Η σκανδαλώδης εύνοια της τύχης θα φανεί στο χορτάρι

Λένε ότι η τύχη είναι με τους δυνατούς. Απ΄ ότι φαίνεται όμως η τύχη είναι με την εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου στις εκάστοτε κληρώσεις που έχει τα τελευταία χρόνια. Έτσι η τύχη ήταν και πάλι μαζί μας στην κλήρωση για το καλοκαιρινό ποδοσφαιρικό ραντεβού της προσεχούς χρονιάς. Στο EYRO 2012 στα γήπεδα της Πολωνίας και […]

Λένε ότι η τύχη είναι με τους δυνατούς. Απ΄ ότι φαίνεται όμως η τύχη είναι με την εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου στις εκάστοτε κληρώσεις που έχει τα τελευταία χρόνια.

Έτσι η τύχη ήταν και πάλι μαζί μας στην κλήρωση για το καλοκαιρινό ποδοσφαιρικό ραντεβού της προσεχούς χρονιάς. Στο EYRO 2012 στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας η ομάδα του Φερνάντο Σάντος θα βρει στο δρόμο της αντιπάλους που μόνο κατά παραγγελία θα μπορούσαν να προκύψουν αφού η Θεά Τύχη… ήταν και πάλι στο πλευρό μας.

Βέβαια όλα θα φανούν στο γήπεδο και εκεί θα διαπιστώσουμε αν όντως θα εκμεταλλευτούμε τελικά αυτή την σκανδαλώδη εύνοια που μας αποτρέπει να αναμετρηθούμε, αρχικά και στην φάση των ομίλων, με τα ποδοσφαιρικά μεγαθήρια της ηπείρου μας.

Στα τελικά του Euro 2012 λοιπόν η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει την διοργανώτρια Πολωνία, την Τσεχία και τη Ρωσία.

 Οι οιωνοί θυμίζουν έντονα το θριαμβευτικό, για τα ελληνικά χρώματα, Εuro του 2004. Η Εθνική θα παίξει στην πρεμιέρα της διοργάνωσης με διοργανώτρια ομάδα (08/06 Πολωνία, όπως στην Πορτογαλία) ενώ θα τελειώσει τις υποχρεώσεις στον όμιλο με αντίπαλο τη Ρωσία (όπως στην Πορτογαλία).

Mάλιστα η διοργάνωση ξεκινά στις 8 Ιουνίου 2012 με το παιχνίδι της Ελλάδας κόντρα στην Πολωνία στη Βαρσοβία

To πρόγραμμα της Εθνικής ομάδας

08/06 19:00 Πολωνία-Ελλάδα (Βαρσοβία)

12/06 19:00 Ελλάδα-Τσεχία (Βρότσλαβ)

16/06 21:45 Ελλάδα-Ρωσία (Βαρσοβία)

Σούπερ όμιλος αναμφισβήτητα είναι ο δεύτερος με Πορτογαλία, Γερμανία, Ολλανδία και Δανία.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο όμιλος της Ουκρανίας, της Γαλλίας, της Σουηδίας και της Αγγλίας ενώ οι κάτοχοι του τροπαίου Ισπανοί θα αντιμετωπίσουν τους Ιταλούς, τους Ιρλανδούς και τους Κροάτες.

Αναλυτικά οι όμιλοι:
Α’ Ομιλος: Πολωνία, Ελλάδα, Ρωσία, Τσεχία

Β’ Ομιλος: Ολλανδία, Δανία, Γερμανία, Πορτογαλία

Γ’ Ομιλος:Ισπανία, Ιταλία, Ιρλανδία, Κροατία

Δ’ Ομιλος:Ουκρανία, Σουηδία, Γαλλία, Αγγλία

Οι αγώνες της φάσης των ομίλων αρχίζουν στις 8 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 19 του μήνα. Οι 4 προημιτελικοί θα γίνουν σε Βαρσοβία (21/6), Γκντανσκ (22/6), Ντόνετσκ (23/6) και Κίεβο (24/6).

Οι 2 ημιτελικοί θα γίνουν στο Ντόνετσκ (27/6) και στη Βαρσοβία (28/6).

Ο τελικός θα γίνει την Κυριακή 1 Ιουλίου 2012 στο Κίεβο.

Τα 24 ματς της φάσης των ομίλων θα αρχίζουν στις 19:00 και 21:45 ώρα Ελλάδας. Οι 4 προημιτελικοί, οι 2 προημιτελικοί και ο τελικός θα ξεκινούν στις 21:45 ώρα Ελλάδος.

Ιδανική ήταν λοιπόν η κλήρωση στο «Παλάτι των Τεχνών» στο Κίεβο για την εθνική μας στο δρόμο για το EURO 2012, αφού η κληρωτίδα  είχε κέφια και μας ευνόησε για μία ακόμη φορά αν και είπαμε στο τέλος θα γίνει το… Ταμείο.

Η Εθνική μας ποδοσφαίρου θα συμμετάσχει για τρίτη συνεχόμενη φορά και τέταρτη συνολικά (1980, 2004, 2008, 2012) σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και φυσικά έχει τις δυνατότητες να κάνει μία αξιόλογη πορεία αφού έχει καλό υλικό, καλό προπονητή αλλά και αντιπάλους που μπορεί να τους κοιτάξει στα μάτια.

Στο χορτάρι όμως θα διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι αν τελικά η τύχη του… Γκαστόνε που είχαμε έχει ως αποτέλεσμα αυτό που προσδοκάμε όλοι μας. Γιατί καλό να..  γεννάνε και τα κοκόρια μας στις κληρώσεις αλλά αν δεν περάσουμε από αυτόν τον …βατό όμιλο τότε είναι που θα αρχίσουν τα δύσκολα γιατί ως γνωστόν οι Ελληνες είμαστε και απαιτητικοί αλλά και υπερβολικοί.

Και μην ξεχνάμε ότι δεν είμαστε και καμία ποδοσφαιρική υπερδύναμη για να κοιτάζουμε αφ΄ υψηλού και υπερφίαλα τους αντιπάλους μας… Με σοβαρότητα θα αποδείξουμε το προσεχές καλοκαίρι ότι τελικά η τύχη είναι με τους ικανούς…

 

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook