ο Γιώργος Χαλκιαδάκης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr και προβλέπει τι πρόκειται να γίνει τους 12 μήνες που έρχονται στο τοπικό ποδόσφαιρο! Ο ΚΑΖΑΜΙΑΣ του ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ είναι ΕΔΩ!

Mέσα  από το φετινό… Καζαμία φίλες και φίλοι  μου, θα ενημερωθούμε έγκυρα για όσα θα βρούμε μπροστά μας στους 12 μήνες  του νέου έτους, του 2013!  Kαι λέω θα ενημερωθούμε, γιατί και εγώ μέσα από το Καζαμία θα… μάθω τα νέα! Ε, ρε τι γίνεται! Πάμε λοιπόν…

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Ο Ζαρός μπορεί να πήρε τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, αλλά έρχεται με φόρα από πίσω ο Εθνικός, και κάνει αήττητο σερί, και απειλεί! Ήδη, στα τέλη του μήνα, βρίσκεται μόλις… πέντε πόντους πίσω από τη κορυφή. Ωχ, Παναγία μου! Στην ομάδα του Ρωμανού λέει, έρχεται και κάνει πρόταση να αγοράσει την ομάδα, ξένος Άραβας επενδυτής! Η πρόταση ξαφνιάζει το πρόεδρο Γιώργο Τζώρτζη, που όμως, μέσα από συμβούλιο, αποφασίζει να βάλει πωλητήριο στην ομάδα, και οι Άραβες ξεκινούνε με καμήλες για την Ελιά.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Σε παιχνίδι της Γ κατηγορίας, αποκαλύπτεται μετά από αντιντόπινγκ κοντρόλ(!) ότι ποδοσφαιριστής, αγωνίστηκε ντοπαρισμένος από ουσίες που προέρχονται από κρεατικές ουσίες!!! Ναι, καλά διαβάσατε, είχε καταναλώσει πολύ ποσότητα… κρέατος! Οπότε η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΣΗ ξεκίνησε τις ανακρίσεις ,από πού προμηθεύτηκε τόσο κρέας ο παίχτης. Οι έλεγχοι συνεχίστηκαν και στο επόμενο έτος, χωρίς να ξέρω τι απέγινε. Πιθανόν στον επόμενο Καζαμία, να έχουμε… νεότερα! Μίαου; Η κρίση φέρνει νέα δεδομένα στα ερασιτεχνικά σωματεία, και μέσα από Γ.Σ. αποφασίζεται οι τέσσερις ΕΠΣ της Κρήτης να διοργανώσουν για την επόμενη σεζόν, πειραματικά  κατά ζευγάρια τα πρωταθλήματα τους,  Δύσης, και Ανατολής. Βρίσκουν και μεγάλο χορηγό ως σύμμαχο, που είναι τα νερά.. Ρούβας. Και το νερό έτσι, έχει μπει στο αυλάκι του, όσον αφορά την υλοποίηση του εγχειρήματος! Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογλου, ως άλλος… Ομπάμα(ποιος να τον βάπτισε άραγε έτσι;),δέχεται επίσημη πρόσκληση του προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, να επισκεφτεί την χώρα του. Μόνο που δε διευκρινίζεται σε ποια από τις Πολιτείες θα πάει πρώτα! Και η Οδύσσεια ξεκινά!…

ΜΑΡΤΙΟΣ

Οι Γούβες, η ομάδα του Δημήτρη Τσέρου, κάνοντας  ένα τρελό αήττητο σερί, ξεφεύγουν κατά… 25 πόντους,  και πάνε για τίτλο με ρεκόρ. Την ίδια ώρα τα ‘’αφεντικά’’ της Λίβερπουλ πληροφορούνται για έναν προπονητή – φαινόμενο στη Κρήτη, και έρχονται για να ‘’κλείσουν’’ το Τσέρο, με συμβόλαιο μαμούθ!!!!!! Μου ξέφυγε και έβαλα πολλά θαυμαστικά, του Καζαμία δηλαδή! Τελικά τον κλείνουν αλλά το θέμα είναι που τον έκλεισαν το Δημήτρη; Ξαφνικός χιονιάς από εκείνους που συνηθίζει ο μήνας-γδάρτης, και κακός παλουκοκαύτης, γίνεται αιτία να αναβληθούν για δύο Σαββατοκύριακα τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΗ! Όλοι οι παράγοντες πάντως φωνάζουν ,‘’επιτέλους είδαμε άσπρη μέρα’’!. Ο πρόεδρος Ομπάμα(αλλά της Ένωσης),όλα αυτά τα μαθαίνει από το σπίτι του άλλου Ομπάμα, του αυθεντικού, από το Λευκό Οίκο!

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Ο μήνας που πάντα περιλαμβάνει το Πάσχα, τα χιόνια αποτελούν παρελθόν, και τα πρωταθλήματα εξελίσσονται  ομαλά. Ένας αριθμός σωματείων πάντως επαναστατεί και ζητάνε από την ΕΠΣΗ είτε να βρει χορηγούς, και να πάρουν πακέτα χρημάτων, διαφορετικά, όπως λένε, θα δημιουργήσουν μία νέα λίγκα στο τοπικό παρακαλώ. Την Πεινάς Λίγκα, και ο Θεός βοηθός! Πλέον ο πρόεδρος, των προέδρων, αποφασίζει να έρθει εσπευσμένα από την Αμερική, χρειάζονται λύσεις, και άμεσες. Στην ημέρα τώρα του Πάσχα, το… μέλλον λέει, ότι η ΕΠΣΗ σε κοινή εκδήλωση έχει καλέσει όλο τον κόσμο του τοπικού. Ο Παπαγγελής αναλαμβάνει την όλη οργάνωση, και αντί αρνιά σουβλίζονται οι ‘’πεντάρες’’  μπάλες που μέχρι τότε έπαιζαν με αυτές οι παίχτες. Πλέον η ΕΠΟ(να τα μας!) αποφασίζει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, να παίζεται με… επτάρες μπάλες! Πάλι καλά.

ΜΑΪΟΣ

Προς το φινάλε της βρίσκεται η αγωνιστική σεζόν, και σε επίπεδο Ηρακλείου έρχονται πολλοί τίτλοι. Μικτές, Αθλητικό, κατακτούν ότι τίτλο βρουν μπροστά τους, και με τους ‘’πόντους’’ που συγκεντρώνει το Ηράκλειο, καταφέρνει, όπως κάνει η SHEL να κερδίσει πλούσια δώρα!!! Ο Τσάκα τη Τσαπού, ο γνωστός παραμυθατζής, έρχεται και καταθέτει επίσημη πρόταση στους… μεγαλομετόχους του ΕΓΟΗ να αποκτήσει ο πρίγκιπας’’ Βαγιά –κάνω-στροφή-από-καρφούρ’’, έτσι είναι το πλήρης όνομα του, το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών! Χα, χα, χα, χου, χου, χου!!!! Ο Κοροβέζος τον καλεί να κάνει έλεγχο και αν βρει από πού φεύγουν τα απόβλητα νερά, τότε μπορεί να πάρει την ομάδα. Οι καμηλάδες θέλουν τον ΕΓΟΗ επειδή κάτι τους θυμίζουν τα χρώματα της ομάδας, πράσινο και άσπρο!

ΙΟΥΝΙΟΣ

Γίνονται κοσμογονικά γεγονότα από ΕΠΟ και Πολιτεία, και αποφασίζεται να πάρουν το τίτλο στα πρωταθλήματα που μετείχαν, οι ομάδες που τερμάτισαν στις τελευταίες θέσεις. Εκεί να δείτε γλέντια. Ο έλεγχος ολοκληρώνεται, όλες οι υδραυλικές ζημιές έχουν αποκατασταθεί, και η μετά Κοροβέζου εποχή, ξεκινά στη Βαγιά. Γίνονται εκλογές στο ΣΔΠΗ και ο νυν πρόεδρος των διαιτητών Κώστας Κουναλάκης, χάνει τη μάχη, και νέος πρόεδρος αναλαμβάνει ένας Ιταλός. Αφού η Ένωση θέλει να δώσει λόγο μνημονίου, έναν… Ευρωπαϊκό χαρακτήρα στους διαιτητές. Το όνομα του νέου προέδρου του Συνδέσμου είναι Μιχαλουίτζι  Σωλήνα! Αλλαγές και στην επιτροπή διαιτησίας. Αρχή- διαιτητής θα είναι πλέον ο Αλέ(α)φαντος! Και μέλη ο Βασάρας, αποφάσισε να πάρει μεταγραφή στο Ηράκλειο ο Κύρος, με τον Χρήστο Βασιλειάδη. Ενώ αναπληρωματικό μέλος θα είναι ο  Παπανδρέου, αλλά ο Νίκος έτσι; Για να αποφευχθούν τίποτα εμφράγματα!

ΙΟΥΛΙΟΣ

Τα μπάνια βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, και ο κάθε πρόεδρος των ομάδων αποφασίζει  μαζί με το προπονητή του ,οι φετινές προετοιμασίες να έχουν αφετηρία τις παραλίες, τη ρακέτα ,και τα αντηλιακά! Παράλληλα ξεκινά και ο μεταγραφικός σχεδιασμός, και επειδή δεν υπάρχουν χρήματα, οι συμφωνίες κλείνονται με διάφορα φρούτα, ανάλογα τη περιοχή της κάθε ομάδας. Οι Μεσσαρίτικες π.χ. προσφέρουν στους παίχτες, καρπούζι, πεπόνι, και διάφορα άλλα! Προς ,Μαλεβίζι μεριά οι ομάδες προσφέρουν σταφύλι στις μεταγραφικές τους συμφωνίες. Γίνεται όμως και οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων. Αποφασίζεται να διεξαχθούν στη… Ντία! Αφού εκεί ένας ψαράς, προσφέρει άφθονο φρέσκο ψάρι και καθαρή παραλία και ακόμα θα καλύψει τον τρόπο και έξοδα μεταφοράς. Με τη μικρή βαρκούλα του! Οπότε, από το πρωί της μέρας της κλήρωσης, ξεκινάνε τα δρομολόγια. Από χώρο του λιμανιού του Ηρακλείου, για το ξερονήσι. Φαίνεται όμως πως θα υπάρχει θέμα με το χρόνο, και οι αρμόδιοι επιστρατεύουν όσους διατηρούν διάφορα σκάφοι, να συμβάλουν στη μεταφορά! Από τους πρώτους που μεταφέρονται στη Ντία είναι ο ‘’φωτογράφος’’- παράγοντας της Ένωσης, ο Μανόλης Μαθιουδάκης, μαζί με το ‘’κολλητό’’ του, τον ‘’παγάκια’’ Μανόλη Ζερβάκη!

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Δεκαπενταύγουστος, και οι παράγοντες ετοιμάζουν ομαδικό τάμα στη Μεγαλόχαρη, να βρεθούν χρήματα και για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο! Την ίδια ώρα οι προπονητές έχουν ξεκινήσει τα φιλικά προετοιμασίας. Αποφασίζεται από κοινού, να μη κρατάνε σκορ, αφού, επιτέλους, εμπεδώνεται από όλους πως ο σκοπός τους είναι άλλος. Έτσι, αντί για σκορ οι προπονητές, κρατάνε μικρό… καλάθι! Σωστός!!! Επίσης η ΕΠΟ(ξανά να τα μας!) αποφασίζει οι προπονητές, μαζί με το δίπλωμα που είναι υποχρεωτικό σε όλες τις κατηγορίες, να  διατηρούν πλέον και δίπλωμα οδήγησης… νταλίκας! Ο Ρόκας-Νίκος Μαρτιμιανάκης, εν μια νυκτή αποφασίζει να ‘’κατεβάσει’’ την θρυλική Ρόκα στο πρωτάθλημα! Στη πίεση η ΕΠΣΗ ότι αν δε ‘’περάσει’’ το δικό του, ο Ρόκας θα οδηγήσει την Ένωση στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, μπαίνει και η ομάδα του Προφήτη Ηλεία στο πρωτάθλημα. Και μάλιστα δε ξεκινάει από τη Γ’ κατηγορία, αλλά από την.. Α2 γιατί έτσι μας αρέσει! Έκλεψα τη φράση από τη γνωστή διαφήμιση μπύρας…

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Αποφασίζεται από τη νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας να φτιαχτεί Ενωσιακό γήπεδο στο Ηράκλειο, και συγκεκριμένα στο Βενεράτο. Σας θυμίζει κάτι αυτή η φράση; Εμένα(του Καζαμία δηλαδή),ναι! Όμως τα έργα…. θυμίζουν γεφύρι της Άρτας, το πρωί  κτιζόταν και το βράδυ γκρεμιζόταν. Έτσι υπάρχει δέσμευση του πρωθυπουργού της χώρας, αλλά και των αρμόδιων φορέων, πως θα τοποθετηθεί σεκιούριτι για να εξακριβωθεί ποιοι χαλάνε το έργο! Μιάου; Αυτό δεν είναι του Καζαμία, αλλά δικό μου! Τα νέα πρωταθλήματα ξεκινάνε, και τη πρώτη εβδομάδα γίνεται ο καθιερωμένος Αγιασμός στην ΕΠΣΗ. Παρουσίας φυσικά και του… Παπα…γγελή!!! Οι διαιτητές αποφασίζουν, με τη σύμφωνη γνώμη και της διοργανώτριας αρχής, να ορίζονται σε όλα τα παιχνίδια και οι δύο επιπρόσθετοι διαιτητές, δηλαδή στις γραμμές των εστιών. Επειδή όμως έτσι δε θα φτάνει ο υπάρχον αριθμός διαιτητών του ΣΔΠΗ αποφασίζεται να έρθουν με… μεταγραφή ρέφερι από το Σύνδεσμο του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας. Αχ!

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Στο δεύτερο μήνα του Φθινοπώρου, ο φίλος μου(του Καζαμία δηλαδή!) Γιώργος Χαβάκης, κερδίζει ένα αστρονομικό χρηματικό ποσό στο τζόκερ, και αποφασίζει να επενδύσει πολλά από αυτά στον αγαπημένο του Δία! Αγοράζει οικόπεδο που θα δημιουργηθεί το γήπεδο της ομάδας σε περιοχή του Άι Βλάση, και την ίδια ώρα γίνεται σχεδιασμός για ερχομό παιχτών που προκαλούν δέος. Ένας από αυτούς είναι και ο αδερφός του Μέσι, αλλά μόνο που αυτός παίζει από τις… άκρες!  Ο προπονητής και υπεύθυνος της ακαδημίας της Μινωικής, Γιώργος Βλάχος, κατά κόσμων(ποιος να τον βάπτισε έτσι άραγε;) Mr. Wembley έρχεται σε επαφή με τους υπευθύνους του θρυλικού αυτού γηπέδου στην Αγγλία, και πηγαίνει εκδρομή εκεί τους πιτσιρικάδες του, να τους ξεναγήσει στα… χώματα που πάτησε ο ίδιος στο μακρινό 1971! Ένας άλλος φίλος του… Καζαμία, ο Γιώργος Τσομπανάκης, φεύγει στο εξωτερικό, μαθαίνει πέντε ξένες γλώσσες, παίρνει μια δεκαριά διπλώματα προπονητή και με εντολή της ΕΠΟ(να τα μας ξανά… πάλι!) του αναθέτουν το κοουτσάρισα όλων των Εθνικών ομάδων!

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Όπως έλεγαν οι… προβλέψεις θα διεξάγονταν πρωταθλήματα συγχωνευμένα σε Ανατολή και Δύση στη Κρήτη! Έρχονται ‘’ομοσπονδιακοί’’ του… Ν.Β.Α. και αναλαμβάνουν την οργάνωση με γνώμονα τα πρότυπα των Αμερικάνικων πρωταθλημάτων στο μπάσκετ. Παράλληλα, οι άνθρωποι του… Ομπάμα(του ορίτζιναλ!) αναθέτουν έναν σημαντικό ρόλο στο Βαγγέλη Κοκκάλη, μέχρι πρότινος κόουτς της Παλιανής. Το σκάουτιγκ σε όλη τη Κρήτη. Έτσι, ο Βαγγελάκης, αφήνει την ομάδα του και ως καλός ιχθυέμπορας, ξεκινάει το ‘’ψάρεμα’’ ταλέντων! Η κυβέρνηση(ποιά;) αποφασίζει για όλα τα γήπεδα να γίνουν ‘’κλειστά’’. Οι παράγοντες με τις ΕΠΣ δε καλοκαταλαβαίνουν το νέο νόμο, και έτσι… κλείνουν τα γήπεδα για περίπου δυο εβδομάδες, ως ότου βρεθούν τα κλειδιά να ανοίξουν τα λουκέτα! Επιτέλους στο Ηράκλειο έρχεται το νέο Ενωσιακό γήπεδο…. Αλλά σε παιχνίδι video-games!!!

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Επειδή ο επόμενος Δεκέμβριος, είναι λίγο μακριά και το τοπίο είναι… θολό, το μόνο γεγονός που διαφαίνεται είναι το εξής. Όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος αποφασίζει να πουν χέρι-χέρι τα κάλαντα, και τα χρήματα που θα μαζέψουν, να τα προσφέρουν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Και όλοι μαζί να ευχηθούν, ΄΄και του χρόνου!…’’

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook