Άναψε το… Φυτίλη(ς) της ανόδου για την Ανάληψη!

Ο Γιώργος Χαλκιαδάκης γράφει για τα στατιστικά της Ανάληψης που είχαν συνέχεια και στο γήπεδο της Τυλίσου το Σάββατο και γιατί ήρθε η ώρα της να ανέβει κατηγορία…

Δυο από τα στατιστικά της Ανάληψης στη φετινή σεζόν είχαν συνέχεια και στο γήπεδο της Τυλίσου το Σάββατο.

Προέρχονταν από ένα νικηφόρο σερί επτά αγωνιστικών, έγιναν πλέον… οκτώ! Επίσης, δύσκολα δέχεται γκολ η ομάδα του Ζαφείρη Λατσούδη, διατήρησε το ‘’μηδέν’’ και σε αυτό το παιχνίδι.

Όπως είδα και εγώ, χωρίς να μειώνω την ομαδική δουλειά, η κύρια αιτία είναι ο τερματοφύλακας Μουντράκης. Αρκετοί ήμασταν στο γήπεδο που είπαμε κάμποσες φορές, “καλά τι έβγαλε πάλι το παλικάρι”!

Η Τύλισος, μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, μόλις στο 1’ είχε φάση με τον Αγιομυργιαννάκη(έκανε πολύ καλή εμφάνιση),αλλά οι φιλοξενούμενοι στη πρώτη τους φάση στο 8’ ευτύχισαν να προηγηθούν με το Μαραβελάκη, ύστερα από τη πάσα(μισό γκολ) του εκπληκτικού Ξυλούρη.

Ο τελευταίος ήταν αρκετές οι φορές που ‘’χόρεψε’’ μέσα στο γήπεδο! Ο Φυτίλης ήταν αυτός που στο 91’ με ένα ‘’γεμάτο’’ σουτ από το ύψος της περιοχής πέτυχε το τελικό σκορ(0-2). Παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο, έγιναν φάσεις, και ήταν κάποιες φορές αρκετά σκληρό, ήταν με απλά λόγια ένα ντέρμπι.

Ήταν η 2η συνεχόμενη ήττα για τη Τύλισο, που όμως δεν έχει θέμα βαθμολογικό, όχι όμως ότι και βολεύεται κανένας με τις ήττες, έτσι; Στο πρώτο γύρο το ματς ήταν ισόπαλο(1-1) και με τη νίκη της αυτή η Ανάληψη θα πετάξει… ψηλά το χαρταετό της, αντίθετα για τη Τύλισο ξεκίνησε λίγο νωρίτερα η… Σαρακοστή!

Σημαντική η απουσία του Πολάκη από το κέντρο της άμυνας των γηπεδούχων, όπως και ότι δε ξεκίνησε βασικός, λόγο προβλήματος τραυματισμού που αντιμετώπισε, ο Παγκαλάκης. Απουσία σημαντική και για την Ανάληψη αυτή του Πεδιωτίδη.

Πάει λοιπόν πέρασε και η 24η αγωνιστική, μένουν έξι στροφές για τη λήξη του πρωταθλήματος, η Ανάληψη διατηρήθηκε στη 2η θέση, και επειδή την έχω ξανά δει φέτος, δε διστάζω να πω ότι ήρθε η ώρα της για να ανέβει κατηγορία, παίζει καλό ποδόσφαιρο, με στόχο τη μπάλα κάτω, και όχι… αεροπορίες.

Υπάρχει το νεαρό της ηλικίας, αλλά οι παίχτες της διαθέτουν εμπειρία και ταλέντο. Όμως για να μη παρεξηγηθώ, δε κάνω συγκρίσεις, απλά σχολίασα τη φετινή Ανάληψη.

Η Τύλισος στο 2ο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι της θα υποδεχτεί το Μαραθώνα τώρα και η Ανάληψη επίσης θα φιλοξενήσει το Δωριέα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook