Είναι τρελός , είναι τρελός ο Γερμανός

Τελικά όταν κάτι το θέλεις πολύ γίνεται. Και όταν το θέλεις πάρα πολύ συνωμοτεί όχι μόνο το σύμπαν αλλά και τα πάντα για να το κατακτήσεις. Και όταν μάλιστα το αξίζεις και στο χρωστά και η ιστορία, ε, τότε είναι αυτό που λέμε δικαίωση. Έτσι και ο τεράστιος Γερμανός μπασκετμπολίστας Ντιρκ Νοβίτσκι το ήθελε πολύ […]

Τελικά όταν κάτι το θέλεις πολύ γίνεται. Και όταν το θέλεις πάρα πολύ συνωμοτεί όχι μόνο το σύμπαν αλλά και τα πάντα για να το κατακτήσεις.

Και όταν μάλιστα το αξίζεις και στο χρωστά και η ιστορία, ε, τότε είναι αυτό που λέμε δικαίωση. Έτσι και ο τεράστιος Γερμανός μπασκετμπολίστας Ντιρκ Νοβίτσκι το ήθελε πολύ το πρωτάθλημα του ΝΒΑ. Το έψαχνε χρόνια. Και το άξιζε. Και φέτος ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να πάρει τον τίτλο που τόσα χρόνια έψαχνε και του τον χρωστούσε η ιστορία. Η οποία άλλοτε είναι άδικη, άλλοτε ξεχνά και άλλοτε αδικεί παράφορα.

Έτσι τον αδικούσε η….«παντέρμα» η ιστορία τα προηγούμενα χρόνια. Ειδικά τους τελικούς του 2006 ο μεγάλος Γερμανός δεν θα τους ξεχάσει ποτέ. Πέντε χρόνια μετά την… ιστορική κατάρρευση στους τελικούς με το Μαϊάμι, το Ντάλας είχε την ευκαιρία του φέτος να πάρει ρεβάνς αν και έπρεπε να ξεμπερδέψει με την  «Big Three» των Λεμπρόν , Γουέϊντ και Μπός των Χιτ.

Τότε το 2-0 και παρ΄ολίγον 3-0 έγινε 4-2 και ο τίτλος χάθηκε άδικα. «Κάθε βράδυ εδώ και πέντε χρόνια πριν κοιμηθούμε σκέφτομαι αυτούς τους τελικούς» δήλωνε ο Νοβίτσκι. Τώρα όμως οι χίμαιρες που κυνηγούσε τόσα χρόνια έφυγαν.

Οι φετινοί τελικοί εξελίχθηκαν σε μία εποποιία του μεγάλου Ντιρκ Νοβίτσκι. Οι Ντάλας Μάβερικς πήραν τον τίτλο στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη, στο ΝΒΑ κόντρα στους Μαϊάμι Χιτ, έκαναν το 4-2 στη σειρά των τελικών και φόρεσαν το πολυπόθητο δαχτυλίδι του πρωταθλητή.

Και πήραν και μία γλυκεία εκδίκηση πέντε χρόνια μετά. Ήταν το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους. Πρώτο για το Ντάλας αλλά και πρώτο και για τον 33χρονο Νοβίτσκι.

Τίτλος όμως και για τον 38χρονο Τζέισον Κιντ μετά από 17 χρόνια καριέρας, τίτλος για τον 33χρονο Τζέισον Τέρι που 5 χρόνια τώρα κουβαλούσε τους δαίμονές του από τους τελικούς του 2006. Τίτλος για τον 34χρονο, δικό μας, Πέτζα Στογιάκοβιτς, τίτλος για τον Σον Μάριον. Τίτλος για τον ΝτεΣον Στίβενσον, απέναντι μάλιστα στον ΛεΜπρον. Με προπονητή τον Ρικ Καρλάιλ (που έχει τίτλο πρωταθλητή και ως παίκτης). Απόλυτη δικαίωση για όλους . Έκσταση.

Το 2006 ο Ουέιντ είχε πει ότι οι Μάβερικς δεν πήραν τον τίτλο γιατί ο Νοβίτσκι δεν ήταν «Ο ηγέτης που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να είναι στις κρίσιμες στιγμές». Ο Γερμανός το θυμόταν. Φέτος στις 4ες περιόδους έδωσε ανεπανάληπτο ρεσιτάλ. Στο 6ο ματς είχε 10 πόντους στην 4η περίοδο, φτάνοντας τους 62 συνολικά στα τέταρτα δωδεκάλεπτα των τελικών, όσους έβαλαν μαζί Τζέιμς και Ουέιντ στα αντίστοιχα διαστήματα! Και σε όλη τη σειρά έπαιζε με ρήξη τένοντα στο μεσαίο δάχτυλο του αριστερού χεριού, άρρωστος με πυρετό στο 4ο παιχνίδι. Ο βιονικός Γερμανός.

Οι εικόνες του Ντιρκ Νοβίτσκι, πολυτιμότερου παίκτη των τελικών του ΝΒΑ, να τρέχει στα αποδυτήρια κλαίγοντας από συγκίνηση, και του 78χρονου ιδρυτή των Ντάλας Μάβερικς, Ντόναλντ Κάρτερ να υψώνει μέσα στο Μαϊάμι το τρόπαιο του ήταν οι δύο στιγμές που θα μας μείνουν ανεξίτηλες από τον ιστορικό θρίαμβο της ομάδας του Τέξας. Την ατάκα της ημέρας πάντως υπέγραψε ο ιδιοκτήτης της ομάδας  Μαρκ Κούμπαν ο οποίος, γράφοντας στο twitter, τόνισε: «Αυτό θα ακουστεί περίεργο. Αλλά είμαι ξαπλωμένος στο κρεβάτι με το τρόπαιο ακριβώς δίπλα μου».

Από την άλλη πλευρά η απογοήτευση του Μαϊάμι Χιτ, είναι τεράστια, ενώ προκάλεσε και τα ειρωνικά σχόλια όλων των αντιπάλων που ποτέ δεν είδαν με καλό μάτι τη μετακίνηση του ΛεΜπρον Τζέιμς στη Φλόριδα το περασμένο καλοκαίρι. Σαν θύμα μιας κατάρας των υπολοίπων, ο «Βασιλιάς» ΛεΜπρον παρέμεινε χωρίς στέμμα.

Βασιλιάς φέτος ήταν ο Νοβίτσκι. Γεννημένος τέτοιες μέρες του Ιουνίου (19/6) το 1978 και από την Β’ Γερμανίας βρέθηκε στην κορυφή του ΝΒΑ. Η ιστορία του παίκτη , μετά από 13 χρόνια καριέρας στο κορυφαίο πρωτάθλημα, που οδήγησε τους Μάβερικς στην κορυφή του ΝΒΑ μοιάζει σαν παραμύθι. Αφού κατάφερε να ανεβάσει την DJK Würzburg κατηγορία “άνοιξε” τα φτερά του για το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, καταλήγοντας στους Ντάλας Μάβερικς.

Ο Ντιρκ ήθελε το δαχτυλίδι, όσο κανείς άλλος, και φρόντισε να το αποδείξει μέσα στο παρκέ. Τα στατιστικά του σε αυτούς τους έξι τελικούς με τους Μαϊάμι Χιτ μιλάνε από μόνα τους, Ο Νοβίτσκι είχε 23 πόντους ανά παιχνίδι στην κανονική διάρκεια του ΝΒΑ, ενώ στα πλέι οφ ανέβηκε στους 28,1 (26 στους τελικούς και 9,6 ριμπάουντ με 45 στις 46 βολές).

«Αν είχα κατακτήσει τον τίτλο νωρίτερα στην καριέρα μου, ίσως να μην είχα δουλέψει τόσο σκληρά, τόσο πολύ, όσο τα τελευταία 13 χρόνια. Γι’ αυτό η αίσθηση τώρα είναι απίστευτη» είπε κλαίγοντας μετά τον θρίαμβό του ο Γερμανός σταρ και δίκαιος MVP των φετινών τελικών.

Δούλεψε πολύ και δικαιώθηκε. Και το άξιζε. Το ήθελε πολύ και όταν κάτι το θέλεις πολύ θα γίνει. Και έγινε. Αποθέωση για το Ντιρκ Νοβίτσκι. Ο Βασιλιάς είναι εδώ και είναι Γερμανός. Είναι τρελός, είναι τρελός ο Γερμανός….

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook