Mατς – παρωδία και σκηνές απείρου κάλλους σε συνθήκες ζούγκλας

Σήμερα θα ήθελα να ασχοληθώ ξανά με όλα αυτά τα υπέροχα που συμβαίνουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Χωρίς περιττούς προλόγους και περικοκλάδες θα αναφερθώ στον θαυμαστό χώρο της Δ΄ Εθνικής. Το λεγόμενο Περιφερειακό Πρωτάθλημα. Το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα που χωρίζεται σε δέκα περιφέρειες – ομίλους και έχει τεράστιο ενδιαφέρον και το παρακολουθεί κάθε χρόνο πλήθος κόσμου. Επιτέλους […]

Σήμερα θα ήθελα να ασχοληθώ ξανά με όλα αυτά τα υπέροχα που συμβαίνουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Χωρίς περιττούς προλόγους και περικοκλάδες θα αναφερθώ στον θαυμαστό χώρο της Δ΄ Εθνικής. Το λεγόμενο Περιφερειακό Πρωτάθλημα. Το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα που χωρίζεται σε δέκα περιφέρειες – ομίλους και έχει τεράστιο ενδιαφέρον και το παρακολουθεί κάθε χρόνο πλήθος κόσμου.

Επιτέλους μετά από τρεις και βάλε μήνες προετοιμασίας οι ομάδες μπήκαν σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Οι αρμόδιοι θυμήθηκαν ότι έπρεπε να αρχίσει αν και με όλα αυτά που συνέβησαν το θερμό αυτό καλοκαίρι (στημένα, αδειοδοτήσεις κ.ά) και πάλι καλά να λέμε που δεν …. στολίσαμε δέντρο για να ξεκινήσει αν και υπήρχε και ο κίνδυνος να μην ξεκινήσει καν.

Και μιλάμε για ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Που λειτουργεί με πενιχρά οικονομικά μέσα και μηδαμινή βοήθεια από το κράτος που ούτος ή  άλλως υπολειτουργεί στην δίνη της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε οπότε που λεφτά για αθλητισμό. Αφού λοιπόν οι ομάδες… κάηκαν στην προετοιμασία με φιλικά με τους ίδιους και ίδιους αντιπάλους και είχαμε αναμενόμενα διαζύγια με προπονητές λόγω έντασης ή για οικονομικούς λόγους ή για το ότι αργούσε να ξεκινήσει με την αβεβαιότητα που υπήρχε, ήρθε η ώρα να ξεκινήσει. Αρχές Νοέμβρη έδειχνε το ημερολόγιο. Και μέσα σε όλα αυτά όμως ξεκίνησε.

Αφορμή για αυτόν τον μακροσκελή πρόλογο που μας περιγράφει την ζοφερή κατάσταση που βίωσαν όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτήν την ιστορία που λέγεται Περιφερειακό Πρωτάθλημα στάθηκε ένα ματς της πρεμιέρας. Αν και την δεύτερη αγωνιστική έγιναν  χειρότερα.  Και δεν αφορούσε τον όμιλο της Κρήτης. Αφορά τον δεύτερο όμιλο που αποτελείται από τις ΕΠΣ Χαλκιδικής, Μακεδονίας , Κιλκίς και Πέλλας.

Σε αυτόν μετέχει από φέτος ένας υψηλός καλεσμένος. Ένας «Γηραιός» καλεσμένος να το πούμε καλύτερα. Ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης με την τόσο μεγάλη ιστορία και τους πολυάριθμους οπαδούς (αναλογικά λιγότερους βέβαια από ΠΑΟΚ και Αρη στην Σαλονίκη) πλήρωσε τα οικονομικά του προβλήματα και τις επικίνδυνες διοικήσεις των τελευταίων χρόνων και έπεσε με μίας από την Σούπερ Λιγκ στην.. Δ΄Εθνική.

Όχι για αγωνιστικούς λόγους. Θα μπορούσε να είναι και άλλη ή ακόμα περισσότερες ομάδες στην θέση του (αν και φέτος έχουν πέσει ήδη αρκετές ομάδες για μη αγωνιστικούς λόγους ) ή να είχε συμβεί αυτό νωρίτερα για τον ίδιο που σώζονταν από άνωθεν πολιτικές αποφάσεις εις βάρος άλλων αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης.

Στο ματς της πρεμιέρας λοιπόν ο Ηρακλής αποφάσισε να παίξει με 16χρονους και 17χρονους από τις ομάδες Νέων του συλλόγου. Πρεμιέρα κόντρα στο Νέα Καλλικράτεια με την τοπική ομάδα σε ένα γήπεδο 1000 θέσεων εντελώς ακατάλληλο και επικίνδυνο για ποδόσφαιρο πόσο άλλωστε να χωρέσει την οργή και την «δίψα» για.. μπάλα των Ηρακλειδέων.

Σας παραθέτω το ρεπορτάζ του αγώνα – παρωδία και τα συμπεράσματα δικά σας.

«Από επεισόδια σημαδεύτηκε η πρεμιέρα του Ηρακλή στο Περιφερειακό πρωτάθλημα.

Περισσότεροι από 4.000 οπαδοί του «γηραιού» βρέθηκαν στην Καλλικράτεια για την αναμέτρηση των «κυανόλευκων» με την τοπική ομάδα, με την παρουσία τους, ωστόσο, να «συνοδεύεται» από ένταση και επεισόδια.

Πιο συγκεκριμένα, μία ώρα πριν από την έναρξη του ματς, οι φίλοι του Ηρακλή συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις της αστυνομίας, η οποία από την πλευρά της έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παιχνίδι ξεκίνησε με μίση ώρα καθυστέρηση, λόγω των επεισοδίων αλλά και της απαίτησης του διαιτητή να κατέβει πανό κατά του Σοφοκλή Πιλάβιου που είχαν σηκώσει οι οπαδοί του Ηρακλή.

Κάποιοι έβλεπαν το ματς από στέγες μονοκατοικιών, πυλώνες της ΔΕΗ, ανεγειρόμενες οικοδομές αλλά και …δέντρα.

Μόλις ξεκίνησε το ματς με τα πολλά, ο διαιτητής το διέκοψε ζητώντας να κατέβουν κάποιοι από τα δέντρα γιατί ο διαιτητής φοβήθηκε μήπως…  μπουν στον αγωνιστικό χώρο την .ώρα του ματς αφού τα κλαδιά βρίσκονταν κυριολεκτικά μέσα στο.. γήπεδο.

Στο ημίχρονο μάλιστα οι οπαδοί μπήκαν και έπαιζαν κανονικά ημίγυμνοι ποδόσφαιρο σε μία εστία. Την ώρα του ματς έλουζαν με μπίρες τους βοηθούς και με άλλα αντικείμενα στους αντιπάλους.

Το γήπεδο ήταν χωράφι και μάλιστα κακό οργωμένο και η μπάλα έκανε συνεχώς .. γκέλ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι (!!) ο Ηρακλής δεν κατάφερε να ξεκινήσει με το δεξί, αφού αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 με την ομάδα της Καλλικράτειας».

 Θέλετε και άλλο ακόμη; Τι έγινε χθες στην δεύτερη αγωνιστική του Ηρακλή; Διαβάστε το ρεπορτάζ :

“Επεισόδια έγιναν στον αγώνα του Ηρακλή με τον Εθνικό Ν. Αγιονερίου στο Καυταντζόγλειο για τη 2η αγωνιστική της Δ’ Εθνικής, με αποτέλεσμα να διακοπεί το παιχνίδι!

Οι οπαδοί του «Γηραιού» σήκωσαν πανό με μήνυμα κατά του Σοφοκλή Πιλάβιου και ο διαιτητής έδωσε εντολή να κατέβει. Παρά τις συστάσεις το πανό δεν κατέβαινε και όταν δυνάμεις των ΜΑΤ πλησίασαν τους οπαδούς του Ηρακλή ζητώντας τους να κατέβει το συγκεκριμένο πανό, η κατάσταση ξέφυγε και έγιναν σοβαρά επεισόδια.

Ο διαιτητής του αγώνα πήρε τις ομάδες, τις οδήγησε στα αποδυτήρια και διέκοψε το ματς. Στον αγωνιστικό χώρο ήταν οι άνθρωποι του Ηρακλή που του ζητούσαν να συνεχίσει κανονικά, αυτός όμως ήταν ανένδοτος.

Τελικά  έκλεισε το φύλλο αγώνος, κάτι που σημαίνει την οριστική διακοπή της αναμέτρησης.

Ο κόσμος αποχώρησε από το Καυτανζόγλειο, όπως και οι παίκτες των δύο ομάδων, ενώ ο ρέφερι έγραψε στο φύλλο αγώνος για τη διακοπή”.

Μετά από όλα αυτά ΜΠΡΑΒΟ σε όλους που ξεκίνησαν το Περιφερειακό Πρωτάθλημα και επιτρέπουν να γίνονται αγώνες σε συνθήκες ζούγκλας εν έτη 2011. Και μιλάμε για ερασιτεχνικό πρωτάθλημα με ότι αυτό συνεπάγεται. Μου αρέσει που ο Ηρακλής και κάποιες άλλες ομάδες θα έδιναν κύρος, πρεστίζ και αίγλη στο Περιφερειακό. Τελικά δεν άξιζε η αναμονή και για φέτος. Ας μην ξεκινούσε καθόλου γιατί τα ..χειρότερα έρχονται…..Καλά τα καταφέρατε. Η πρεμιέρα – παρωδία έδειξε το τι θα επακολουθούσε…..

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook