Ελπίδες… παραμονής και υποβιβασμός μετά από έξι χρόνια!

Πράξη πρώτη των περιβόητων πλέι άουτ στη φετινή Α2 το Σάββατο(30/5) και οι Ελπίδες ήταν εκείνες που… σπάζοντας το πλεονέκτημα έδρας της Τυλίσου, πήραν τη νίκη και σε πρώτη φάση… σώθηκαν! Γράφει ο Γιώργος Χαλκιαδάκης στο blog του στο athleticradio.gr.

Πράξη πρώτη των περιβόητων πλέι άουτ στη φετινή Α2 το Σάββατο(30/5) και οι Ελπίδες ήταν εκείνες που… σπάζοντας το πλεονέκτημα έδρας της Τυλίσου, πήραν τη νίκη και σε πρώτη φάση… σώθηκαν!

Προσωρινά όμως… αφού ακολουθεί ο δεύτερος τους τελικός τώρα! Θα πάνε σε μια άλλη έδρα, στις Δαφνές (3-0 το Μεταξοχώρι) και ο χαμένος τους… υποβιβάζεται! Λίαν συντόμως… θα οριστεί η ημερομηνία του αγώνα! Καρφί, ε;

Όπως θα γνωρίζεται όλοι, η ημερομηνία των πλέι άουτ για την πρώτη φάση, πέρασε από πολλά κύματα, ή μάλλον από πολλά… σκαλιά της εκκλησίας!!! Μιάου;

Οι Ελπίδες στις φετινές αναμετρήσεις απέναντι στις Δαφνές έχουν δυο στα δυο. Με 2-1 στον πρώτο γύρο εντός έδρας, και 0-1 στις Δαφνές.

Η Τύλισος μετά από έξι   χρόνια, αποχαιρέτησε την κατηγορία. Η δήλωση του προέδρου της Βασίλη Κουβίδη, ήταν χαρακτηριστική. Με ήρεμο… τρόπο τόνισε(οι φωνές ακούσθηκαν μέχρι τις Ατσιπάδες!) πως η ομάδα ως έχει τώρα μένει για να ξανά ανέβουν κατηγορία, και μπράβο τους! Από την εποχή του ως πρόεδρος είναι ο πρώτος υποβιβασμός. 

Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι αφού προηγήθηκαν με γκολ από τα αποδυτήρια(στο 3’ το 1-0 ο αειθαλής Τσαντηράκης) σπατάλησε δυο τρεις τελικές για να ‘’καθαρίσουν’’ όπως λέμε τον τελικό. Δε το έκαναν, και το βρήκαν μπροστά τους! Στην ανάπαυλα η… αλεπού των πάγκων, ο Αντώνης Σουγιάς, ‘’ντόπαρε’’ τους παίχτες του, και με σωστές κινήσεις στη σκακιέρα… έφερε τούμπα την κατάσταση! Τούμπα,ε; Όχι, δεν είχε… ΠΑΟΚτζήδες πάντως!

Αφού ισοφάρισαν το σκορ (1-1) με τον Πυροβολάκη, οδήγησαν το ματς στη παράταση. Η είσοδος του Σιδερίδη ήταν καταλυτική για τις Ελπίδες.

Είχε συμμετοχή στα δυο γκολ που τους χάρισαν τη νίκη. Από σέντρα του ο Αγγελάκης(105’) έφερε το 1-2  και δυο λεπτά μετά(107’) μετά από μπάσιμο του ο Μιχάλης… γκρεμίστηκε με τη μπάλα να βρίσκεται στα πόδια του Νουχάι, χωρίς περιστροφές εκείνος διαμόρφωσε το 1-3. Πλήγμα ακόμα για την Τύλισο η αποχώρηση με τραυματισμό του Παγκαλάκη (ναι, επέστρεψε!) στα μισά του β’ ημιχρόνου.

Οι γηπεδούχοι… φώναξαν για πέναλτι στην εκπνοή του ημιχρόνου της παράτασης. Μετά από στημένη φάση, φάνηκε ο Σιδερίδης… να πηγαίνει… αγκαλιά μια βολτίτσα τον Ραφαέλο… χωρίς… την θέληση του!

Η ματσάρα(ααα) δεν είχε τελειώσει στο 1-3. Πρώτα ακυρώθηκε(στο 110’) ως οφσάιντ γκολ του Σπαχή για τη Τύλισο, φωνές μεν, αλλά το σημαιάκι του βοηθού Γαρεαφαλάκη είχε υψωθεί έγκυρα πάντως. Και εκεί στο 118’ όπου ενώ διαδραματίζονταν σκηνές… ροκ έξω από τα αποδυτήρια(πως… πάει;) ήρθε η… ξενέρα για τον αμυντικό Χατζηιωάννου των Ελπίδων!

Η μεγάλη… Σουζάνα μας, μετά από εξαιρετική εμφάνιση στο ματς, με κεφαλιά-γύρισμα στον Δεληγιάννη, έστειλε… σαδιστικά τη μπάλα με… αυτογκόλ να έρχεται το τελικό 2-3! Με την ευκαιρία να τονιστεί ένα από τα τρελά… σενάρια των πλέι άουτ (μάλλον πρέπει να αλλάξουν για του χρόνου ή να καταργηθούν), είναι το φαινόμενο των Δαφνών. Τερμάτισαν στην… 10η θέση και έχουν ορατό το κίνδυνο να υποβιβαστούν! Αυτά είναι!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook