Αδιαφορούν για τον παράγοντα

Ο Γιώργος Χαλκιαδάκης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για την αδιαφορία που υπάρχει προς τα πρόσωπα των παραγόντων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Συνομιλώντας πολλές φορές με ανθρώπους του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, εμπλουτίζεις πάντα τις γνώσεις σου, και ακούς ωραία πράγματα.

Ειλικρινά μου αρέσει αυτό, πέρα από τα ρεπορτάζ και τα σχετικά, οι συνομιλίες είναι ευχάριστες. Υπάρχει λοιπόν διάχυτη η απορία που βαδίζει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Οι αρμόδιοι φορείς αδιαφορούν για το τι μέλλει γενέσθαι.

Χρήματα πλέον ούτε για συζήτηση, αν ζητήσει κανένας παράγοντας ή καμιά ΕΠΣ τίποτα επιχορηγήσεις ή άλλου τρόπου οικονομική βοήθεια, σίγουρα θα πάρει… το τίποτα!

Αλλά δεν αποκλείει και κανείς να αρπάξει και τίποτα… ψιλές! Οι παράγοντες νιώθουν ότι βάλλονται από παντού, δε τους στηρίζει κανένας, και παλεύουν μόνοι τους. Να κάνουν τι; Να μάχονται για το παρών και το μέλλον του σωματείου τους. Η ύπαρξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, οφείλεται μόνο στο παράγοντα.

 

Και για αυτό μπορεί και εγώ καμιά φορά να διαφωνώ σε θέματα μαζί τους, αλλά ποιος μπορεί να αμφισβητήσει και τα παραπάνω; Οι προπονητές, οι ποδοσφαιριστές, εμείς οι δημοσιογράφοι, οι διαιτητές, εισπράττουμε και χρήματα, εκείνοι μόνο δίνουν χρήματα.

Σωστά; Σωστά! Από την άλλη βέβαια όπως τονίζουν πολλοί, δε ζητείται και η γνώμη τους σχεδόν για τίποτα από θεματολογίες και νομοθεσίες που αφορούν το αντικείμενο που οι ίδιοι υπηρετούν!

Ας μου πει κάποιος, μπορεί να χτιστή ένα σπίτι χωρίς να ζητηθεί η άποψη του οικοδόμου; Στην ΕΠΟ νοιάζονται για τα επάνω μόνο στρώματα, για τη προβολή, για όλα τα… επιφανειακά θέματα!

Ο αιμοδότης του ποδοσφαίρου πού πάει; Το νιώθουν οι… πεφωτισμένοι ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι ο καθρέπτης, ο αιμοδότης άραγε;

Καλά ξέρω, και μετά ήρθαν οι μέλισσες!

Καταργούν πρωταθλήματα, διαμορφώνουν ομίλους, γκρεμίζουν και χτίζουν συνεχώς τη πυραμίδα(αν υπάρχει) του Ελληνικού ποδοσφαίρου, ρωτάνε τους ίδιους τους παράγοντες; Φυσικά και… όχι!

Αλίμονο, αυτοί τα ξέρουν όλα. Και είναι και το άλλο, σιγά μη κάτσουν οι καρεκλοκένταυροι, να ασχοληθούν με την άποψη του… μικρού παράγοντα! Αλλά και οι παράγοντες πρέπει επιτέλους να συσπειρωθούν πολύ περισσότερο, να προβούν σε ριζοσπαστικές κινήσεις.

Μόνο τότε θα πάρουν τα μηνύματα όλοι οι… φορείς. Μόνο τότε θα αισθανθούν τη δύναμη τους. Μόνο τότε θα ‘’πεθάνουν’’ οι τσάμπα μάγκες. Βρε τα συμφέροντα τους μόνο σκέφτονται, οι ‘’άνθρωποι’’ τους να πηγαίνουν καλά, και όλοι οι άλλοι να πάνε… για μπάνιο!

Ηρεμήστε, τι φαντάζεστε δηλαδή πως θα έγραφα για επίλογο;

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook