Η ετήσια γιορτή του ΠΣΑΤ είχε άρωμα… πισίνας και θάλασσας

Έντονο άρωμα από… χλώριο αλλά και την .. αλμύρα της θάλασσας είχε η ετήσια εκδήλωση για τα βραβεία των κορυφαίων του Ελληνικού αθλητισμού για το 2011 που διοργάνωσε ο Π.Σ.Α.Τ. Οι αθλητικού συντάκτες της χώρας μας επέλεξαν και φέτος τους κορυφαίους και ο Υγρός Στίβος είχε δικαιολογημένα την τιμητική του αφού σάρωσε τα βραβεία. Η […]

Έντονο άρωμα από… χλώριο αλλά και την .. αλμύρα της θάλασσας είχε η ετήσια εκδήλωση για τα βραβεία των κορυφαίων του Ελληνικού αθλητισμού για το 2011 που διοργάνωσε ο Π.Σ.Α.Τ.

Οι αθλητικού συντάκτες της χώρας μας επέλεξαν και φέτος τους κορυφαίους και ο Υγρός Στίβος είχε δικαιολογημένα την τιμητική του αφού σάρωσε τα βραβεία.

Η εθνική πόλο γυναικών, ο κολυμβητής Σπύρος Γιαννιώτης και η κολυμβήτρια Μαριάννα Λυμπερτά αναδείχθηκαν κορυφαίοι του 2011 στο δημοψήφισμα του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στα 10.000 ανοιχτής θαλάσσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στην Σαγκάη το περασμένο καλοκαίρι και έγινε ο δεύτερος Έλληνας που κατακτά το χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετά από εκείνο του Άρη Γρηγοριάδη στα 50μ. ύπτιο, το 2005.

Ανήμερα της ονομαστικής του γιορτής του κατέκτησε για πρώτη φορά τον τίτλο του κορυφαίου της χρονιάς, συγκεντρώνοντας 1.769 βαθμούς έναντι 1.044 του αρχηγού της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού Δημήτρη Διαμαντίδη και 569 του πρωταθλητή του στίβου Δημήτρη Χονδροκούκη.

Στο νήμα κρίθηκε ο τίτλος της κορυφαίας αθλήτριας της χρονιάς με τη Λυμπερτά να επικρατεί της κορυφαίας πολίστριας στον κόσμο Αλεξάνδρας Ασημάκη με 1.230 έναντι 1.121 βαθμών. Η αθλήτρια του στίβου Νικόλ Κυριακοπούλου ήταν τρίτη στη ψηφοφορία με 602 βαθμούς.

Η 32χρονη κολυμβήτρια Μαριάννα Λυμπερτά κατέκτησε την 3η θέση στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα στο 14ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στη Σαγκάη και ήταν το πρώτο μετάλλιο στην κολύμβηση από ελληνίδα γυναίκα στην ιστορία.

Καλύτερη ομάδα της χρονιάς η εθνική πόλο γυναικών που αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2011 και φυσιολογικά έλαβε 1230 βαθμούς, έναντι 1121 βαθμών της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού που κατέκτησε την Ευρωλίγκα του 2011 και 601 β. της εθνικής ποδοσφαίρου που προκρίθηκε για τρίτη σερί διοργάνωση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Η Εθνική γυναικών του πόλο κέρδισε την Κίνα με 9-8 στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στη Σαγκάη στο κατάμεστο από 18.000 θεατές «Νατατόριουμ» και αποτελεί τη μοναδική ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού που έχει κατακτήσει Ολυμπιακό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο μετάλλιο!

Τον τίτλο του προπονητή της χρονιάς πήρε ο προπονητής της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου Φερνάντο Σάντος με 1411 ψήφους, με δεύτερο τον Γιώργο Μορφέση με 1016 και τρίτο τον Νίκο Γέμελο με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς πάντως να μην βρίσκεται καν στην τελική τριάδα…

 

Η Εθνική μας ομάδας έχει εδραιωθεί στο γκρουπ των ισχυρών του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου από τη στιγμή που μέχρι το 2004 είχε προκριθεί σε ένα Μουντιάλ και ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, χωρίς να συγκεντρώσει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Πλέον έχει περάσει σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και τρία σερί Euro με την συμμετοχή το προσεχές καλοκαίρι στα γήπεδα Ουκρανίας και Πολωνίας να αναμένεται με ενδιαφέρον.

Ο αθλητής του στίβου Πασχάλης Σταθελάκος αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής με αναπηρία συγκεντρώνοντας 1412 βαθμούς έναντι 743 του κολυμβητή Χρήστου Ταμπαξή και 446 του Γρηγόρη Πολυχρονίδη (μπότσια).

Η αθλήτρια του στίβου Μαρία Σταματουλά πήρε την πρώτη θέση στην κατηγορία των αθλητριών με αναπηρία συγκεντρώνοντας βαθμούς 995, έναντι 812 της Κατερίνας Ελατίφ (στίβος) και 728 της Μαριάνας Κορδαλή (μπότσια).

Βραβεύτηκαν επίσης και μεταξύ άλλων ο δικός μας πλέον Ευγένιος Γκέραρντ για την πολύχρονη προσφορά του στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Νίκος Νταμπίζας που εγκατέλειψε την ενεργό δράση όπως και ο μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου. Βραβείο πήρε και η Κυπριακή ομάδα ΑΠΟΕΛ μέσω του προπονητή της Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Με την ευχή το 2012 να βραβευθούν αθλητές και αθλήτριες που θα διαπρέψουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου αλλά και να έχουμε ελληνικές επιτυχίες παντού και σε κάθε άθλημα την νέα χρονιά έκλεισε αυτή η βραδιά που διοργάνωσε και φέτος με επιτυχία ο ΠΣΑΤ.

Βέβαια πίσω από την.. βιτρίνα και την λάμψη των μεταλλίων και των νικητών κρύβονται τα τεράστια προβλήματα του Ελληνικού αθλητισμού. Προβλήματα οικονομικά που ταλανίζουν τους πάντες αλλά κατάφεραν να ξεπεράσουν με τις εκπληκτικές τους επιδόσεις οι έλληνες αθλητές και αθλήτριες το 2011.

Το 2012 θα είναι ακόμα πιο δύσκολο όμως αξίζει ένα τεράστιο μπράβο σε όλους όσοι διακρίθηκαν κάτω από αντίξοες πράγματι συνθήκες και κόντρα στο.. ρεύμα της απαξίωσης που υπάρχει για τον αθλητισμό της χώρας μας από την Πολιτεία.

Ο Υγρός Στίβος έδειξε το 2011τον δρόμο της επιτυχίας και όλοι θα ήθελαν το 2012 να έχουμε και την … μυρωδιά από άλλα σπορ, εκτός πισίνας και θάλασσας, στα βραβεία του ΠΣΑΤ.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook