Γεια Χαραντάν , Αγαπούλες….

Πραγματικά είναι κάποιες φορές που συμβαίνουν πράγματα που σε κάνουν να απορείς. Και να εξοργίζεσαι. Το σκάνδαλο των στημένων αγώνων του δύσμοιρου Ελληνικού ποδοσφαίρου έχει πολλούς αρνητικούς πρωταγωνιστές. Είτε πρόκειται για παράγοντες εμφανείς ή αφανείς, προπονητές, διαιτητές μικρή σημασία έχει. Το αποτέλεσμα και η δυσώδης οσμή είναι αυτή που μένει στο τέλος. Η όλη όμως […]

Πραγματικά είναι κάποιες φορές που συμβαίνουν πράγματα που σε κάνουν να απορείς. Και να εξοργίζεσαι. Το σκάνδαλο των στημένων αγώνων του δύσμοιρου Ελληνικού ποδοσφαίρου έχει πολλούς αρνητικούς πρωταγωνιστές.

Είτε πρόκειται για παράγοντες εμφανείς ή αφανείς, προπονητές, διαιτητές μικρή σημασία έχει. Το αποτέλεσμα και η δυσώδης οσμή είναι αυτή που μένει στο τέλος. Η όλη όμως αυτή ιστορία έχει και έναν σταρ. Big Star. Ο Μάκης Ψωμιάδης ή Big Mak έχει καταφέρει με την συμπεριφορά του να ξεφτιλίσει τους πάντες.

Ο… φίλαθλος της Καβάλας, και όχι παράγοντας, είναι απορίας άξιο πως την σκαπουλάρει κάθε φορά. Πραγματικά με τόσο βεβαρυμμένο ποινικό μητρώο κάποιοι άλλοι στην θέση του θα λύγιζαν. Ο «αγαπούλας» όμως  ΠΟΤΕ. Με την γνωστή πουράκλα του, αν και έχει …. «χρόνιο πρόβλημα» στους πνεύμονες σύμφωνα τουλάχιστον με χαρτί γιατρού και κάνει αιμοπτύσεις, έχει καταφέρει να ..φτύνει το σύστημα. Με το ακόμα πιο γνωστό κομπολόι.. τοίχου έχει καταφέρει να τους κάνει όλους μπεγλέρι. Και τους γράφει όλους και όλα τα χρέη στο…χιόνι.. Βάλε μπιπ στο χιόνι που λέει και ο Μητσικώστας….

Σήμερα το θέμα μας δεν είναι τι έχει κάνει στο αμαρτωλό παρελθόν του, όπου από ότι φαίνεται έχει καθαρίσει ή θα καθαρίσει με τα γνωστά του τερτίπια, αλλά το τι γίνεται με τις βαριές κατηγορίες που έχει για τα στημένα. Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον Ψωμιάδη αφορούν στα αδικήματα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της εκβίασης, της απάτης, της αλλοίωσης αποτελεσμάτων ποδοσφαιρικών αγώνων, αλλά και της δωροδοκίας. Επίσης στο κατηγορητήριο προστέθηκε η κατηγορία για “ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα”. Χαμός.

Ο ίδιος όμως εξαφανίστηκε όλο το καλοκαίρι. Μπέος και Τσακογιάννης ήταν στην ..ψειρού και ο Μάκαρος ήταν ..άφαντος και ο γιός του ελεύθερος. Άλλοι έλεγαν ότι ήταν στο εξωτερικό. Άλλοι στο Άγιο Όρος. Άλλοι τον έβλεπαν σε βουλκανιζατέρ διαιτητή άλλοι στο Κολωνάκι άλλοι…άλλοι…Μόνο η αστυνομία δεν τον έβλεπε. Και τελικά μετά από αναζήτηση περίπου τριών μηνών, η αστυνομία συνέλαβε τον βασικό κατηγορούμενο για την υπόθεση των στημένων αγώνων Μάκη Ψωμιάδη στα Καλύβια Αττικής σε σπίτι – βίλα που ενοικίαζε από  μάνα γνωστού μοντέλου.

Για τον.. «ισχυρό άνδρα» της Καβάλας μάλιστα είχε βγει και διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Interpol Υπάρχει μάλιστα η πληροφόρηση ότι ουσιαστικά κάποιος υπέδειξε στην αστυνομία το κρησφύγετο του. Μικρή σημασία. Τον πιάσανε . Τον είχαν στα χέρια. Και ήταν και αγνώριστός. Μακριά γένια, μαλλιά και χωρίς το πούρο στο στόμα. Ο ίδιος δήλωσε πολιτικός κρατούμενος. Και ότι ..παραδόθηκε.

Τελικά και ενώ τον είχαν πιάσει έρχεται η είδηση βόμβα από το πουθενά… « Ο Μάκης Ψωμιάδης αφέθηκε ελεύθερος λόγω διαφωνίας ανακριτή και εισαγγελέα». Έλεος. Τόσους μήνες τον έψαχναν και μετά τον άφησαν. Τους έφυγε μέσα από τα ίδια τους τα χέρια. Τον έδιωξαν.

Ο ανακριτής ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 600.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Ενώ ο εισαγγελέας ζήτησε την προσωρινή του κράτηση. Τη διαφωνία κλήθηκε να άρει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών όπου και συνεδρίασε και εξέδωσε σχετικό βούλευμα λίγες μέρες μετά. Ήταν όμως αργά. Το πουλάκι. ….πέταξε. Μην τον είδατε τον Παναή. Άφαντος ο Μάκης. Εξαφανιζόλ.

Μπορεί η δικαιοσύνη να έκρινε προφυλακιστέο τον Μάκη Ψωμιάδη, αλλά λογάριαζε χωρίς τον ίδιο, καθώς  παρότι αναζητήθηκε από την αστυνομία, είναι εξαφανισμένος! Ο Μάκης Ψωμιάδης είχε αφεθεί ελεύθερος μετά τη διαφωνία της εισαγγελέως με τον ανακριτή, αλλά με περιοριστικούς όρους και τη διαβεβαίωση ότι θα διαμένει στην οικία του στο Νέο Ψυχικό. Μπράβο σας: Άντε βρείτε τον τώρα.

Πληροφορίες και φήμες για το που είναι πάνε και έρχονται πάλι. Άλλοι λένε ότι είναι εξωτερικό. Άλλοι ότι ξύρισε την μουστάκα. Άλλοι.. Άλλοι…Για μία ακόμη φορά λοιπόν, ο Μάκης Ψωμιάδης παίζει παιχνίδια με τις αστυνομικές και τις δικαστικές αρχές…Τους έχει κάνει παιγνιδάκι του…

Η εξαφάνιση του πρώην …ισχυρού άνδρα, συγγνώμη φίλαθλου,  της ΠΑΕ Καβάλας δημιουργεί τεράστια ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο οι αρμόδιες ανακριτικές αρχές χειρίστηκαν την υπόθεση, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να διαφεύγει για ακόμη μία φορά τη σύλληψη.

Είναι προφανές ότι η διαφυγή του βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση των στημένων αγώνων καταβαραθρώνει το κύρος της Δικαιοσύνης, η οποία ενώ είχε στα χέρια της έναν κατηγορούμενο με βαρύ ποινικό παρελθόν και ύποπτο για να διαφύγει  τον άφησε να ξεφύγει. Τους κάπνισε όλους ξανά σαν πούρο. Τους έπαιξε κομπολόι. Συγχαρητήρια Αγαπούλες. Γεια Χαραντάν!

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook