Γκρεμίστε το… και ξανά φτιάξετε το από την αρχή

Παρακολουθήσαμε πάλι τι έγινε από βία και επεισόδια το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Γράφει ο Γιώργος Χαλκιαδάκης στο blog του στο athleticradio.gr.

Παρακολουθήσαμε πάλι τι έγινε από βία και επεισόδια το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Από τον τελικό κυπέλλου-γιορτή(τρομάρα μας!), μέχρι εκεί σε Νίκαια, στο μπαράζ του Ηροδότου και πάει λέγοντας.

Καταρχάς εδώ και δεκαετίες, έχουμε μια απορία. Πως γίνεται να ‘’αντέχει’’ το ποδόσφαιρο, παράγοντες φοροφυγάδες, της νύχτας, υπόδικους, δικασμένους και όλα τα ‘’μπουμπούκια’’ τέλος πάντων.

Βρε ας το κλείσουμε το ποδόσφαιρο μόνοι μας, για μια πενταετία να θεωρείτε… ποινικό αδίκημα, κάθε επαφή και δραστηριότητα με τη μπαλίτσα.

Γκρεμίστε το και ξανά φτιάξετε το από την αρχή. Το όραμα του 1979, που συστάθηκαν οι ΠΑΕ, θεωρούμε ότι δεν είναι τα όσα συναντάμε τέσσερις σχεδόν δεκαετίες μετά.

Πολύ καλά το έπραξαν στην ΕΠΟ και την ΚΕΔ και έφεραν ξένους διαιτητές στο τελικό- παρωδία.

Εμάς μας καλύπτει απόλυτα η τοποθέτηση του Πορτογάλου αρχιδιαιτητή μας του Περέιρα. Μας φάνηκε τελείως… κουλό, από τη μια οι δυο φιναλίστ του τελικού, από τη μια να μη τα βρίσκουν με τίποτα για τα ονόματα των διαιτητών και από την άλλη να ασκούν κριτική για τη πρωτοβουλία της ΕΠΟ. Βρε δε πάτε να δείτε… αν ερχόμαστε;

Παράκληση προς εκάστοτε κυβερνήσεις. Να διατηρούν σταθερή και κοινή πολιτική στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό γενικότερα. Λοιπόν πρόταση της στήλης, σε περίπτωση που δε το κλείσουμε το ‘’μαγαζάκι’’ για μια 5ετία.

Να κρατήσουμε μόνο τα ονόματα των ομάδων ως Ελληνικά. Να διώξουμε όλους τους τωρινούς ποδοσφαιριστές από τη Σούπερ Λίγκα μέχρι και την Γ εθνική κατηγορία. Να προωθούνται από τις ομάδες μόνο νεαροί παίχτες από τις υποδομές τους(και όχι τις οικοδομές τους!).

Να είναι στα ΔΣ μόνο ξένοι… παράγοντες, ξένοι και οι προπονητές! Και να μη το παραλείψουμε ,έτσι;

Τα ματς να παίζονται μόνο με ξένους διαιτητές! Να ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ επίσης μια και καλή κάθε… σύνδεσμο των… οργανωμένων οπαδών!!!

Και αν χρειαστεί να έρχονται… φίλαθλοι από το εξωτερικό να παρακολουθούν τα ματσάκια μας.

Γιατί να αποδεικνύουμε κάθε στιγμή πως είμαστε… ανίκανοι ή δε θέλουμε να γίνουμε ικανοί, να έχουμε ποδόσφαιρο και αθλητισμό άλλωστε;

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook