Η εποχή της παρέλασης των ομάδων στα γήπεδα

Ο Γιώργος Χαλκιαδάκης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για την έλλειψη εκδηλώσεων που οδηγούν στην σύσφιξη σχέσεων των ομάδων του τοπικού ποδοσφαίρου.

Κατά την εκδήλωση της κοπής της πίτας της ακαδημίας του Ηρακλή Ηρακλείου είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με ανθρώπους της ομάδας, όπως είναι ο Ζαχαρίας Σφακιανάκης, αλλά και ο Δημήτρης Τσέρος.

Έμαθα ότι στις δεκαετίες του 1960 και ’70 υπήρχε μία παράδοση όσον αφορά την επίσημη έναρξη κάθε ποδοσφαιρικής σεζόν. Με απόφαση της διοργανώτριας αρχής, πραγματοποιούνταν σε γήπεδα κυρίως με στίβο παρελάσεις των ομάδων ανά κατηγορία!

Ναι, με σημαιοφόρο και πίσω του τα υπόλοιπα μέλη, θα μπορούσε να ήταν όλοι οι παίχτες, ή όσοι μπορούσαν τέλος πάντων. Βέβαια τότε οι ομάδες ήταν λιγότερες και ήταν ποιο εφικτό από το αν γινόταν τώρα. Πάντως τέτοιου είδους ενέργειες αποσκοπούσαν στη σύσφιξη σχέσεων μεταξύ του κόσμου του τοπικού ποδοσφαίρου.

Μήπως τέτοια πράγματα δε λείπουν στις μέρες μας; Εκδηλώσεις που θα έφερναν ποιο κοντά τον κόσμο του τοπικού ποδοσφαίρου. Καταγράφω πάντα την άποψη μου με σκοπό να αναφέρω τη γνώμη μου και όχι να φαίνεται πως ασκώ ‘’αντιπολίτευση’’ ή οτιδήποτε άλλο.

Πάντως απουσιάζουν οι εκδηλώσεις ‘’σύσφιξη σχέσεων’’ στο τοπικό ποδόσφαιρο. Καλές οι Γ.Σ. αλλά χρειάζονται κι άλλα πράγματα. Πως θα σας φαινόταν ας πούμε να γίνονταν οι απονομές των κυπέλλων στους εκάστοτε πρωταθλητές σε κατάλληλες εκδηλώσεις παρουσίας όλων των υπολοίπων ομάδων;

Να έκανε και η ΕΠΣΗ εκδήλωση κοπή πίτας παρουσίας όλου του κόσμου του τοπικού ποδοσφαίρου; Θα μου πει κάποιος υπάρχουν δυσκολίες. Σεβαστό, αλλά με διάθεση όλα φτιάχνουν. Υπάρχει η ‘’αποξένωση’’ και είναι κακός οιωνός.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook