Μια βροχή θα μας σώσει…

Δεν θέλει και πολύ να φανεί η ανοργανωσιά  και η έλλειψη υποδομών της χώρας μας. Αρκεί μια δυνατή βροχή. Μια δυνατή νεροποντή. Να ανοίξουν οι ουρανοί. ‘’Να ρίχνει καρέκλες’’. Πείτε το όπως θέλετε. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Πνιγόμαστε….. Αυτό που ζήσαμε στο ματς Εργοτέλης-Ολυμπιακός στο Παγκρήτιο αποτελεί μια χαρακτηριστική περίπτωση ότι ζούμε σε […]

Δεν θέλει και πολύ να φανεί η ανοργανωσιά  και η έλλειψη υποδομών της χώρας μας. Αρκεί μια δυνατή βροχή. Μια δυνατή νεροποντή. Να ανοίξουν οι ουρανοί. ‘’Να ρίχνει καρέκλες’’. Πείτε το όπως θέλετε. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Πνιγόμαστε…..

Αυτό που ζήσαμε στο ματς Εργοτέλης-Ολυμπιακός στο Παγκρήτιο αποτελεί μια χαρακτηριστική περίπτωση ότι ζούμε σε μία τριτοκοσμική χώρα και επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Γιατί μόνο σε μία τέτοια χώρα θα βιώναμε όσα τραγελαφικά και απαράδεκτα έγιναν στο υποτίθεται στολίδι της Κρήτης. Γιατί εντάξει δεν αντιλέγω έριξε πολύ νερό αλλά το αυτονόητο στην Ελλάδα έχει χάσει το νόημα του. Και έγινε και μία μέρα πριν τις εκλογές.

Το Παγκρήτιο Στάδιο, όπως έχω ξαναγράψει, θα έπρεπε να το προσέχουμε σαν κόρη οφθαλμού και όχι να αποτελεί συνεχώς λόγο για να γκρινιάζουμε και να στενοχωριόμαστε. Για να τα δούμε όμως όλα πιο αναλυτικά συγκρίνοντας τα με όσα έγιναν την ίδια μέρα στην Γερμανία κάτω από τις ίδιες ( ίσως και χειρότερες καιρικές συνθήκες) στο ματς Κολωνία- Γκλάντμπαχ.

Στην πόλη μας για περίπου δύο μέρες έριξε πολύ νερό. Στο Παγκρήτιο όμως που γνώριζαν όλοι ότι θα φιλοξενήσει ένα τόσο σπουδαίο ματς το χορτάρι δεν είχε σκεπαστεί και έτσι γέμισε νερά και μετατράπηκε σε  πισίνα .Και μάλιστα όχι ολυμπιακών διαστάσεων για να θυμηθούμε και να αγανακτήσουμε ότι αυτό το Στάδιο φτιάχτηκε για να φιλοξενήσει το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός το 2004.Ευτυχώς όμως στην Κρήτη τον Αύγουστο δεν βρέχει και έτσι και τότε δεν ξεφτιλιστήκαμε παγκοσμίως. Στο αντίστοιχο ματς στην Γερμανία φυσικά, όπου και στην Κολωνία είχε καταρρακτώδη βροχή, αλλά εκεί είχαν μεριμνήσει και είχαν το κατάλληλο σκέπασμα για το χορτάρι το οποίο και τοποθέτησαν τέσσερις μόλις ώρες πριν το ματς με αποτέλεσμα το γήπεδο να είναι σχεδόν χαλί. Και όχι χάλι σαν το δικά μας…

Επίσης δεν τέθηκε καν ο προβληματισμός για το αν θα ξεκινήσει ενώ εδώ όλοι το εικάζαμε πλησιάζοντας πριν το ματς .Εκεί δεν κρέμονταν από τα χείλη του διαιτητή γιατί είχαν προνοήσει ώστε να μην του δίνουν το δικαίωμα να πράττει κατά το δοκούν.  Αλλά είπαμε προνόηση και μέριμνα είναι άγνωστες λέξεις για μας. Εκεί δεν βγήκε ο διαιτητής να κάνει έλεγχο σε ένα ήδη μουσκεμένο τερέν όπου φυσικά δεν έπρεπε να ξεκινήσει το ματς που θα ήταν ταλαιπωρία για όλους ενώ ο κίνδυνος σοβαρών τραυματισμών των ποδοσφαιριστών ήταν ορατός αφού το γήπεδο κατά την διάρκεια του ματς θα γίνονταν βαρύτερος και πιο επικίνδυνος.

Και εντάξει το παιγνίδι άρχισε αλλά έπρεπε να τελειώσει κιόλας. όμως ενώ στην Γερμανία το σύστημα άντλησης των υδάτων λειτουργούσε αποτελεσματικά και γρήγορα εδώ οι σκούπες (!!) έκαναν την εμφάνισή τους για να καθαρίσουν τα λιμνάζοντα νερά και να μας προσφέρουν ένα θέαμα δεκαετίας ΄80 αλλά συνάμα και άθλιας αισθητικής. Κρίμα τον κόπο των παιδιών. Σαν να προσπαθείς να καθαρίσεις με το κουταλάκι την θάλασσα από το αλάτι. Τα λόγια είναι περιττά. Η επιχείρηση σκούπα δυστυχώς δεν έπιασε.

Τελείωσε το πρώτο μέρος στο Εργοτέλης-Ολυμπιακός και ενώ αφού άρχισε και οι συνθήκες ήταν υπέρ του να συνεχιστεί το ματς ως δια μαγείας ο κόσμος περίμενε καρτερικά να ξεκινήσει αλλά φεύ. Θα ξεκινούσαν οι εκλογές και ακόμα δεν θα ξέραμε αν θα ξανάρχιζε το ματς. Χωρίς ίχνος σεβασμού σε όλους αυτούς που έδωσαν 25 ευρώ σε χαλεπούς οικονομικά καιρούς ο διαιτητής , καθυστερημένα , μπήκε και προσπαθούσε να …γκελάρει την μπάλα εκεί που ήταν αδύνατο, για να διακόψει το ματς , λες και ο κόσμος τρώει κουτόχορτο και δεν κατάλαβε ότι τον κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια του. Την ίδια ώρα στην Γερμανία το ματς παιζόταν κανονικά (έληξε 0-4 υπερ της Γκλαντμπαχ) και όχι σε τρικυμιώδεις συνθήκες και χωρίς ίχνος καχυποψίας. Χωρίς λίμνες και κύκνους. Το νερό είχε απορροφηθεί. Όχι όπως εδώ που μας έπνιξε.

Δυστυχώς στην χώρα μα μια βροχή είναι ικανή να διαλύσει τα πάντα ένας αγώνας θα μείνει ανεπηρέαστος? Κρίμα όμως και για το Παγκρήτιο Στάδιο που φτιάχτηκε με τον ιδρώτα όλων μας να μην μπορεί να επιτρέψει την ομαλή διεξαγωγή αγώνα ακόμα και υπό έντονη βροχόπτωση. Κρίμα γιατί βιώσαμε άλλη μία παρωδία. Θα ήθελα πραγματικά να κλωνοποιούσα έναν Γερμανό και να τον έφερνα ταυτόχρονα και στα δύο ματς. Θα  γινόταν και αυτός μούσκεμα. Όπως μούσκεμα τα έκαναν και όλοι οι εμπλεκόμενοι στον αγώνα που δεν τελείωσε αλλά θα συνεχιστεί στις 24 Νοεμβρίου με αποτέλεσμα 0-0 ( γιατί ναι έγινε και ματς ) αν και μηδέν ξαναπήραν ΟΛΟΙ τους. Γελάσαμε  και πάλι….Μπράβο…Καλή συνέχεια…… Ούτε η Κιβωτός του Νώε δεν μας σώζει από δαύτους Μια βροχή θα μας σώσει έλεγαν κάποτε….Σκουπίστε τους να ησυχάσουμε…

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook