Ο προορισμός της νέας εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου

Άραγε σημασία έχει ο προορισμός ή το ταξίδι; Πολλοί θα απαντήσουν το δεύτερο και μάλιστα θα επιχειρηματολογήσουν για αυτό με τον πλέον πειστικό τρόπο. Στην περίπτωση όμως της νέας προσπάθειας της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου, αυτό που μετρά είναι ο προορισμός. Το ταμείο που θα κάνουμε στο τέλος. Η σούμα. Το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι η […]

Άραγε σημασία έχει ο προορισμός ή το ταξίδι; Πολλοί θα απαντήσουν το δεύτερο και μάλιστα θα επιχειρηματολογήσουν για αυτό με τον πλέον πειστικό τρόπο. Στην περίπτωση όμως της νέας προσπάθειας της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου, αυτό που μετρά είναι ο προορισμός. Το ταμείο που θα κάνουμε στο τέλος. Η σούμα. Το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι η πρόκριση στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος,  που θα φιλοξενηθεί από τις 8 Ιουνίου έως την 1 Ιουλίου 2012 στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας. Αναμφισβήτητος στόχος της εθνικής μας είναι να δηλώσει και πάλι παρούσα σε ένα ακόμα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού.

Στόχος αν μη τι άλλο εφικτός, αν αναλογιστούμε και τους αντιπάλους που έχουμε στο διάβα μας. Η χώρα μας είχε μια ακόμη κλήρωση που είναι τουλάχιστον στα μέτρα της, αφού απέφυγε τα μεγαθήρια της ηπείρου μας. Λένε ότι του Ρεχάγκελ γεννάνε και τα κοκόρια του και ότι ο Γερμανός, εκτός από την αξία του, σίγουρα είχε και το κοκαλάκι της νυχτερίδας. Και ειδικά στις κληρώσεις. Αυτό επιβεβαιώθηκε και στην κλήρωση των ομίλων τον περασμένο Φλεβάρη, όταν το …λαγοπόδαρο του Χερ Οτο μας έφερε,  αν και ήμασταν στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, ως αντίπαλο από τους ισχυρούς την Κροατία, που σίγουρα σεβόμαστε αλλά δεν τρομάζει. Επίσης, θα αντιμετωπίσουμε τις γνώριμες μας  Γεωργία, Μάλτα, Ισραήλ και Λετονία.

Ο…. Ρεχακλής  όμως έφυγε και αφήνει πίσω του εκτός από μια ακόμη καλή κλήρωση και μια ισχυρή παρακαταθήκη στον διάδοχο του Φερνάντο Σάντος. Το έπος του 2004 και τις συμμετοχές στο ΕURO 2008, αλλά και το Μουντιάλ που ολοκληρώθηκε τον περασμένο  Ιούλιο στην Νότια Αφρική. Κληρονομιά βαριά για οποιονδήποτε αναλάμβανε το τιμόνι της εθνικής μας ομάδας. Ο εκλεκτός της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας για την ομαλή διαδοχή ήταν ο Πορτογάλος, που γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα έχοντας δουλέψει με επιτυχία τόσα χρόνια στην χώρα μας σε συλλογικό επίπεδο, αλλά και αγωνιστικά έχει την φιλοσοφία του Οτο. Φιλοσοφία με έμφαση στο αμυντικό κομμάτι και θυσία του θεάματος στον βωμό του αποτελέσματος. Ο ίδιος δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει την δεύτερη, όπως αποκαλεί την χώρα μας, πατρίδα του να προκριθεί στο EURO 2012,.

Με σύστημα 4-4-2 με ρόμβο και πιο δίκαιες, χωρίς «κολλήματα»,  επιλογές παικτών, ο Πορτογάλος εκλέκτορας θέλει τον Οκτώβρη του 2011 στο τελευταίο ματς του ομίλου στην Γεωργία η χώρα μας να πανηγυρίζει την παρουσία της στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας. Τα πρώτα δείγματα γραφής στο πρόσφατο νικηφόρο φιλικό με 0-1 στην Σερβία ήταν θετικά, αν και οι αδυναμίες μας εμφανείς και σε επίσημα ματς θα κοστίσουν. Αδυναμίες έδειξε η Εθνική και στο παιχνίδι με την Γεωργία, την Παρασκευή. Ο Σάντος έχει στο μυαλό του ένα βασικό κορμό 6-7 παικτών και έτσι θα χτίσει την νέα δική του εθνική. Σίγουρα για  το γούρικό του δερμάτινο μπουφάν, που θα φορά λογικά και σε αυτό το προπονητικό του εγχείρημα ,  το αγέλαστο του ύφος και το γεγονός ότι δεν λέει ούτε….καλημέρα στα ελληνικά έχει ακούσει πολλά, αλλά ελάχιστοι είναι αυτοί που….ξενέρωσαν όταν ο Σοφοκλής Πιλάβιος τον παρουσίασε ως νέο ομοσπονδιακό μας προπονητή και τάχθηκαν αναφανδόν υπέρ του ορθού και δικαίου της επιλογής του.

Πολλοί λένε επίσης ότι οι ομάδες του Φερνάντο Σάντος φτάνουν στην πηγή αλλά νερό δεν πίνουν. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως η εθνική μας ομάδα με τους αρκετά ικανούς παίκτες που έχει ,αλλά και τους βατούς αντιπάλους που έχουμε στον 6ο όμιλο, πρέπει και νερό να πιει και να ξεδιψάσει. Αλλιώς ο.. κουρνιαχτός θα έρθει αναπόφευκτα και θα είναι δύσκολος. Γιατί, είπαμε, στην συγκεκριμένη περίπτωση σημασία έχει ο προορισμός, άσχετα αν ενδεχομένως  προκύψουν στο δρόμο μας  … Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook