Εγκαταλελειμμένα γήπεδα

Πάντα σε κάθε προεκλογική περίοδο, ακούγονται διάφορα, έρχονται υποσχέσεις και υποσχέσεις. Γράφει ο Γιώργος Χαλκιαδάκης στο blog του στο athleticradio.gr.

Άλλες υλοποιούνται και οι περισσότερες όχι! Δεν έχουμε διάθεση να ειρωνευτούμε το παραμικρό. Απλά ακούγοντας μια εξαγγελία πως θα βρεθεί λύση στο μεγάλο γηπεδικό πρόβλημα των ομάδων του νομού Ηρακλείου, δε γινόταν να μη μας έρθει στο μυαλό ένα άλλο θέμα. Το πιάσαμε λίγο από την ανάποδη. Πόσα…εγκαταλελειμμένα γήπεδα υπάρχουν στο νομό μας; Δε γίνεται να μη βάλουμε αρχή από την…διπλή(όχι ανάπλαση!), εγκατάλειψη, σε Λιγόρτυνο και Μεσοχωριό. Με πλαστικό τάπητα και τα δυο! Ή τουλάχιστον έτσι ήταν κάποτε.

Γιατί αν και σε εκείνο στη Λιγόρτυνο, μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιούνταν, το άλλο στο Μεσοχωριό, αποκλείεται να διαφαίνεται πως ήταν στην αρχή του. Πάνε κοντά στα 15 χρόνια, που έχει να παιχτεί παιχνίδι εκεί. Οπότε αν δε το δει κάποιος, περιγραφεί δε μπορεί να γίνει, για τη τωρινή του μορφή. Προχωράμε τώρα. Γήπεδο Γουβών, δυστυχώς εδώ, χάθηκε μια και καλή νομίζουμε, το στοίχημα να είχε τοποθετηθεί τάπητας. Αν είχε συμβεί, θα μιλάγαμε τώρα για διαφορετική ιστορία στο μεγάλο σε έκταση χώρο συνολικά εκεί. Γήπεδο Ινίου, δε μπορεί να παιχτεί παιχνίδι εκεί. Γήπεδο Ανώπολης, το περιβόητο μας…Μαρακανά(έτσι το έχουμε βαπτίσει εμείς!), έχει χάσει το στοίχημα, έμεινε ξερό, χάθηκε η εξέλιξη εποχής, πλήγμα για τον τοπικό Διαγόρα και την περιοχή. Γήπεδο Φόδελε, παρακμή, σε μια περιοχή, που θα μπορούσε να είχε διαφορετική πορεία. Από εποχής κοινοτήτων ακόμα, ακούγονταν και δίνονταν υποσχέσεις. Όλα έμειναν στα λόγια.

Κάποτε Ασπίδα και Αυγενική, είχαν από ένα γήπεδο, οι χώροι υπάρχουν ακόμα. Θα πει κάποιος, ναι αλλά ως Παλιανή, διαθέτει ένα πολύ καλό γήπεδο. Ναι εντάξει. Αλλά δε παύει δυο γήπεδα να έχουν κλείσει, αχρησιμοποίητα. Το γήπεδο των Ελπίδων, ως έκταση συνολικά εκεί στο Καρτερό, επειδή παρέμεινε ξερό, έχασε και αυτό το στοίχημα της εξέλιξης. Στάσιμη κατάσταση. Γήπεδο ΑΕΚ, εδώ ταιριάζει η φράση,μας πήρε το ποτάμι, μας πήρε ο ποταμός. Γήπεδο Γουρνών, του πάλαι ποτέ Άρη Γουρνών. Γραφικό γήπεδο, σε μια ιδιαίτερα όμορφη περιοχή. Τέλος ο Άρης, τέλος το γήπεδο, ήταν και παρέμεινε ξερό. Γήπεδο Ερασιτέχνη ΟΦΗ, κρίμα τον χώρο, να μην είναι αθλητική και ποδοσφαιρική κυψέλη. Έμειναν…οι μακέτες και δυστυχώς γύρο από τους χώρους του, διατηρούνται διάφορες…ασχήμιες της εποχής μας.Γήπεδο Μυρτιάς,μεγάλος ο πόνος και εδώ. Δε νοείτε τοπικό χωρίς Αστέρα Μυρτιάς. Λουκέτο ο Αστέρας, λουκέτο και το γήπεδο. Σίγουρα θα υπάρχουν χώροι και γήπεδα, που μας έχουν διαφύγει. Δεν είναι το θέμα αυτό άλλωστε, να καταγραφούν όλα. Παίρνοντας δείγμα εγκατάλειψης και λουκετομένων γηπέδων, θέλουμε να τονίσουμε ορισμένα πράγματα. Ναι δυσκολίες υπάρχουν και θα υπάρχουν. Απλά σε πόσο μεγάλο ποσοστό θα είχαν λυθεί τα γηπεδικά προβλήματα των άστεγων ομάδων του νομού Ηρακλείου. Ποτέ δε το δεχτήκαμε αυτές οι ομάδες(οι άστεγες), να πληρώνουν μεγάλα χρηματικά ποσά, για κάθε σεζόν. Πέρασαν τα χρόνια και νοσούμε ακόμα σε σύγχρονο Ενωσιακό γήπεδο. Μεγάλη μάζα και ποδοσφαιρική δύναμη το Ηράκλειο. Όμως και στο κομμάτι αυτό, φαίνεται το πρόβλημα έντονο. Εδώ και χρόνια λοιπόν, εάν μέρος των επιχορηγήσεων που δίνονται μέσω Περιφέρειας, γιατί από το εκάστοτε κράτος, εννοείτε, δε περιμένουμε τίποτα. Δαπανούνταν για να βρεθούν χώροι και να φτιαχτούν κοντά στη πόλη του Ηρακλείου, ένα με δυο γήπεδα, δεν θα είχε λυθεί το γηπεδικό και οικονομικό πρόβλημα των ομάδων που δεν έχουν γήπεδο; Σαφώς και ναι.

Υ.Γ. Όλος τυχαία παρατηρήσαμε, πως ως στήλη, είχαμε ξανά σταθεί στο συγκεκριμένο θέμα,πριν ακριβώς από πέντε χρόνια! Το βρήκαμε το θέμα, Ιούνιος λέει…2014! Για αυτό ακριβώς το λόγο, επιλέξαμε ξανά την ίδια φωτογραφία!

Μία απάντηση στο “Εγκαταλελειμμένα γήπεδα”

  1. Έχει κι άλλα.. γήπεδο Ματαλων.. γήπεδο ΣΙβας γηπεδο Χουστουλιανων Γήπεδο Περιου Γήπεδο Σκουρβουλα .γήπεδο ΑΓ. Πελαγίας Γήπεδο στα ΤΕΙ γήπεδο Προφήτη Ηλία γήπεδο Χουδετσίου…Για το γήπεδο Βενεράτου υπάρχει μια μικρή λεπτό.έρια..Εκεί έχει κτιστεί το νηπιαγωγείο της περιοχής καθώς και το πολιτιστικό Κέντρο …Και λειτουργεί και η έκθεση από τα συμπόσια γλυπτικής

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook