Βραβεία πάνω στα…αποκαΐδια του ποδοσφαίρου μας

Τραγική ειρωνεία? Ατυχής σύμπτωση ? Κακό τάιμινγκ? Έγιναν γιατί έπρεπε να γίνουν  και είχαν προγραμματιστεί ? Ότι και να πούμε ένα είναι το σίγουρο. Τα βραβεία της NOVA των κορυφαίων της Σούπερ Λίγκα έγιναν στον απόηχο των.. καφρίλων του ΟΑΚΑ. Δεν είχαν περάσει άλλωστε και πολλές ώρες από τον Τελικό της ντροπής  στο Κύπελλο Ελλάδας […]

Τραγική ειρωνεία? Ατυχής σύμπτωση ? Κακό τάιμινγκ? Έγιναν γιατί έπρεπε να γίνουν  και είχαν προγραμματιστεί ? Ότι και να πούμε ένα είναι το σίγουρο. Τα βραβεία της NOVA των κορυφαίων της Σούπερ Λίγκα έγιναν στον απόηχο των.. καφρίλων του ΟΑΚΑ. Δεν είχαν περάσει άλλωστε και πολλές ώρες από τον Τελικό της ντροπής  στο Κύπελλο Ελλάδας ΑΕΚ – Ατρόμητος  και δεν είχε καταλαγιάσει καν ο κουρνιαχτός από τα αίσχη του Σαββάτου όταν έγινε αυτή η εκδήλωση αφιερωμένη στους πρωταγωνιστές του ελληνικού πρωταθλήματος της Superleague.

Ειλικρινά θα μπορούσα να γράφω μέρες συνεχόμενες για όλα αυτά τα άθλια που συμβαίνουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Να γράφω τόνους μελάνης για το αυτονόητο. Να γράφω, να γράφω…Και να τα διαβάζω μόνος μου αφού απευθύνονται σε υπεύθυνο-ανεύθυνους και σε αυτιά που είναι ερμητικά κλειστά…Όχι δεν θα γίνω και εγώ ξανά καυστικός και γραφικός. Άλλωστε από αυτή εδώ την στήλη τα έχω πει και τα έχω προ-οικονομήσει αλλά δεν θα πάψω ΠΟΤΕ  να λέω ένα πράγμα και κλείνω εδώ… «Αυτό το ποδόσφαιρο θέλουν να έχουμε αυτό έχουμε» και ας ξέρουν ότι δεν μας αξίζει, εμάς των πολλών και υγιών. Ούτε πλάκα δεν έχω όρεξη να κάνω..Ούτε για τον γυμνό οπαδό της ΑΕΚ που πανηγύριζε με τους παίκτες της ΑΕΚ στο τρίτο γκολ, που έμπαινε όποτε ήθελε μέσα, που έκανε τάκλιν σε παίκτη του Ατρόμητου εν ώρα ματς δίκην αριστερού μπακ – χαφ και εν τέλει αυτός και οι φίλοι του έληξαν το ματς όταν γούσταραν και έδειραν όποιον ήθελαν ανενόχλητοι. Τι να κάνω πλάκα ? Στα αποκαΐδια του Ελληνικού, κάτι σαν, ποδοσφαίρου?

Οπότε με την συνείδησή μου, ας τα λέμε, ήσυχη ας δούμε πιο αναλυτικά αυτή την εκδήλωση που ήρθε σαν αχτίδα φωτός αλλά δεν έφτανε να φωτίσει τις ψυχές μας. Το κοντράστ ήταν έντονο και φαινόταν στα μάτια όλων. Και ας μόχθησαν και ας δούλεψαν και ας ίδρωσαν και ας χτύπησαν καθ όλη την χρονιά, όταν ήρθε η ώρα να δρέψουν τους καρπούς των κόπων τους δεν είχαν όρεξη ούτε για ένα ψεύτικο χαμόγελο. Τα βραβεία δόθηκαν και οι κορυφαίοι της φετινής χρονιάς αναδείχθηκαν σε μία εκδήλωση όπου σκοπός της ήταν να αναδειχθεί το υγιές πρόσωπο του ποδοσφαίρου και να στραφεί το… «φως» στους πρωταγωνιστές του ποδοσφαίρου.

Στην εκδήλωση βραβεύθηκε η κορυφαία ομάδα της φετινής χρονιάς αποτελούμενη από 18 ποδοσφαιριστές : Δημήτρης Ελευθερόπουλος, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (τερματοφύλακες), Αβραάμ Παπαδόπουλος, Τραϊανός Δέλλας, Λουκάς Βύντρα, Πάμπλο Κοντρέρας, Καλιφά Σανκαρέ, Γιάννης Κοντοές (αμυντικοί), Αριέλ Ιμπαγάσα, Βιθέντε Μόνχε, Αντελίνο Βιειρίνια, Νταβίντ Φουστέρ , Ντάρσι Νέτο, Τζαμέλ Αμπντούν (μέσοι), Ραφίκ Τζιμπούρ, Κέβιν Μιραλάς, Κώστας Μήτρογλου, Τζιμπρίλ Σισέ.

Ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός, Φερνάντο Σάντος κλήθηκε να βραβεύσει τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος με ποσοστό 74,64% κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου τεχνικού της σεζόν.

ΜVP της χρονιάς αναδείχθηκε ο Αριέλ Ιμπαγάσα ο οποίος συγκέντρωσε το 61,97% των ψήφων (δεύτερος ήταν ο Τζαμέλ Αμπντούν).

Ο Ράφικ Τζιμπούρ βραβεύθηκε για το ομορφότερο γκολ της χρονιάς που σημείωσε  εις βάρος της ΑΕΚ στη νίκη του Ολυμπιακού με 6-0.

Ο Τζιμπρίλ Σισέ τιμήθηκε ως πρώτος σκόρερ της φετινής αγωνιστικής περιόδου 2010-2011. Τρία βραβεία πήρε ο Γάλλος σούπερ σταρ αφού πήρε και αυτό της καλύτερης ασιστ ενώ ήταν και στην κορυφαία 18άδα.

Ακόμα είχαμε βραβεία για την καλύτερη απόκρουση (Ντεγκρά), Fair Play (Μπουμσονγκ ο οποίος μετά τη λήξη του εκτός έδρας αγώνα με τον Πανιώνιο έδωσε τη φανέλα του σε ένα κοριτσάκι με κινητικό πρόβλημα), καλύτερη δήλωση (Γιάκομπ «Μπορεί να με έχουν πει τρελό, εντάξει δεν νομίζω πως αυτό απέχει και πολύ από την πραγματικότητα» μετά το γκολ που πέτυχε εις βάρος του Αρη).

Η Nova τίμησε επίσης τους Αντώνη Νικοπολίδη και Τάσο Κατσαμπή (και οι δύο έχουν αγωνιστεί σε 1116 ματς αθροιστικά) που αποχώρησαν φέτος από την ενεργό δράση για την πολυετή προσφορά τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ένα αφιέρωμα στους ποδοσφαιριστές που έφυγαν ξαφνικά φέτος από τη ζωή, Παναγιώτη Μπαχράμη και Ολουμπάγιο Αντεφέμι προβλήθηκε σε ανάμνηση αυτών και γέμισε συγκίνηση τους παρευρισκόμενους, που χάρισαν ένα θερμό παρατεταμένο χειροκρότημα.

Κρίμα που η όλη εκδήλωση επισκιάστηκε από όλα αυτά που ταλανίζουν το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρό μας και αυτούς που δρουν ανεξέλεγκτα είτε είναι παράγοντες , είτε οπαδοί είτε διαιτητές είτε…γυμνοί. Γυμνοί στο μυαλό. Αυτοί οι σάπιοι θέλουν να είναι οι αρνητικοί πρωταγωνιστές και κανείς δεν τους το στερεί μία και καλή δυστυχώς. Η NOVA έσκασε και φέτος ένα πακτωλό χρημάτων για κάτι υπέρ-εκτιμημένο. Και ευελπιστεί να βραβεύσει και του χρόνου τους κορυφαίους κόντρα στις Κασσάνδρες που λένε ότι ενδεχομένως δεν θα υπάρχει ελληνικό πρωτάθλημα.  Και τότε δεν θα μιλάμε ούτε για τραγική ειρωνεία, ούτε για ατυχή σύμπτωση αλλά για τραγική κατάληξη. Για κατάντια και ξεπεσμό.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook