Η δίκη βάση… νόμου στον Αλμυρό και το ανάστημα της Ένωσης

Στο ποδαρικό του 2015!. Γράφει ο Γιώργος Χαλκιαδάκης στο blog του στο athleticradio.gr.

Πρώτο παιχνίδι για τη νέα χρονιά ήταν στο γήπεδο του Αλμυρού το περασμένο Σάββατο(10/1) και για εμένα.

Οπότε… καλή χρονιά παιδιά, με υγεία, και… ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο! Το πιάσατε το υπονοούμενο, έτσι; Αλλά ποδαρικό φυσικά ήταν και για τις δυο αγωνιζόμενες ομάδες, Αλμυρό και Ένωση… Ηρακλή-Θερίσου.

Στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής για το  πρώτο όμιλο της μεγάλης κατηγορίας που μετέχουνε. Πάντα μετά από πολυήμερες διακοπές(δυο εβδομάδες τώρα λόγο γιορτών)οι ομάδες ψάχνονται λίγο, και οι προπονητές είναι στο άγχος, το πώς θα παρουσιαστούν οι παίχτες τους στο γήπεδο!

Στην αναμέτρηση αυτή, ο κόουτς της Ένωσης ο Γιάννης Χατζησεβαστός, τέθηκε απέναντι στη περυσινή του ομάδα. Τον Αλμυρό, όπου ξεκίνησε από το καλοκαίρι, αλλά στις αρχές του πρωταθλήματος, υπήρξε το διαζύγιο. Εξού και μια χαρακτηριστική… ατάκα ενός φίλαθλου του Αλμυρού προς το τέλος του αγώνα.

‘’ Οντέ σε χάμε επαέ, δεν εκάτεχες να φωνιάζεις, και εδά ξελαρυγγιάζεσαι!…’’ Έπεσε πολύ γέλιο… από εμένα λέμε! Αλλά πάμε τώρα και λίγο στο παιχνίδι, ναι; Ο Αλμυρός προέρχονταν από το 0-3 στην έδρα της Ανάληψης, αλλά τη τελευταία φορά στο Γάζι, είχε ηττηθεί(0-1) από το πρωτοπόρο Ρούβα.

Η Ένωση ήθελε την ανάλογη θετική συνέχεια  μετά την ανάληψη καθηκόντων του ‘’Χάτζη’’ και τις προσθήκες στο έμψυχο δυναμικό της που έχει τις τελευταίες ημέρες, και θεωρώ το πέτυχε!

Η μοιρασιά βαθμών, πρώτα είναι αρνητικό για την εκάστοτε γηπεδούχο ομάδα. Και επίσης οι φιλοξενούμενοι, έδειξαν θετικότατο πρόσωπο, παίχτες με διάθεση και φρεσκάδα, η ομάδα να παίζει με ορθόδοξο τρόπο. Πίστευαν στον εαυτό τους οι παίχτες του Χατζησεβαστού.

Υπήρξαν αναγκαστικές αλλαγές για την Ένωση, που σίγουρα επηρέασε το παιχνίδι της ως αρνητικός συντελεστής Από την άλλη ο Αλμυρός παρουσίασε ένα από τα καλύτερα του φετινά πρόσωπα. Έχει προβλήματα η ομάδα του Γαζίου, το ξέρουμε όλοι, αλλά το Σάββατο οι παίχτες του Μηνά Πίτσου, έδειξαν ότι τα… είχαν ξεχάσει για 90 λεπτά! Και καλά έκαναν… προσθέτω.

Με βάση τις τελικές φάσεις, ο Αλμυρός θα έπρεπε να είχε κερδίσει με… 5 κα 6-2 παρακαλώ! Είχαν δοκάρια, και… άχαστα τετ α τετ! Α, και έπιασε και πέναλτι(αμφισβητήθηκε από την Ένωση) του Ποτηράκη ο Χατζηδάκης! Ο πορτιέρο της Ένωσης, πρωταγωνίστησε ξανά, είπε ‘’ όχι’’ αρκετές φορές!

Δικαιοσύνη όμως δεν υπάρχει στη μπάλα, και έτσι εφαρμόστηκε ο… νόμος του ποδοσφαίρου! Άλλωστε το είχε προβλέψει αυτό ως..,. μάντης και ο κόουτς του Αλμυρού. Ο Μηνάς βλέποντας τα τετ α τετ ανεκμετάλλευτα ( ο Απλαδάς θα θέλει γρήγορα να το ξεχάσει αυτό το ματς!) έλεγε  στο πάγκο, ‘’αν το φάμε μετά το γκολ, δε θα μας φταίει κανένας’’. Όπερ και εγένετο!

Ο Κοκκινάκης ίσως να έκανε και το καλύτερο του παιχνίδι με τη φανέλα του Αλμυρού! Διγενής και Στρατήγης, πέτυχαν απλά εντυπωσιακά γκολ! Ο Σκούφος σκόραρε στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Ένωσης!

Μόνο αρνητικό νομίζω, η αποβολή με κόκκινη του Διγενή στο 88ο λεπτό. Για απώθηση στον αντίπαλο εκτός φάσης, αλλά ένταση είναι αυτή, αδρεναλίνη, όλα στο πρόγραμμα είναι! Στο πρώτο γύρο ο Αλμυρός είχε κερδίσει με 1-2. Απομένουν τρεις αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της Α φάσης του πρωταθλήματος.

Ο Αλμυρός δε χάνει τη πρώτη 5άδα, και η Ένωση θα κυνηγήσει την όσο δυνατόν υψηλότερη θέση, για τη καλύτερη… επανεκκίνηση(βαθμολογικό συντελεστή) στην Β φάση, και στη 5άδα παραμονής στη κατηγορία.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook