Φαντάσου απλά αν έληγε 10-0

Επιτέλους πέρασε και το ντέρμπι των ‘’αιωνίων’’ ( 2-1 ο Παναθηναϊκός  επικράτησε του Ολυμπιακού) γιατί μας είχαν πρήξει ένα μήνα πριν για το ματς αυτό. Αφιερώματα , παλιές αναμετρήσεις , συνεντεύξεις από όλους τους βετεράνους των δύο ομάδων  τουλάχιστον από μία φορά σε κάθε μέσο ( όπως οι πολιτικοί στις εκλογές ) , εμπρηστικές και […]

Επιτέλους πέρασε και το ντέρμπι των ‘’αιωνίων’’ ( 2-1 ο Παναθηναϊκός  επικράτησε του Ολυμπιακού) γιατί μας είχαν πρήξει ένα μήνα πριν για το ματς αυτό. Αφιερώματα , παλιές αναμετρήσεις , συνεντεύξεις από όλους τους βετεράνους των δύο ομάδων  τουλάχιστον από μία φορά σε κάθε μέσο ( όπως οι πολιτικοί στις εκλογές ) , εμπρηστικές και απαξιωτικές για τον αντίπαλο δηλώσεις ένθεν κακείθεν και γενικά ένα ατελείωτο σούσουρο για ένα ματς που ανήκει στην ιστορία και φυσικά θα συζητιέται μέχρι τον δεύτερο γύρο όπου θα αναμετρηθούν ξανά μεταξύ τους. Έχοντας πάντως στο μυαλό μου το πρόσφατο ντέρμπι (?) στην Ολλανδία πριν λίγες μέρες Αϊντχόφεν-Φέγενορντ  που έληξε με το αστρονομικό 10-0 έκανα κάποιες σκέψεις για το τι θα γινόταν αν έληγε κάποτε και στην χώρα μας ένα ντέρμπι με το ίδιο σκορ. Με μουσική υπόκρουση το τραγούδι της Δ. Βανδή ‘’Φαντάσου απλά’’ ας αρχίσουμε να φανταζόμαστε τι θα γινόταν αν ….

Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός νικούσε 10-0 τον Παναθηναϊκό ή το αντίθετο. Στο ‘’πράσινο’’ ή το ‘’κόκκινο’’ στρατόπεδο θα γινόταν απέλαση από την χώρα των δύο προπονητών και όλου του τεχνικού τίμ. Για τον  κόουτς  Νιόπλια  το πολύ να ήταν προπονητής μελλοντικά στην ομάδα της γενέτειράς του Γαλατινής Κοζάνης ο υιός του καθώς ο ίδιος δεν νομίζω να ξαναπατούσε τα πόδια του στην χώρα μας ενώ για τον Βαλβέρδε οι ‘’πράσινοι’’ οπαδοί θα τραγουδούσαν ειρωνικά ρυθμικά σε κάθε ματς ‘’Ερνέστο Βαλβέρδε…Ερνέστο Βαλβέρδε΄΄  .

Οι παίκτες της ‘’ντροπής’’ ίσως να γλίτωναν το λιντσάρισμα, αν ήταν τυχεροί, από τους αφιονισμένους ντροπιασμένους οπαδούς και θα παρακαλούσαν να εξαφανισθούν από προσώπου γης. Ούτε στα κανάλια για δηλώσεις δεν πρόκειται να τους ξανακαλούσαν μελλοντικά. Εννοείται πως θα ήταν στιγματισμένοι για μια ζωή ενώ φυσικά θα κινδύνευε από το αγριεμένο πλήθος κάθε είδος περιουσίας τους και οι συγγενείς τους μέχρι τετάρτου βαθμού συγγένειας. Η πλαστική επέμβαση στο πρόσωπο για να μην τους αναγνωρίζει κανένας θα ήταν μια καλή λύση ενώ και η αλλαγή του ονόματος τους θα ήταν ενδεδειγμένη.

Η διοίκηση εννοείται πως θα άλλαζε το ίδιο βράδυ ενώ και οι εταιρίες των ηττημένων προέδρων θα γνώριζαν κραχ. Φυσικά στην πλευρά των νικητών τα κέρδη θα ήταν τεράστια και θα εκτοξευόταν η φήμη της προεδράρας που ταπείνωσε τον μισητό εχθρό. Φυσικά θα είχαμε λαϊκά δικαστήρια για τα αίτια και τους φταίχτες της  ήττας και επεισόδια μεταξύ οπαδών , συνθήματα ντροπής γραμμένα  σε τοίχους των ‘’ηττημένων’’ συνδέσμων και άλλα πολλά που δεν θέλω ούτε για πλάκα να τα διανοηθώ.

Οι οπαδικές εφημερίδες  της ομάδας που συνετρίβη θα σταματούσαν την κυκλοφορία για κανένα χρόνο ( μπορεί και παραπάνω ) μέχρι να ξεπλυθεί η ντροπή. Ενώ αντίθετα οι ‘’νικήτριες’’ φυλλάδες θα είχαν εξασφαλίσει πρωτοσέλιδα για το ‘’κάζο’’ του αντιπάλου  για την επόμενη δεκαετία   Οι οπαδικοί δημοσιογράφοι θα κυκλοφορούσαν με πλερέζες και μαύρα περιβραχιόνια και θα είχαν φάτσα τεθλιμμένου συγγενούς.  Τραγουδάκια , συνθήματα και τα λοιπά θα έκαναν πάταγο και οι πωλήσεις του DVD του αγώνα θα είχαν τρελές πωλήσεις πιο πολλές και από αυτό της Τζούλιας αφού το περιεχόμενό του θα ήταν εξίσου ‘’καυτό’’ και θα ανέβαζε την λίμπιντο των νικητών που θα ήθελαν να το βλέπουν ξανά και ξανά..

Σας φαίνονται υπερβολικά όλα αυτά που φαντάζομαι με χιουμοριστική διάθεση αλλά πάντα μέσα στο πνεύμα της ελληνικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας που τα παίρνει όλα στα σοβαρά ?  Μπορεί και να ‘ ναι έτσι μπορεί όμως και να’ ναι και  χειρότερα . Το σίγουρο όμως είναι ότι στην Ολλανδία  ελάχιστοι οπαδοί  της Φέγενορντ αντέδρασαν και μάλιστα κόσμια και πολιτισμένα ενώ η διοίκηση της ομάδας κράτησε τον κόουτς Μάριο Μπέϊν και η ζωή συνεχίστηκε χωρίς κανένα απολύτως παράτραγουδο. Άλλωστε μπάλα είναι και εδώ δυστυχώς την έχουν κάνει μια πολύ σημαντική υπόθεση ζωής ή θανάτου. Πάει πέρασε και αυτό το ντέρμπι και απλά φαντάσου τι θα γινόταν αν έληγε 10-0…..

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook