Ελληνικό ποδόσφαιρο δεν συγκρίνεσαι με τίποτα

Το να συγκρίνεις το Ελληνικό πρωτάθλημα με τα ξένα πρωταθλήματα είναι άκυρο και χωρίς νόημα. Το να συγκρίνεις την δική μας ποδοσφαιρική κατάσταση με οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει το άθλημα του ποδοσφαίρου παγκοσμίως είναι εξαιρετικά άχαρο και θα καταλήξει σε μία γκρίνια που δεν θα ήθελα. Από πού να αρχίσω και από πού να […]

Το να συγκρίνεις το Ελληνικό πρωτάθλημα με τα ξένα πρωταθλήματα είναι άκυρο και χωρίς νόημα. Το να συγκρίνεις την δική μας ποδοσφαιρική κατάσταση με οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει το άθλημα του ποδοσφαίρου παγκοσμίως είναι εξαιρετικά άχαρο και θα καταλήξει σε μία γκρίνια που δεν θα ήθελα.

Από πού να αρχίσω και από πού να τελειώσω. Το καλοκαίρι ήταν μακρύ και το φθινόπωρο που μπήκε ακόμα  πιο δύσκολο. Ο δε χειμώνας… Να αναφερθούμε στην υπόθεση των στημένων αγώνων; Ακόμα περιμένουμε και από ότι πηγάζει από το ρεπορτάζ τα χειρότερα έπονται. Και το ακόμα πιο προκλητικό είναι ότι ενώ η εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται έρχεται στο φως της δημοσιότητας επίσημη ενημέρωση από τον Γ. Γ αθλητισμού κ. Μπιτσαξή για ύποπτο ματς εν μέσω των πλέϊ οφ ανόδου στην Σούπερ Λιγκ. Πρόκειται για το Λεβαδειακός – Διαγόρας Ρ. Τι να λέμε τώρα; Αλήθεια θα καταλήξει κάπου το θέμα; Φταίνε μόνο αυτοί που βρίσκονται στην φυλακή; Ρητορικά ερωτήματα. Πάντως όλα αυτά που γίνονται επιβεβαιώνουν το σαθρό ελληνικό ποδόσφαιρο.

Και ενώ γίνονται όλα αυτά ακόμα δεν ξέρουμε ποιές ομάδες θα αγωνίζονται στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Μπράβο στους ιθύνοντες. Μια ακόμα πρωτοτυπία. Να γίνεται κλήρωση και να ξεκινάει προκλητικά και έτσιθέλικα το πρωτάθλημα ενώ δεν ξέρουμε ακόμα βασικά πράγματα.  Πρωτάθλημα με 13 αντί για 16 ομάδες αρχικά, με αναβολές στην πρεμιέρα- παρωδία και η όλη τραγική κατάσταση καλά κρατεί και δεν έχει τελειωμό. Το πρωτάθλημα ξεκίνησε χωρίς καν προκήρυξη. Τα λόγια είναι περιττά. Και στα Νησιά Παπούα γελάνε μαζί μας.

Η χώρα μας κυριολεκτικά πάντως έχει καταντήσει ένα ατελείωτο δικαστήριο. Το νιώσαμε στο πετσί μας όλο το καλοκαίρι με την υπόθεση του ΟΦΗ. Αυτός είχε δίκιο και δικαιώθηκε. Οι άλλοι έχουν δίκιο; Και αν ναι, τώρα μπορούν να δικαιωθούν; Τι γίνεται με Ηρακλή και Αστέρα Τρίπολης. Αλήθεια οι Αρκάδες κάθε μήνα θα αγωνίζονται σε άλλη κατηγορία; Έπεσαν στο γήπεδο, σώθηκαν από.. σπόντα και με απόφαση  – σκάνδαλο και τώρα ξαναπέφτουν. Μα είναι να γελάει κανείς που λέει και ο Φ. Συρίγος.

Καβάλα, Ολυμπιακός Β, Ηρακλής , Αστέρας Τρίπολης προς το παρόν και το γαϊτανάκι της αθλιότητας και της δικομανίας συνεχίζεται. Χριστούγεννα θα φτάσουμε και δεν θα ξέρουμε την ομάδα Χ , την ομάδα Ψ, την ομάδα Ζ και τα λοιπά.

Όμως το ζόρι να αρχίσει το πρωτάθλημα ήταν τρομερό. Τι βιασύνη. Τι ζήλος. Και έτσι για να γουστάρουμε φτάσαμε τρείς ώρες πριν την σέντρα του πρωταθλήματος και ακόμα δεν ξέραμε αν θα αρχίσει το…υπερθέαμα της Σούπερ Λιγκ. Μια αβεβαιότητα ένα πράμα. Άλλωστε το λέω συνεχώς και το πιστεύω ότι με το Ελληνικό ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να πλήξεις ποτέ. Κάθε μέρα είναι διαφορετική από την προηγούμενη. Και δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Με ποιο δικαστήριο και με ποια ένσταση να πρώτο ασχοληθείς. Έπρεπε να παίξουν στο κέρμα πριν την σέντρα αν θα ξεκινήσει ή όχι το ματς και το πρωτάθλημα. Να έχει σασπένς.

Αλλά εδώ οι ειδήμονες όρισαν πλεϊ οφ ανόδου για την Σούπερ Λίγκ ντάλα καλοκαίρι. Χωρίς να ρωτήσουν καν τις ομάδες και τους ποδοσφαιριστές. Μια απόφαση – μνημόνιο και παρακαταθήκη για τους ιστορικούς του μέλλοντος. Τέλη Ιουλίου επίσημα ματς που έπρεπε να είχαν γίνει βδομάδες νωρίτερα. Έπαιζαν για την περυσινή σεζόν ενώ είχε μπει η επόμενη. Ανήκουστο. Εντάξει ανέβηκε ο ΟΦΗ που άξιζε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν απαράδεκτο που έγιναν και στην Αθήνα μάλιστα οι αγώνες αυτοί. Έλεος. Αλήθεια ποιός κινεί τα νήματα και παίρνει εγκληματικές για την υγεία των παικτών αποφάσεις; Υπάρχει κάποιος υπεύθυνος άραγε. Να τον συγχαρούμε βρε αδερφέ.

Η τρέλα βέβαια δεν έχει όρια. Εδώ ψηφίζουν ακόμα και τα..δέντρα. Ο παραλογισμός συνεχίζεται αδιάκοπα. Στην τυπική εκλογή του Α. Παπουτσάκη για πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ πήραν μέρος και ψήφισαν τόσο ο Ολυμπιακός Β. όσο και η Καβάλα, που έχουν υποβιβαστεί από την ΕΕΑ! Μόνο η Ξάνθη αντέδρασε στο γεγονός με το να απέχει από τις εκλογές.

Και μέσα σε όλα αυτά και ενώ η οικονομική κρίση είναι πιο έντονη από ποτέ οι μεταγραφές. Τι ωραία λέξη. Νόμιζα ότι φέτος δεν θα μας έπρηζαν με ονόματα. Και όμως. Ειδικά με τον Ολυμπιακό το κακό παράγινε. Κάθε μέρα και δέκα τουλάχιστον διαφορετικά ονόματα. Σαν την Λερναία Ύδρα ξεφύτρωναν  παικταράδες που θα ντύνονταν στα «ερυθρόλευκα». Και εντάξει ο Ολυμπιακός πες έχει και θα πάρει χρήμα. Οι υπόλοιποι; Φυτοζωούν αλλά οι μεταγραφές, μεταγραφές. Μην χάσουμε το κελεπούρι. Δεν λέω μεταγραφές έγιναν και φέτος αλλά όταν δεν παίζουν…μπικικίνια τότε τζίφος.

Θα μπορούσα να γράφω μέχρι να πεθάνει …ο Χαϊλάντερ για τα χάλια μας αλλά δεν έχει νόημα. Αλήθεια ποιός θα ασχοληθεί σοβαρά μαζί μας όταν εμείς οι ίδιοι απαξιώνουμε το προϊόν μας; Ποιός Πλατινί και ποιός Ινφαντίνο. Ο Κολίνα θα βγάλει μαλλιά μαζί μας. Θα ακούνε Πιλάβιο και ελληνικό πρωτάθλημα και θα εξαφανίζονται Αν και έπρεπε να μας είχαν εξαφανίσει οι ίδιοι να ησυχάσουμε. Γιατί μόνο έτσι λύνεται το πρόβλημά μας. Γιατί ότι δεν λύνεται κόβεται. Μαχαίρι. Μια και έξω. Όχι με μεσοβέζικες και διπλωματικές αποφάσεις ένθεν κακείθεν.

Σας το έχω ξαναπεί ότι υπάρχουν και κάποιοι υγιείς φίλαθλοί που θέλουν να δουν μπαλίτσα. Με αυτή μεγάλωσαν γενιές και γενιές φιλάθλων. Γιατί να μας το στερήσουν κάποιοι; Με ποιο δικαίωμα;

Άντε τώρα να ευχηθείς καλή ποδοσφαιρική σεζόν. Μια ωρολογιακή βόμβα είναι το ποδόσφαιρό μας που αν σκάσει θα τα διαλύσει όλα. Και αυτό είναι επικίνδυνο. Και θέλει λεπτούς χειρισμούς, καθαρές κινήσεις – αποφάσεις και δικαιοσύνη. Αυτονόητα πράγματα. Όχι σκιές, μπόχα και αηδία. Αλλά είπαμε είμαστε μοναδικοί στο είδος μας . Δεν συγκρινόμαστε με καμία άλλη χώρα. Και ας μην μιλήσουμε για πολιτική.

Καλό χειμώνα αν και το καλοκαίρι μας στο ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν βαρύτερο και από τον πιο σφοδρό χιονιά. Και δυστυχώς εμείς ακόμα ζούμε στον μεσαίωνά μας . Σςςς μην ξυπνήσουμε κανέναν. Τελικά και χωρίς συγκρίσεις η γκρίνια δεν έλειψε. Και λίγα είπαμε. Καλά έκανα τόσους μήνες και δεν έκανα καμία αναφορά. Περίμενα να δω μπας και καταλήξει κάπου. Αλλά…

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook