Μήπως έχετε ένα ευρώ ?? ….

Καταρχήν να ξεχωρίσουμε κάτι .Ιδιαιτέρως τώρα που είμαστε και σε προεκλογική περίοδο γίνεται ακόμα πιο αναγκαίος ο διαχωρισμός αυτός . Άλλο η πολιτική και άλλο η πολιτικοί. Για το πρώτο οι περισσότεροι δηλώνουν την άγνοια τους ενώ για τους δεύτερους συλλήβδην την απέχθειά τους . Φυσικά όλοι οι πολιτικοί δεν είναι οι ίδιοι άλλωστε όπως […]

Καταρχήν να ξεχωρίσουμε κάτι .Ιδιαιτέρως τώρα που είμαστε και σε προεκλογική περίοδο γίνεται ακόμα πιο αναγκαίος ο διαχωρισμός αυτός . Άλλο η πολιτική και άλλο η πολιτικοί. Για το πρώτο οι περισσότεροι δηλώνουν την άγνοια τους ενώ για τους δεύτερους συλλήβδην την απέχθειά τους . Φυσικά όλοι οι πολιτικοί δεν είναι οι ίδιοι άλλωστε όπως υπάρχουν κακοί δημοσιογράφοι, γιατροί , καθηγητές λογικό είναι να υπάρχουν και ανάξιοι πολιτικοί που επειδή έχουν και την εξουσία στα χέρια τους με αυτή τους την ανικανότητα γίνονται επικίνδυνοι. Το θέμα μας είναι όμως ότι οι πολιτικοί κάνουν την πολιτική τους . Και οι ομάδες όμως έχουν την δική τους πολιτική και τους δικούς τους παράγοντες.

Το κρατικό χρήμα είναι το μέλι που όλες οι ομάδες θέλουν να πάρουν στα χέρια τους . Όσο περισσότερο τόσο καλύτερα . Ο κρατικός κορβανάς έδινε στις ομάδες πακτωλό χρημάτων τα προηγούμενα χρόνια και  ήταν εξαιρετικά γαλαντόμος ώστε οι ομάδες να έχουν πλέον καλομάθει. Και όταν μάθει η γριά στα σύκα…Καλόμαθαν και κακόμαθαν. Ότι και να έκαναν ήξεραν ότι η κρατική βοήθεια θα έρθει ως μάννα εξ ουρανού για να τους ευεργετήσει και να ξεπλύνει τις αμαρτίες τους στην κρατική κολυμπήθρα του Σιλωάμ. Βέβαια και οι ομάδες αποτελούν μέρος του παιγνιδιού καθώς τα χρήματα του ΟΠΑΠ είναι και λεφτά που οι ίδιες συμβάλλουν με την παρουσία τους οπότε δικαιούνται να καρπώνονται ένα σημαντικό μέρος .Αλλά μέχρι εκεί. Νισάφι.

Οι ομάδες σήμερα έχουν καταντήσει ένα τεράστιο μακρύ χέρι που ζητάει από το κράτος . Όλες θέλουν κρατική διαφήμιση  , όλες θέλουν μεγαλύτερο κομμάτι στην πίτα από τον ΟΠΑΠ. Κάποιες και τηλεοπτικό συμβόλαιο από την ΕΡΤ., να τις πληρώνουμε δηλαδή όλοι εμείς. Η επιβίωσή τους εξαρτάται αποκλειστικά από το κρατικό χρήμα. Να βγουν τα έξοδα και να καλυφθούν  οι ανάγκες.. Προοπτική με τίποτα . Κέρδος φυσικά ούτε να το συζητάμε. Το μέλλον αβέβαιο και η κακοδιαχείριση συνεχίζεται  για να καλυφθούν τα λάθη του παρελθόντος με νέα λάθη και πάει λέγοντας. Μια ατέρμονη διαδικασία που δεν έχει φως στην άκρη του τούνελ. Ο ελληνικός αθλητισμός λειτουργεί όπως ακριβώς και η ελληνική οικονομία . Μόνο που εκεί το χρήμα έρχεται από το εξωτερικό μέσω της τρόικας. Στον αθλητισμό η κάνουλα με μαθηματική ακρίβεια σε λίγο καιρό θα κλείσει. Η περίοδος των παχιών αγελάδων πέρασε ανεπιστρεπτί.

Οι ομάδες αιμορραγούν ενώ ταυτόχρονα είναι και δέσμιες του κράτους αφού εξαρτώνται  από αυτό. Κατά τα άλλα ήθελαν αυτοδιοίκητο αλλά ακόμα ο ομφάλιος λώρος με την κρατική εξουσία δεν έχει κοπεί. Η ζητιανιά και η ελεημοσύνη και η φθηνή πολιτική προς άγρα ψήφων είναι ικανή να εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα των ομάδων αλλά το θέμα είναι για πόσο. Πόσο ακόμα θα βγαίνουν στην ..γύρα και την επαιτεία. Γιατί πλέον τα κουκιά είναι περιορισμένα. Το κοροΐδο που έβαζε μόνο του χρήμα μας τελείωσε. Τώρα όλοι μαζί , με τον κόσμο, συν το κράτος και ότι αρπάξουμε . Τσιμουδιά για τα δικά τους λάθη και την κακοδιαχείριση. Άλλωστε φταίει ο.. Χατζηπετρής πάντα .

Όμως και οι πολιτικοί την δουλειά τους κάνουν . Τάζουν και υπόσχονται. Λόγια ψεύτικα. Δεν βάζουν το μαχαίρι στο κόκαλο. Φοβούνται τα μαχαίρια και την μαχαίρα φαίνεται. Και ας συνεχίζεται ο ευνουχισμός των ομάδων. Άλλωστε και οι ίδιοι δεν είναι αναμάρτητοι . Οπότε τον λίθο δεν τολμούν να τον πλησιάσουν όχι να τον πετάξουν κιόλας. Εντάξει υπάρχει οικονομική κρίση δεν αντιλέγω. Αλλά αυτή η ελεημοσύνη των ομάδων με τους πολιτικούς που ρίχνουν καθημερινά νερό στον μύλο της αμφισβήτησης για τα πραγματικά τους κίνητρα καταντάει ενοχλητική και επικίνδυνη.  Και η ελεημοσύνη θα συνεχίζεται. Σαν τον γεράκο τον Αβραάμ που όπου σε έβλεπε σταματούσε και σου έλεγε : ‘’Μήπως έχετε ένα ευρώ ??’’ Αλλά είπαμε άλλο η πολιτική και άλλο η πολιτικοί όμως η ανθρωπιά δεν διαχωρίζεται.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook