Ο «αφάνας» δεν είναι πια κοντά μας

Δυστυχώς και αυτήν την εβδομάδα δεν θα ασχοληθώ με κάτι ευχάριστο. Η θλιβερή επικαιρότητα με αναγκάζει ξανά να ασχοληθώ με κάτι θλιβερό. Πολύ θλιβερό. Μαύρες στιγμές ζει ο μηχανοκίνητος αθλητισμός τις τελευταίες μέρες με το χαμό του Μάρκο Σιμοντσέλι, ενός από τους πλέον αγαπητούς και ανερχόμενους αναβάτες του MotoGP Στον ενδέκατο γύρο του γκραν πρι […]

Δυστυχώς και αυτήν την εβδομάδα δεν θα ασχοληθώ με κάτι ευχάριστο. Η θλιβερή επικαιρότητα με αναγκάζει ξανά να ασχοληθώ με κάτι θλιβερό. Πολύ θλιβερό. Μαύρες στιγμές ζει ο μηχανοκίνητος αθλητισμός τις τελευταίες μέρες με το χαμό του Μάρκο Σιμοντσέλι, ενός από τους πλέον αγαπητούς και ανερχόμενους αναβάτες του MotoGP

Στον ενδέκατο γύρο του γκραν πρι της Μαλαισίας, ο Σιμοντσέλι έχασε τον έλεγχο της Χόντα και έπεσε στο δρόμο των Κόλιν Έντουαρντς και Βαλεντίνο Ρόσι. Αρχικά αναφέρθηκε ότι ο Σιμοντσέλι είχε τις αισθήσεις του, όμως μετά διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Και ανακοινώθηκε αμέσως σε όλους που ήλπιζαν ότι είναι ένα απλό ατύχημα. Η ανακοίνωση που κανένας δεν ήθελε να ακούσει.

Η είδηση του θανάτου του Σιμοντσέλι σκόρπισε θλίψη και ξεπέρασε τα όρια του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο μπασκετμπολίστας Πάου Γκασόλ και ο ποδοσφαιριστής Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο ήταν οι πρώτοι που έστειλαν συλλυπητήρια τηλεγραφήματα, ενώ ανακοινώθηκε ότι στα ματς των ιταλικών πρωταθλημάτων θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.

Ο Μάρκο Σιμοντσέλι τη φετινή χρονιά  είχε βρεθεί αρκετές φορές στο επίκεντρο, με τις αποδόσεις του, αφού κατάφερε να κερδίσει τις πρώτες δύο πολ ποζίσιον στην κατηγορία Moto GP, αλλά και να κοντραριστεί με τους διεκδικητές του τίτλου.

Ο 24χρονος αναβάτης της Honda ανέβηκε στην «μεγάλη» κατηγορία την περσινή σεζόν. Το 2008 είχε στεφθεί Παγκόσμιος πρωταθλητής στα 250 κ. εκ. ενώ το 2009 εγκατέλειψε την εν λόγω κατηγορία από την τρίτη θέση.

Το φέρετρο με τη σορό του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στη σκηνή του θεάτρου της γενέτειράς του. Κανείς απ’ όσους έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά δεν πτοήθηκε από την έντονη βροχόπτωση και την ουρά εκατοντάδων μέτρων που δημιουργήθηκε.

Μέσα σε διάστημα 5 ωρών, από την ώρα που άνοιξε η αίθουσα, υπολογίζεται ότι πέρασαν 5.000 άνθρωποι οι οποίοι άφησαν ένα λουλούδι και είπαν το στερνό αντίο στο αγαπημένο παιδί του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Θρήνος και στο τελευταίο «αντίο» στον Μάρκο Σιμοντσέλι. Πάνω από δέκα χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν, παρά τη βροχή, έξω από την εκκλησία Σάντα Μαρία Ασούντα του Κοριάνο.

Το “χτύπημα” της μοίρας ήταν ό,τι χειρότερο και για την οικογένεια του Μάρκο, με τον πατέρα του να αποτελεί τραγική φιγούρα στην κηδεία του. Ο κόσμος σιγοτραγουδούσε το όνομα του και χειροκροτούσε κατά την είσοδο του φέρετρου στην εκκλησία.

«Την επόμενη Κυριακή, κατά τη διάρκεια του γκραν πρι της Βαλένθια, αντί για ένα λεπτό σιγής στη μνήμη του Μάρκο, θα προτιμούσα ένα λεπτό στο οποίο θα επικρατήσει χάος με όλες τις μοτοσικλέτες του Moto GP, του Moto 2 και των 125 κ. εκ. να μαρσάρουν ταυτόχρονα», ήταν τα λόγια του Πάολο Σιμοντσέλι, ο οποίος στη συνέχεια συμπλήρωσε, πως η αγάπη του κόσμου τον κάνει να αισθάνεται καλύτερα.

Οι μοτοσυκλέτες του Μάρκο βρίσκονταν λίγα μέτρα πιο πέρα και όλοι οι συναθλητές του κάθονταν στις πρώτες σειρές, φορώντας τις στολές του αγώνα. Ο πλέον στενός του φίλος μάλιστα, ο μεγάλος Βαλεντίνο Ρόσι, τίμησε τη μνήμη του Super Sic, οδηγώντας για τελευταία φορά τη μηχανή με το νούμερο 58 στους δρόμους του Κοριάνο.

Ο Μάρκο Σιμοντσέλι βρίσκεται πλέον στον παράδεισο όλων όσοι έχασαν τη ζωή τους κυνηγώντας το όνειρο του άπιαστου που βρίσκει εφαρμογή σε κάθε αναβάτη ή οδηγό ταχύτητας.

Ο “αφάνας”, δεν είναι πια κοντά μας…Ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού πενθεί και οι σκέψεις όλων μας είναι με την οικογένειά του. Καλό ταξίδι Marco..

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook