Τι ‘’λένε’’ τα πλέι οφ… σήμερα;

Άρωμα… πλέι – οφ στην Α1 ΕΠΣΗ και ο Γιώργος Χαλκιαδάκης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για τις… διασταυρώσεις και το τι πρόκειται να δούμε φέτος!

Είναι (σχεδόν) δεδομένο ότι πάμε για πλέι οφ στην Α1 και μέσα από αυτά θα μάθουμε το όνομα του πρωταθλητή στο Ηράκλειο, όπου στη συνέχεια παίζοντας σε μίνι πρωτάθλημα με τους άλλους τρεις πρωταθλητές Κρήτης, θα αναδειχθεί η μία ομάδα που θα πάει στη νέα κατηγορία που έχει συσταθεί από το ‘’πάντρεμα’’ των Γ’ και Δ’ εθνικής.

Με την ευκαιρία αυτή(και αν μας χρειαστούν) ας φρεσκάρουμε τη μνήμη μας για τον τρόπο διεξαγωγής των πλέι οφ. Η πρώτη ομάδα της κανονικής περιόδου θα παίξει μόνο στο τελικό, περιμένοντας εκεί τον αντίπαλο της. Στη δράση όμως για τους υπόλοιπους τέσσερις.

Η διασταύρωση των 4 ομάδων είναι η 2η με τη 5η και η 3η με τη 4η ομάδα. Τα παιχνίδια θα γίνουν στις έδρες των ομάδων της 2ης και 3ης θέσης. Ρόλο όπως καταλαβαίνεται παίζει το ποιά ομάδα τερμάτισε ψηλότερα στη κανονική περίοδο. Σε περίπτωση ισοπαλίας στα ματς αυτά θα έχουμε παράταση και πέναλτι. Οι δύο τώρα ομάδες που θα προκριθούν θα αναμετρηθούν μεταξύ τους σε μονό πάλι παιχνίδι(παράταση και πέναλτι) στην έδρα της ομάδας που είχε πάλι τερματίσει ψηλότερα.

Από δω τώρα η νικήτρια ομάδα θα παίξει με αντίπαλο τη 1η ομάδα που τη περιμένει στο τελικό. Ο οποίος θα οριστεί από την ΕΠΣΗ σε ουδέτερο γήπεδο. Σε περίπτωση νίκης ή ισοπαλίας(χωρίς τυχόν παράταση και πέναλτι) της ομάδας που ήταν πρώτη, ανακηρύσσεται και πρωταθλήτρια στην Α1 κατηγορία.

Όμως σε περίπτωση ήττας της 1ης ομάδας, θα οριστεί εκ νέου από την ΕΠΣΗ νέος τελικός πάλι σε ουδέτερο γήπεδο. Εδώ πλέον δεν θα υπάρχουν νέα περιθώρια, αφού στην ισοπαλία, θα οδηγηθούν οι δύο ομάδες σε παράταση και αν χρειαστεί και πέναλτι. Καλή επιτυχία λοιπόν…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook