Στατιστικά μέσα σε ένα κύπελλο!

Ο Γιώργος Χαλκιαδάκης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για τους αριθμούς που κάνουν ξεχωριστό το κύπελλο Ηρακλείου.

Με αφορμή το γεγονός ότι ο επιτυχημένος, και φέτος, θεσμός του κυπέλλου φτάνει προς το τέλος του, πήρα την αφορμή να σταθώ λίγο σε κάποιους αριθμούς και στατιστικά που κακά τα ψέματα, συνήθως λένε και την αλήθεια!

Στους ‘’4’’ βρίσκεται η ροή, με τις ομάδες που θα διεκδικήσουν τα δύο εισιτήρια του τελικού να είναι, δύο του περιφερειακού πρωταθλήματος (Γιούχτας, Ηρόδοτος),και δύο της Α1 κατηγορίας(Ζαρός, Ηρακλής Ηρακλείου).

Στα γκολ, μέχρι και την ολοκλήρωση της προημιτελικής φάσης, είχαν επιτευχθεί 255 συνολικά ,κανονικής διάρκειας και παράτασης. Έξι παιχνίδια χρειάστηκε να παιχτεί ο έξτρα χρόνος της 30λέπτης παράτασης, και σε δύο η διαδικασία των πέναλτι για να κριθεί ποια ομάδα θα έπαιρνε τη πρόκριση!

Τα ματς της παράτασης ήταν: Χερσόνησος – ΑΕΚ, Γούβες – Ελπίδες(και πέναλτι), Δαίδαλος – Μοίρες, Διαγόρας – Ασίτες(και πέναλτι), Αγία Βαρβάρα – Αστέρας Μυρτιάς, ΠΑΝΟΜ – ΑΕΚ. Κανένα παιχνίδι ή παράταση δεν τελείωσαν χωρίς να επιτευχθεί κάποιο τέρμα. Τις μεγαλύτερες σε έκταση νίκες πέτυχαν κατά σειρά οι ομάδες : Δόξα Γαλιάς(0-8 τα Πηγαϊδάκια), Γιούχτας(1-7 τα Καμίνια), Ρωμανός(0-6 τη Βόνη), Αλμυρός(1 -6 το Μαραθώνα). Ενώ τα περισσότερα και από τις δύο ομάδες, σημειώθηκαν στο παιχνίδι Γαρίπα – ΠΑΝΟΜ(4-5) δηλαδή εννέα συνολικά.

Χαρακτηριστικό επίσης είναι πως στα τέσσερα παιχνίδια της φάσης των ‘’8’’ κανένα δεν οδηγήθηκε σε παράταση. Αντίθετα στους ‘’16’’ πήγε εκεί ένα, στους ‘’32’’ επίσης ένα, και τα υπόλοιπα τέσσερα ήταν από την πρώτη φάση του θεσμού.

Τέλος να σας υπενθυμίσω, πως στην αφετηρία βρέθηκαν 62 ομάδες, και οι δύο ‘’τυχερές’’ που πήγαν στους ‘’32’’ χωρίς παιχνίδι ήταν Κεραυνός Ηρακλείου, και Ραύκος. Αυτά ‘’ανακάλυψα’’ εγώ, σίγουρο είναι πως όσο τα ψάχνει κάποιος πάντα θα ανακαλύπτει και άλλα. Τα στατιστικά άλλωστε δε τελειώνουν ποτέ!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook