Εθνικός… ο δρόμος παραμονής του!

Στην Α2 εκεί που πέρυσι πάλι τέτοια εποχή πάνω κάτω ίδια δεδομένα υπήρχαν για την ομάδα της Ξύλινης Ντάπιας. Γράφει ο Γιώργος Χαλκιαδάκης στο blog του στο athleticradio.gr για την μάχη παραμονής που δίνει ο ιστορικός Εθνικός.

Ο Εθνικός είναι μια από τις ομάδες που δίνουν την ύστατη μάχη τους για να κρατηθούν στην κατηγορία. Στην Α2 εκεί που πέρυσι πάλι τέτοια εποχή πάνω κάτω ίδια δεδομένα υπήρχαν για την ομάδα της Ξύλινης Ντάπιας!

Απέφυγε τις θέσεις υποβιβασμού της προκήρυξης, έπαιξε και κέρδισε ( η νίκη του… Τότου!) το ‘’τελικό’’ στις Ασίτες, όμως το ‘’ντόμινο’’ τον παρέσυρε και αυτόν στη παρακάτω κατηγορία. Τώρα μια αγωνιστική πριν το φινάλε, ο Εθνικός διατηρήθηκε στη 5η θέση από το τέλος, δηλαδή τους τέσσερις που φεύγουν βάση προκήρυξης τους έχει από κάτω! Πέρασε νικηφόρα από τη Τύλισο, εκεί που άκουγα τους ανθρώπους της Τυλίσου με απογοήτευση από τις… τέσσερις επανωτές ήττες, να λένε ότι θα προτιμούσαν να μην είχε σωθεί η ομάδα τους εδώ και πέντε αγωνιστικές!

Αφού η χαλαρότητα και η ‘’ανετίλα’’ των παιχτών έχει ποικίλες ‘’συνέπειες’’ για αυτούς! Όντως, δεν είναι μόνο οι επανωτές ήττες, είναι ότι η Τύλισος από το ματς στη Πόμπια, και μέχρι το φινάλε(πάνε στην έδρα του Ατρόμητου) είχαν μπροστά τους μόνο ομάδες που ‘’διψούσαν’’ για βαθμούς. Άντε τώρα να βρεις δηλαδή τόσο μεγάλο… ποτιστήρι, παγωτό είναι ποιο εύκολο! Ας επιστρέψω τώρα στον Εθνικό.

Υπήρξε… επιστράτευση! Είδα τον Ανωγειανάκη να παίζει ξανά μπάλα, αλλά και το… ‘’Μένιο’’ δηλαδή το Κώστα Μαυράκη να είναι στο πάγκο! Είχε πάρει την ανάλογη άδεια από τον Εργοτέλη να είναι εκεί. Βοήθησε ο Κώστας, εμψύχωση, μουρμούρα προς τους διαιτητές, τα γνωστά, καταλαβαίνετε τώρα! Πέρασαν πάντως με υπερπροσπάθεια από τη Τύλισο οι παίχτες του Γιάννη Λούσκα. Δυο φορές προηγήθηκαν στο σκορ, αλλά η δεύτερη ήταν η καθοριστική! Εκεί στο… 92’ ο Μιχάλης σημείωνε το τελικό 2-3 και τα πανηγύρια ήταν έξαλα. Δεν ήταν εκεί, αλλά είμαι σίγουρος ότι τα… μουστάκια του Γιάννη Ζερβού έπαιρναν άλλη ‘’κλίση’’ εκείνη την ώρα!!! Έλειπε ο μεγάλος Γκίγκας από τους νικητές, λόγω δουλειάς, αλλά όλοι, τα έδωσαν όλα.

Ο Εθνικός είτε υποβιβαστεί, είτε όχι, πάλι όπως στο παρελθόν αρκετές φορές, θα ξανά σταθεί στα πόδια του.

Ας μου επιτραπεί όμως να γράψω δυο απλά λογάκια για τον αρχηγό το Σάββατο, το Κώστα Ρόκα του Εθνικού. Στα χρόνια που φοράει τη φανέλα και είναι ως φοιτητής στο Ηράκλειο, κερδίζει τις εντυπώσεις και αγωνιστικά αλλά και σε ήθος και χαρακτήρα. Στη Τύλισο πέτυχε το 2-2 με φάουλ, λίγο μετά πάλι με φάουλ σημάδεψε το δοκάρι, είναι πολυσύνθετος, στην επανάληψη έπαιξε λόγω συνθηκών ως κεντρικός αμυντικός. Αλλά μετά τη λήξη, η συγκίνηση και η υπερπροσπάθεια ήταν πράγματα ‘’ζωγραφισμένα’’ στο πρόσωπο του.

Στο φινάλε τώρα, ο Εθνικός θα υποδεχτεί το ‘’πεσμένο’’ Δωριέα, θα ζητήσει μόνο το τρίποντο. Αλλά αν κάτι στραβώσει για εκείνον, θα ζητεί το ‘’Χι’’ στη συνάντηση των Διαγόρα και Κόρακα!

Αλλά θα ‘’προσεύχεται’’ επίσης, να μην υποβιβαστεί καμία Ηρακλειώτικη ομάδα από τη Γ εθνική ερασιτεχνική κατηγορία. Όλα γίνονται…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook