Ο εκκεντρικός σούπερ σταρ Τζιμπρίλ Σισέ

Δεν χρειάζεται να είσαι οπαδός του Παναθηναϊκού για να καταλάβεις ότι η αποχώρηση του Τζιμπρίλ Σισέ από τα Ελληνικά γήπεδα και η μεταγραφή του στην ιταλική Λάτσιο είναι απώλεια συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν χρειάζεται να ήσουν από αυτούς που στην άφιξή του πριν από δύο χρόνια στο αεροδρόμιο φώναζαν: “Oε, οε, Τζιμπρίλ Σισέ’’, […]

Δεν χρειάζεται να είσαι οπαδός του Παναθηναϊκού για να καταλάβεις ότι η αποχώρηση του Τζιμπρίλ Σισέ από τα Ελληνικά γήπεδα και η μεταγραφή του στην ιταλική Λάτσιο είναι απώλεια συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν χρειάζεται να ήσουν από αυτούς που στην άφιξή του πριν από δύο χρόνια στο αεροδρόμιο φώναζαν: “Oε, οε, Τζιμπρίλ Σισέ’’, για να διαπιστώσεις ότι ταλαιπωρημένο από όλα ποδόσφαιρό μας θα είναι φτωχότερο τη νέα χρονιά.

Ο Τζιμπρίλ Σισέ κοσμούσε τα ελληνικά γήπεδα με την παρουσία του και αυτό είναι μια γενική παραδοχή, πλην ελαχίστων φανατισμένων όπου φοράνε χρωματιστά γυαλιά και δεν βλέπουν την τύφλα τους από τον στείρο οπαδισμό. Ο Γάλλος σούπερ σταρ έδινε με τις εμφανίσεις του το κάτι παραπάνω στο δύσμοιρο μας πρωτάθλημα. Ήταν η ατραξιόν. Από κάθε άποψη. Και από πλευράς ικανοτήτων και από πλευράς εκκεντρικότητας με τα περίεργα κουρέματα., τα διάφορα χρώματα σε παπούτσια και μαλλιά αλλά και ακόμα όταν φορούσε….φούστα.

Η απώλεια είναι μεγάλη όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό όπου θα λείψουν τα γκολ του αλλά και γενικά θα μας λείψει. Ο 30χρονος πλέον Γάλλος επιθετικός ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην Οσέρ του Γκι Ρού. Μετά από 6 χρόνια στην γαλλική ομάδα, μεταπήδησε στη Λίβερπουλ Η περίοδός του στο Λίβερπουλ τον καθιέρωσε ως ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα επιθετικών στον κόσμο. Αν και τραυματισμοί τον κράτησαν μακριά από μεγάλη εξέλιξη. Στη συνέχεια, δόθηκε ως δανεικός στην  Μαρσέϊγ στην οποία και παρέμεινε ως κανονική μεταγραφή, έως ότου δοθεί δανεικός στη Σάντερλαντ το 2008.

Το καλοκαίρι του 2009 πήγε στον Παναθηναϊκό με μεταγραφή που του απέφερε κοντά στα 2.5 εκ. ευρώ τον χρόνο. Σε 28 παιχνίδια της Super league πέτυχε 23 γκολ και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ για το 2009-10. Επίσης σημείωσε 5 τέρματα στην διοργάνωση του Εuropa League και ψηφίστηκε ο MVP της Σουπερ Λιγκ για τη σεζόν 2009-2010. Την επόμενη χρονιά του (2010-2011) στην Ελλάδα, στην κορυφαία κατηγορία πετυχαίνει 20 γκολ σε 27 εμφανίσεις του με το “τριφύλλι. Και γκολ στο κύπελλο. Και  γκολ στα πλέϊ οφ. Συνολικά 55 γκολ και 11 ασίστ σε 89 ματς με το τριφύλλι στο στήθος.. Σάρωσε και τα προσωπικά βραβεία. Πήρε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Πριν από λίγες ημέρες , ολοκληρώθηκε η μετακίνησή του από τον Παναθηναϊκό στην ιταλική Λάτσιο, μετά από πολλές μέρες διαπραγματεύσεων του παίκτη με την νέα του ομάδα. Το κόστος της μεταγραφής του έφτασε τα 6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο ίδιος θα λαμβάνει 2,1 εκατ. το χρόνο. Τα καλύτερα είχε να πει ο πρόεδρος της Λάτσιο, Κλαούντιο Λοτίτο, για τον Τζιμπρίλ Σισέ.: «Με τον Σισέ και τον Κλόζε στην επίθεση η Λάτσιο μπορεί να πάει μακριά.. Θέλω να ευχαριστήσω τον Σισέ, γιατί είχε πολλές προτάσεις, ωστόσο εκείνος ήθελε Λάτσιο από την αρχή», σημείωσε. Kαι οι οπαδοί των ‘’λατσιάλι’’ όμως τον αγκάλιασαν αμέσως και τον αποθεώνουν συνεχώς. Τα γκολ κόντρα στην μισητή τους Ρόμα πριν από δύο χρόνια δεν ξεχνιούνται.  Οι εκδηλώσεις λατρείας των “λατσιάλι” προς το πρόσωπό του δεν έχουν σταματημό. Τα ιταλικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι τέτοια υποδοχή σε μεταγραφικό απόκτημα μπορεί να συγκριθεί μόνο με την αντίστοιχη για τον Πάολο Ντι Κάνιο μερικά χρόνια πριν.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αποχαιρέτησε τον πρώην πλέον αρχηγό της.: «Ο Τζιμπρίλ Σισέ είναι ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές, μια από τις ισχυρότερες προσωπικότητες που εντάχθηκαν στο δυναμικό της ομάδας μας.

Στα δύο χρόνια της παραμονής του στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό, λατρεύτηκε από τους οπαδούς του Τριφυλλιού και ανταπέδιδε την αγάπη τους, κάθε στιγμή και με κάθε τρόπο μέσα και έξω από τα γήπεδα.

Με την υποδειγματική παρουσία του στους αγωνιστικούς χώρους, σε συνδυασμό με την αγωνιστική προσφορά και τα αθλητικά προσόντα του κέρδισε τον σεβασμό, αλλά και τον θαυμασμό των φιλάθλων όλης της Ελλάδας.

Ο Παναθηναϊκός αποχαιρετά σήμερα τον ποδοσφαιριστή Σισέ, αλλά διατηρεί αναλλοίωτη τη σχέση με τον οπαδό του, Τζιμπρίλ.», αναφέρει χαρακτηριστικά για τον… Τζιμπρίλαρο.

Ο Σισέ εκτός από παικταράς έχει και ένα σώμα γεμάτο τατουάζ. Γερμανική ιστοσελίδα χαρακτηρίζει το σώμα του Γάλλου επιθετικού του Παναθηναϊκού ως έργο τέχνης. Επίσης είναι και συλλέκτης πανάκριβων αυτοκινήτων. Ένα σύνολο από ετερόκλητα αυτοκίνητα, αμερικάνικα και ευρωπαϊκά, με κοινό παρονομαστή, μόνο, τα πολλά λεφτά που πρέπει να δαπανήσει κάποιος για να τα αποκτήσει. Ο γάλλος στράικερ δεν είναι τίποτα άλλο από ένα “μεγάλο παιδί” που αρέσκεται να ξοδεύει τα χρήματα που του αποφέρει η παγκόσμιας κλάσης αθλητική του ικανότητα (και όχι το ποδοσφαιρικό του ταλέντο) σε ‘’παιχνίδια΄΄… δρόμου”.

Το 2010 αγωνίστηκε με την Εθνική Γαλλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου της Νότιας Αφρικής. Ήταν το όνειρό του και το υλοποίησε. Όπως και πολλά άλλα όνειρα.. Κέρδισε την ατυχία του γιατί οι σοβαροί τραυματισμοί έχουν σημαδέψει την καριέρα του. Όμως άντεξε. Και είναι ένας άρχοντας των γκολ. Ηγέτης και έτοιμος για όλα. Σκόρερ ολκής. Μηχανή που σκοράρει.

Για αυτό και για όλα όσα πρεσβεύει ο Σισέ είναι αναντικατάστατος. Ο Γάλλος επιθετικός δήλωσε ότι είναι έτοιμος να ζήσει την νέα πρόκληση στο ιταλικό πρωτάθλημα. Τα γκολ όμως και τα πάρτι του με την μουσική επιμέλεια του ίδιου θα μας λείψουν. Και δεν χρειάζεται να είσαι οπαδός του Παναθηναϊκού για να καταλάβεις ότι η αποχώρησή του είναι μεγάλη απώλεια για το μίζερο ποδόσφαιρο μας. Un grand merci et bonne chance Djibril….

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook