Η δίκη Κεντέρη – Θάνου και…η τούμπα με το μηχανάκι…

Το ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην χώρα μας  το 2004 ήταν επιτυχημένοι είναι πανθομολογούμενο και δεδομένο. Το ότι ευθύνονται για πολλά από τα οικονομικά δεινά του τόπου μας λόγω της κακής διαχείρισης και διασπάθισης του εθνικού χρήματος είναι επίσης γνωστό τοις πάσοι. Αυτά όμως που συμβαίνουν και κυρίως ακούγονται στην δίκη για το περιβόητο ατύχημα […]

Το ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην χώρα μας  το 2004 ήταν επιτυχημένοι είναι πανθομολογούμενο και δεδομένο. Το ότι ευθύνονται για πολλά από τα οικονομικά δεινά του τόπου μας λόγω της κακής διαχείρισης και διασπάθισης του εθνικού χρήματος είναι επίσης γνωστό τοις πάσοι. Αυτά όμως που συμβαίνουν και κυρίως ακούγονται στην δίκη για το περιβόητο ατύχημα Κεντέρη –Θάνου είναι ιστορίες για αγρίους.

Μπορεί να έχουν περάσει σχεδόν εφτά χρόνια….φαγούρας από εκείνη την αποφράδα μέρα ( 13 Αυγούστου του 2004) αλλά ο κουρνιαχτός δεν λέει ακόμα να καταλαγιάσει. Τουλάχιστον όχι μέχρι να λάμψει η αλήθεια σε μία υπόθεση που κάνει μπαμ από μακριά.

Και ενώ η χώρα μας ετοιμαζόταν με όλη την γκλαμουριά φορώντας τα καλά της να υποδεχθεί την μεγάλη γιορτή του αθλητισμού ήρθε τότε ένα συμβάν που αποτελεί ακόμα κηλίδα για τον τόπο μας. Αυτές τις μέρες προσπαθούμε να μάθουμε με λεπτομέρειες τι ακριβώς έγινε στην Δίκη που διεξάγεται γιατί μέχρι τότε υπήρχαν μόνο εικασίες και αποχρώσες ενδείξεις.

Το τηλεγράφημα τότε ήταν σαφές. Και έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία.

«Έπεσαν θύματα τροχαίου δυστυχήματος ο Κ. Κεντέρης και η Κ. Θάνου!» ανέφερε το ρεπορτάζ του τρεμάμενου συναδέλφου.
«Περίεργο τροχαίο πριν από λίγη ώρα με θύματα τον Κώστα Κεντέρη και την Κατερίνα Θάνου!!! Οι δύο αθλητές βρίσκονται στο νοσοκομείο, στο τμήμα των πρώτων βοηθειών, όπου τους παρέχονται και οι πρώτες βοήθειες!!!
Πολύ περίεργη υπόθεση που βρωμάει προσπάθεια να σκεπαστεί το ντοπάρισμα των δύο αθλητών αφού στο νοσοκομείο θα τους παρασχεθούν φάρμακα ώστε να μην μπορέσουν αύριο οι γιατροί της Πολυκλινικής να διαπιστώσουν αν είχαν πάρει αναβολικά ή όχι! Στο ΚΑΤ βρίσκονται τελικά οι δύο Έλληνες αθλητές, ενώ η αστυνομία και η τροχαία Κηφισιάς ΑΓΝΟΟΥΝ το συμβάν!!!
Ο Κεντέρης με την μοτοσικλέτα του και έχοντας πίσω την Κατερίνα Θάνου κάπου στη Λεωφόρο Ποσειδώνος (Παραλιακή Λεωφόρο) στο ύψος του Αγ. Κοσμά έχασε τον έλεγχο της μηχανής η οποία ανετράπη.
Βρισκόμαστε σε μια Ολυμπιακή προβοκάτσια ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ. Φοβάμαι πως θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι!»
καταλήγει…. και όντως γέλασε.

Τελικά, ενώ η υπόθεση ήταν και είναι ακόμα πάρα πολύ σοβαρή, και  μετά από έξι αναβολές και εξήμισι χρόνια, η δίκη των Κώστα Κεντέρη, Κατερίνας Θάνου, Χρήστου Τζέκου και εννέα ακόμη ατόμων (7 γιατρών του ΚΑΤ και 2 «αυτοπτών» μαρτύρων) πραγματοποιήθηκε  για να ακουστούν αλήθειες που πονάνε.

Όλοι τους αντιμετωπίζουν κατηγορίες για την υπόθεση του δηλωθέντος τροχαίου-«μαϊμού» την παραμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Ο εισαγγελέας Έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου στην πρόταση του χαρακτήρισε “αβάσιμο” τον ισχυρισμό περί ατυχήματος και υπογράμμισε ότι από την Τροχαία δεν εντοπίστηκαν στο υποδειχθέν σημείο ίχνη πτώσης μηχανής “ούτε θραύσματα, ούτε υγρά ή κάτι άλλο στο οδόστρωμα”. Για τον προπονητή ο εισαγγελέας ζήτησε να μην του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, ενώ τόνισε ότι στην κατοχή του εντοπίστηκαν απαγορευμένες ουσίες.

Οι κατηγορίες, που έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση, αφορούν τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης και ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση, ψευδούς κατάθεσης, παράβασης καθήκοντος. Μα πάνω απ΄όλα η κατακραυγή του κόσμου και ο διεθνής εξευτελισμός για την δίψα μας και την λύσσα μας για μετάλλια και δόξα με δόλια μέσα. Θα μου πείτε τα κάνουν όλοι. Ας τα κάνουν. Εμείς όμως γιατί ?

Για τροχαίο – μαϊμού ακούσαμε. Άρα ήταν σκηνοθετημένο και προμελετημένο. Βέβαια η απόφαση θα βγει σε λίγες μέρες και ενδεχομένως να μην μπουν ποτέ στην φυλακή αυτοί που φταίνε. Να πάμε σε εφέσεις , εξαγοράσιμες ποινές και τα λοιπά. Όμως η κοινή γνώμη έχει αποφανθεί. Και είναι αμείλικτη. Ξεμπροστιάστηκε η δήθεν ντριμ τιμ του Στίβου αφού έχουμε ακόμα και τις υποθέσεις Δεβετζή, Χαλκιά και άλλες …ομορφιές. Για την Άρση Βαρών άσε τα καλύτερα. Μπράβο. Εκτός από την ανύπαρκτη μετά- ολυμπιακή χρήση των εγκαταστάσεων μας προσφέρατε ακόμα την μετά-ολυμπιακή ξεφτίλα και διαπόμπευση.

Η Κατερίνα  Θάνου, που εμφανίστηκε φορώντας κουκούλα και μαύρα γυαλιά, είπε το αμίμητο…. «δεν θυμάται πως έγινε!».Αλλά δυστυχώς θυμόμαστε όλοι εμείς και θα το μάθουν και θα το θυμούνται και οι μελλοντικές γενιές. Ο Κώστας Κεντέρης θα απολογηθεί μέσω του δικηγόρου του, αφού εξακολουθεί να απουσιάζει στο εξωτερικό για σοβαρούς προσωπικούς λόγους. Όμως αρκετά σοβαρή φρονώ είναι και η υπόθεση της εθνικής μας ξεφτίλας. Η απόφαση αναμένεται σύντομα….

Ας περιμένουμε λοιπόν όλοι να λάμψει η αλήθεια γιατί αρκετά μετάλλια, πριν ή εκεί γύρω στο 2004, από ότι φαίνεται δεν είχαν λάμψη τελικά αλλά ήταν και αυτά προϊόντα σήψης και λαμογιάς όπως και τα περισσότερα  πράγματα άλλωστε στην δηλητηριασμένη μας αθλητική κοινωνία και όχι μόνο. Κρίμα γιατί η χώρα μας κάποτε ήταν παράδειγμα προς μίμηση. Τώρα με όλα αυτά ντρέπεσαι να πεις ότι είσαι Έλληνας. Σε πείσμα όμως όλων θα τα καταφέρουμε και πάλι γιατί μας αξίζει κάτι καλύτερο. Για να λέμε με υπερηφάνεια ότι…Θυμόμαστε . Γιατί όταν ξεχνάς σε ξεχνάνε. Ας βγάλουμε την κουκούλα και ας φορέσουμε τα γυαλιά της αλήθειας και της εντιμότητας. Γιατί η αξιοπρέπεια και το μετάλλιο ήθους είναι ανώτερα από κάθε άλλο μετάλλιο.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook