Επένδυση, μία άγνωστη λέξη στο ελληνικό ποδόσφαιρο

To τελευταίο διάστημα δεν σας το κρύβω ότι μου έχει καρφωθεί στο μυαλό μια απορία…Τελικά το ελληνικό ποδόσφαιρο προσφέρεται για επενδύσεις? Με την οικονομική κρίση να έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια αντοχής του κάθε συνανθρώπου μας, τα σκάνδαλα που ταλανίζουν το ποδόσφαιρό μας και αφορούν τα «στημένα» να αυξάνονται καθημερινά, φορολογικές  ενημερότητες – φαντάσματα των […]

To τελευταίο διάστημα δεν σας το κρύβω ότι μου έχει καρφωθεί στο μυαλό μια απορία…Τελικά το ελληνικό ποδόσφαιρο προσφέρεται για επενδύσεις? Με την οικονομική κρίση να έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια αντοχής του κάθε συνανθρώπου μας, τα σκάνδαλα που ταλανίζουν το ποδόσφαιρό μας και αφορούν τα «στημένα» να αυξάνονται καθημερινά, φορολογικές  ενημερότητες – φαντάσματα των ομάδων να εμφανίζονται και άλλα πολλά και σημαντικά δυσεπίλυτα προβλήματα, γιατί κάποιος να βάλει χρήματα στην μπάλα στον τόπο μας?

Θα μου πείτε ο κάθε επιχειρηματίας μπορεί να πράξει ότι ο ίδιος γουστάρει και δεν πέφτει ο λόγος σε κανέναν. Σωστό αυτό. Και αν θέλει μπορεί να τα …φάει και να τα κάψει ακόμα σαν τον Κούρκουλο που έκαιγε τα υπάρχοντά του στην ταινία  «Ορατότης μηδέν». Και αυτό σωστό. Από αυτήν την ταινία μνημειώδης είναι η ατάκα άλλωστε : “Όχι άλλο κάρβουνο!».Και όντως το κάρβουνο είναι ότι έχει απομείνει στο ..καμένο ελληνικό ποδόσφαιρο. Των σκανδάλων , τις μίζας και της αθλιότητας. Ορατότητα πλέον κάτω του μηδενός. «Ορατότης αρνητική»…Στο πλην άπειρο…

Όμως εμένα ακόμα με απασχολεί αυτό το βασανιστικό ερώτημα. Γιατί κάποιος που θέλει να βάλει λεφτά κάπου, και αποσκοπεί στο κέρδος, να το κάνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικά αυτές τις ημέρες? Γιατί? Και εντάξει να είναι  Έλληνας πάει και έρχεται. Είναι οπαδός της ομάδας που αγόρασε, μεγάλωσε έτσι, ήταν παιδικό του όνειρο, έχει όραμα, είναι ψώνιο δημοσιότητας, έχει άλλα κίνητρα και ότι άλλο λόγο θέλετε τον δέχομαι. Αλλά ένας από την.. Σαουδική Αραβία και το Κατάρ γιατί? Λογιστικά δεν βγαίνει. Και η απάντηση είναι απλή.

Έσοδα – Έξοδα = Κέρδος μαθαίναμε στα φοιτητικά μας χρόνια και ήταν μια εξίσωση που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Τα έξοδα και τα έσοδα επιδέχονται αναλύσεως όμως το κέρδος είναι ένα και το αυτό. Και μπαίνει στην τσέπη του κάθε επιχειρηματία. Ε, στην περίπτωση του ελληνικού ποδοσφαίρου το κέρδος είναι αρνητικό. Ζημιά δηλαδή. Χασούρα λαϊκιστί…..Και λεφτά … «Δεν υπάρχουνε».

Οπότε κύριε πρίγκιπα ‘’Σουλτάν μπιν Νασέρ μπιν Αμπντούλ Ραχμάν αλ Σαούντ’’ και αξιότιμη ’’Arboris Capital ’’ γιατί τόση ζέση να κάψετε, συγγνώμη, να επενδύσετε τόσα λεφτά στον..  παράδεισο του Ελληνικού ποδοσφαίρου? Κυρία, ‘’Petit Chateau’’ γιατί καίγεστε να αγοράσετε την ΑΕΚ που χρωστάει ακόμα και ..στα δέντρα? Μήπως όντως ο Σαουδάραβας πρίγκηψ είχε μικρός στο δωμάτιο του αφίσα του Ιάκωβου Χατζηαθανασίου ή του Σαραβάκου και τραγουδούσε στο σχολείο .. «Τριφυλλάρα μου σε αγαπώ!» ή κάποιος μας δουλεύει χοντρό γαζί…?

Και οκ, αποδέχομαι ότι σε περίοδο κρίσης αγοράζεις αλλά με το ελληνικό ποδόσφαιρο που είναι…νεκρό και το χρηματοδοτεί πλέον μόνο η NOVA το να ακούγεται και μόνο η λέξη επένδυση είναι αστεία. Και ας έχει κάποιος όραμα. Και επιχειρηματικό πλάνο. Όλα είναι μάταια. Ματαιότης. Ματαιότης, ματαιοτήτων , τα πάντα ματαιότης.

Αλλά και μένα τον καψερό τι με κόφτει θα μου πείτε…Ας κάνουν ότι θέλουν. Γούστο τους και καπέλο τους. Μόνο ένα πράγμα να έχουν στο μυαλό τους. Ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που έχει μεταφερθεί πλέον στις δικαστικές αίθουσες και δρα στο παρασκήνιο, ακόμα και τα πιο απλά μαθηματικά δεν βρίσκουν εφαρμογή. Και ακόμα και οι απλές μαθηματικές εξισώσεις καταρρίπτονται. Και τότε είναι που λένε ότι η επιστήμη σηκώνει τα χέρια. Όμως μία εξίσωση είναι σίγουρη και αδιαπραγμάτευτη. Έσοδα – Έξοδα = Ζημιά. Οπότε αν θέλεις να χώσεις χρήμα να το ξέρεις μέσα σου ότι μια μέρα θα τα κλάψεις… Οπότε…Επένδυση στο ελληνικό ποδόσφαιρο  = μακριά και αγαπημένοι….Η κελεμπία μας μάρανε….

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook