Τι έγινε, και τι δεν έγινε στο 91’!

Ο Γιώργος Χαλκιαδάκης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για το ντέρμπι της Μυρτιάς και όλα όσα… δεν βγήκαν προς τα έξω.

Ντέρμπι όπως συνήθως είναι κάθε αναμέτρηση τους ήταν και αυτή το Σάββατο(16/3) στη Μυρτιά για Αστέρα και Μινωική. Δύο φορές προηγήθηκε η Μπάρτσα, ισάριθμες φορές ‘’απάντησε’’ ο Αστέρας. Λίγες φάσεις, ’’σφιχτό’’ παιχνίδι, αλλά γεμάτο ενδιαφέρον μέχρι τη λήξη.

Αποβολή, διακοπή για έξι λεπτά, ήταν επίσης στοιχεία που συνέθεσαν το παραπάνω χαρακτηρισμό μου. Στους 33 πόντους πήγαν οι γηπεδούχοι, στους 37 οι φιλοξενούμενοι. Δε φαίνεται να κινδυνεύουν, αλλά όχι ότι δε θα έχουν και άγχος μέχρι τη 30η αγωνιστική! Η Μινωική πάντως επειδή είχε τελευταία τη μεγάλη ευκαιρία να ‘’αποδράσει’’ με τρίποντο, δε μπορεί να μην αισθάνεται και περισσότερο πικραμένη. Στο 91’ σε ‘’χέρι’’ του Μπελενιώτη κερδίζει πέναλτι.

Το εκτελεί ο Βεργιανάκης αλλά το στέλνει… ψηλά άουτ. Χέρια στο πρόσωπο για του φιλοξενούμενους, ανακούφιση και… πανηγύρια στον Αστέρα. Έτσι είναι, εκεί στο 91’ δε σκέπτεσαι τι έχει προηγηθεί, ξέρεις πως ένα γκολ μετά δε ‘’βγαίνει’’ σχεδόν ποτέ!

Πάντως πριν την εκτέλεση φώναζε ο Ντάγκινης να την αναλάβει ο Μανιώρος, πήρε την ευθύνη ο Βεργιανάκης, συμβαίνουν αυτά, τώρα ο Βεργιανάκης ‘’χρωστάει’’ την… εξιλέωση! Η διακοπή έγινε στο 60΄όταν σκόραρε ο Αποστολάκης(1-2),οι γηπεδούχοι ‘’φώναζαν’’ για οφσάιντ ο Γαρεφαλάκης είχε αντίθετη άποψη, υπήρξε μία μικροσύραξη μεταξύ παιχτών, και οι διαιτητές έφυγαν προσωρινά για τα αποδυτήρια.

Η μία αποβολή ήρθε για τη Μινωική που από το 42’ συνέχισε με δέκα παίχτες. Έκανε πέναλτι ο Λειβαδίτης στο Γιακουμάκη, και είδε τη κόκκινη, επειδή ο παίχτης του Αστέρα ήταν σε προφανή θέση για γκολ.

Με την εύστοχη εκτέλεση του Χριστοδουλάκη είχε γίνει το 1-1. Πάλι ο Αποστολάκης ήταν αυτός που πέτυχε και το πρώτο γκολ(0-1) για τη Μινωική μόλις στο 3ο λεπτό. Ενώ ο Ν. Κουκάκης(71’) διαμόρφωσε το τελικό(2-2) σκορ της Μυρτιάς. Για ένα πέναλτι ‘’φώναξαν’’ οι της Μινωικής στο 88’ σε ‘’γκρέμισμα’’ του Αποστολάκη στη περιοχή.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook