Η δύναμη της θέλησης!

Ο Γιώργος Χαλκιαδάκης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για το ντέρμπι της Τυλίσσου και την σπουδαία νίκη που πέτυχε ο Ανθεστίωνας.

Σημαντικότατο βήμα έκανε ο Ανθεστίωνας για να ξεφύγει από τις ‘’επικίνδυνες’’ θέσεις του βαθμολογικού πίνακα της Α2 με τη νίκη του στη Τύλισο το Σάββατο. Φυσικά οι θέσεις αυτές έχουν να κάνουν με το τυχών ‘’ντόμινο’’ από τη Γ εθνική ερασιτεχνική κατηγορία, όπου σε μια τέτοια περίπτωση οι αρχικά τέσσερις θέσεις στο τέλος που σημαίνουν υποβιβασμό, θα αυξηθούν κατά μια, κατά δυο και έχει ο Θεός!

Φέτος είδα ματς του Ανθεστίωνα για πρώτη φορά, αλλά πείστηκα ότι αυτοί οι παίχτες προφανώς κάπου έχουν αδικήσει… εαυτούς! Δε γίνεται αυτή η ομάδα να είναι στις χαμηλές θέσεις. Από την άλλη τώρα, η Τύλισος έχει ήδη σωθεί, και κάπου καλός ή κακός υπάρχει η… φυσιολογική(;) χαλάρωση!

Τα πράγματα εξελίχτηκαν… απλά στο γήπεδο. Κέρδισε η ομάδα που το μάτι της ‘’γυάλιζε’’ περισσότερο, οι παίχτες του ‘’μαέστρου’’ Μανόλη Μουντράκη μπήκαν δυνατά και αποφασιστικά από το 1ολεπτό, σπατάλησαν πολλές φάσεις, αλλά στην επανάληψη τη θέση της… φλυαρίας πήρε η ουσία, δηλαδή τα γκολ, οπότε το σκορ υπέρ τους, πήρε διαστάσεις θριάμβου. Οι γηπεδούχοι αφού απέφυγαν να δεχθούν γκολ δυο φορές(10’,16’), στη πρώτη(και ουσιαστικά και τελευταία) φάση τους στο ματς, προηγήθηκαν, αυτά είναι! Γαντζούδης και πάλι ο σκόρερ.

Ο… μουστάκιας της ομάδας, πλάσαρε στο 18’ και… 1-0! Μοιραίος αλλά και… ωραίος(σκόρερ) για τον Ανθεστίων, ο Φωτόπουλος. Στο 39’, στο 40’, στο 41’ αστοχούσε, όμως στο 43’ ‘’είδε’’ δίχτυα, και οι δυο ομάδες πήγαν ισόπαλες(1-1) στα αποδυτήρια. Για τη Τύλισο πάλι η έδρα της, ήταν… ως εκτός έδρα φέτος! Βλέπω του χρόνου να δηλώνει ο ‘’παγωτάκιας’’ πρόεδρος της κάνα άλλο γήπεδο να παίζουν!

Στην επανάληψη τώρα στον Ανθεστίων απλοποίησαν τα πράγματα. Δε ξέρω τι τους είπε στην ανάπαυλα εκεί στη γωνία του γηπέδου(δε πήγαν στα αποδυτήρια) ο κόουτς Μουντράκης, αλλά το θέμα είναι ότι… έπιασαν τόπο τα λόγια του! Ο Σαϊτάκης σε ρόλο… αντί-Φωτόπουλου στο 63’ έφερε το γκολ-κλειδί της νίκης(1-2). Ο σούπερ Βασιλάκης εξαργύρωσε τη πολύ καλή του εμφάνιση με ένα γκολ,1-3 στο 78’ και το τέταρτο τέρμα(1-4) έγινε από το Δρακούλη(89’).

Και αφού στο 72’ χάθηκε πέναλτι για τους νικητές. Το κέρδισε ο Τρουλάκης από το Γκιγκόκα, το εκτέλεσε ο ίδιος, όμως ο Βλαχάκης το απέκρουσε, ο Βλαχάκης που ‘’έβγαλε’’ και δυο τρία ακόμα πολύ καλά των αντιπάλων του.

Η Τύλισος είχε δυο βασικότατους παίχτες της απών με τραυματισμούς ‘’κληρονομιά’’ από το ματς-δυναμίτης της Πόμπιας πριν μια εβδομάδα. Τους Παγκαλάκη, Αγιομυργιαννάκη. Ο Μουντράκης από την άλλη δεν είχε στη διάθεση του, τους Πεχινάκη, Μιχελακάκη, Χανιωτάκη. Ακολουθεί ένας ακόμα ‘’τελικός’’ στο Θραψανό τώρα για τους νεοφώτιστους στη κατηγορία, υποδέχονται το Δωριέα, τελευταίο στην έδρα τους, μετά πάνε Αγία Βαρβάρα, και ολοκληρώνουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στη Βαγιά.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook