Η προπαίδεια και η νίκη του ποδοσφαίρου

Ο Γιώργος Χαλκιαδάκης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για το που κρίθηκε το μεγάλο ντέρμπι των Ασιτών με τον ΕΓΟΗ.

Ντέρμπι κορυφής στις Ασίτες, και πράγματι οι δυο αντίπαλοι πιστοποίησαν το τίτλο αυτό. Οι γηπεδούχοι και ο ΕΓΟΗ προσπάθησαν σε όλη τη διάρκεια να παίξουν ποδόσφαιρο, κάτω όσο γίνεται η μπάλα, χωρίς σκοπιμότητες, φάσεις, γκολ, και αμείωτο ενδιαφέρον μέχρι τέλους.

Οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν απόλυτα προετοιμασμένοι για τις συνθήκες αυτές. Όταν όμως μέσα στην έδρα του μεγάλου αντιπάλου σου κάνεις αλλά χάνεις μεγάλες ευκαιρίες, όχι μόνο δύσκολα θα πάρεις κάτι, αλλά συνήθως το πληρώνεις αυτό.

Έτσι οι Ασίτες με φάσεις και εκείνες αλλά και με ουσία. πήραν τη νίκη, συνέχισαν τη… προπαίδεια, και αύξησαν τη διαφορά μεταξύ τους στους επτά πόντους. Σημεία ‘’κλειδιά’’ σίγουρα τα δυο πρώτα γκολ, ένα για κάθε ημίχρονο, των νικητών. Το 1-0 στο 8’ και το 2-0 στο 7’(52 δηλαδή) της επανάληψης.

Η ψυχολογία εκεί γέρνει προς αυτόν που παίρνει σαφές προβάδισμα. Όταν επίσης βλέπεις πως το ντέρμπι έγινε μέσα σε αθλητικά πλαίσια, η διαιτησία πέρασε απαρατήρητη, τότε ο μεγάλος νικητής δε μπορεί να είναι άλλος πάρα από το ίδιο το άθλημα. Πρώτο γκολ για το νεοαποκτηθέντα επιθετικό του ΕΓΟΗ τον Καπερώνη κάνοντας το 3-1 στο 62’.

Ο προπονητής των Ασιτών Νίκος Τσερεβελάκης έζησε το ματς και καθοδήγησε τους παίχτες του από τη κερκίδα, λόγο τιμωρίας του δε μπορούσε να ήταν στο πάγκο.

Σημεία των καιρών για τον ΕΓΟΗ, θετικά εννοείτε, η αποστολή πήγε με λεωφορείο στις Ασίτες.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook