Η αντίστροφη μέτρηση για το ΕURO 2012 ξεκίνησε

Λίγες μέρες απέμειναν για να μάθει η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου τους αντιπάλους της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί στα γήπεδα Ουκρανίας και Πολωνίας το προσεχές καλοκαίρι. Στο Κίεβο στις 2 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των ομίλων του EURO 2012. Οι 16 φιναλίστ χωρίστηκαν σε τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας, με την εθνική Ελλάδας […]

Λίγες μέρες απέμειναν για να μάθει η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου τους αντιπάλους της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί στα γήπεδα Ουκρανίας και Πολωνίας το προσεχές καλοκαίρι.

Στο Κίεβο στις 2 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των ομίλων του EURO 2012. Οι 16 φιναλίστ χωρίστηκαν σε τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας, με την εθνική Ελλάδας να τοποθετείται στο τρίτο.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος κατάφερε και πήρε μια σπουδαία πρόκριση απ΄ευθείας στους ομίλους ενώ ομάδες όπως η Πορτογαλία, η Τσεχία και η Κροατία χρειάστηκαν μπαράζ για να περάσουν και οι Τούρκοι έμειναν εκτός… νυμφώνος.

Συνδαιτυμόνας στο μεγάλο λοιπόν πάρτι του καλοκαιριού θα είναι και η Εθνική μας που το 2004 έκανε την εποποιία και πήρε το τρόπαιο κόντρα σε όλους και σε όλα σε μία μαγική στιγμή για τον Ελληνικό αθλητισμό στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Κροατία, Τσεχία, Ιρλανδία και Πορτογαλία πήραν το εισιτήριο για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012 στα γήπεδα της Πολωνίας και την Ουκρανίας, μετά τα μπαράζ αποκλείοντας Τουρκία, Μαυροβούνιο, Εσθονία και Βοσνία αντίστοιχα.

Οι τέσσερις χώρες που πέρασαν θα κάνουν παρέα στις Ελλάδα, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ιταλία, Ολλανδία, Ρωσία, Ισπανία, Σουηδία που είχαν ήδη προκριθεί στο Euro 2012 από την φάση των ομίλων αλλά και τις Πολωνία, Ουκρανία που πέρασαν εξ οφίτσιο ως οι οικοδέσποινες της διοργάνωσης

Η τελική φάση θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας από τις 8 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου. Θα σχηματιστούν τέσσερις όμιλοι των τεσσάρων ομάδων. Στην επόμενη φάση προκρίνονται οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο.

  • Στον κάθε όμιλο θα χρησιμοποιηθούν δύο γήπεδα.

1ος Όμιλος, Βαρσοβία και Βρότσλαβ (απόσταση 301 χλμ)

-Ναροντόβι – Βαρσοβία (58.224 θέσεις)

-Μιέισκι – Βλότσλαβ (44.416)

2ος Όμιλος, Χαρκίφ και Λβιφ (απόσταση 891 χλμ)

-Γήπεδο Μέταλιστ – Χαρκίφ (38.863)

-Γήπεδο (εκκρεμεί η ονομασία) του Λβιφ (34.915)

3ος Όμιλος, Γκντανσκ και Πόζναν (απόσταση 242 χλμ)

-PGE Arena – Γκντανσκ (44.636)

-Μιέισκι – Πόζναν (43.090)

4ος Όμιλος, Ντόνετσκ και Κίεβο (απόσταση 1.665 χλμ)

-Ολιμπίνσκι – Κίεβο (70.050)

-Ντόνμπας Αρίνα – Ντόνετσκ (51.504)

Οι αγώνες της φάσης των ομίλων αρχίζουν στις 8 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 19 του μήνα

Οι 4 προημιτελικοί θα γίνουν σε Βαρσοβία (21/6), Γκντανσκ (22/6), Ντόνετσκ (23/6) και Κίεβο (24/6)Οι 2 ημιτελικοί θα γίνουν στο Ντόνετσκ (27/6) και στη Βαρσοβία (28/6).Ο τελικός θα γίνει την Κυριακή 1 Ιουλίου 2012 στο Κίεβο

Τα 24 ματς της φάσης των ομίλων θα αρχίζουν στις 19:00 και 21:45 ώρα Ελλάδας. Οι 4 προημιτελικοί, οι 2 προημιτελικοί και ο τελικός θα ξεκινούν στις 21:45 ώρα Ελλάδος.

Τα γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση:
Α: Πολωνία, Ουκρανία, Ισπανία, Ολλανδία
Β: Γερμανία, Ιταλία, Αγγλία, Ρωσία
Γ: Ελλάδα, Κροατία, Σουηδία, Πορτογαλία
Δ: Δανία, Γαλλία, Ιρλανδία, Τσεχία

Στην κλήρωση στις 2 Δεκεμβρίου η Ελλάδα αν κληρωθεί στον 1ο όμιλο με την Πολωνία, θα παίξει σε Βαρσοβία και Βρότσλαβ, ενώ κληρωθεί στον 4ο όμιλο με την Ουκρανία, θα δώσει τα ματς της σε Κίεβο και Ντόνετσκ.

Στον 2ο όμιλο και στον 3ο όμιλο επικεφαλής είναι Ισπανία και Ολλανδία και αν πέσει σε ένα από αυτούς τους δυο τότε θα δώσει τα παιχνίδια της στο Πόζναν και στο Γκντάνσκ ή στο Χάρκοβο και το Λβιβ.

Συμπληρώθηκε λοιπόν το παζλ των 16 ομάδων που θα ταξιδέψουν στην Ουκρανία και την Πολωνία για το μεγάλο ραντεβού του προσεχούς καλοκαιριού. Η κλήρωση αναμένεται με αγωνία και θα μάθουμε αν η Εθνική θα πέσει σε όμιλο γεμάτο μεγαθήρια ή σε άλλον που θα θεωρείται δικαιωματικά φαβορί. Άλλο είναι να πέσεις με Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία και άλλο με Πολωνία, Ρωσία και Ιρλανδία…

Όμως το έχουμε χιλιογράψει και χιλιοπεί ότι τα ΠΑΝΤΑ κρίνονται επί χόρτου και όχι επί χάρτου. Θεωρητικά όλα είναι εύκολα. Στην πράξη όλα έχουν σημασία. Και αυτή η Εθνική έχει μάθει να μιλάει με έργα. Και προκρίθηκε πανάξια. Αν θα τα καταφέρει να πάει καλά στο EURO 2012, γιατί το 2004 ήταν κάτι το ανεπανάληπτο, θα το μάθουμε στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας.

Αυτό που θα μάθουμε σίγουρα στις 2 Δεκεμβρίου είναι οι αντίπαλοί μας. Και μετά μπάλα είναι και που ξέρεις…Το «Πειρατικό» του Φερνάντο Σάντος  μπορεί να μας τρελάνει ξανά…..

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook