Το μπάσκετ στο Ηράκλειο… επιστρέφει

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για την επιστροφή στο… μέλλον για το μπασκετικό Ηράκλειο, που σε μία σεζόν όπου ο ΟΦΗ αποσύρθηκε, ήρθαν σαν… τρέϊλερ «Ηράκλειο» και Εργοτέλης να μας ξαναφέρουν το χαμόγελο.

Η σεζόν 2015-16 δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για το μπάσκετ. Ίσα ίσα. Ο ΟΦΗ δεν τα κατάφερε να δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α2 και αποσύρθηκε. Μελανή σελίδα για το μπάσκετ του Ηρακλείου.

Kαι πάνω που τα είχαμε βάψει όλοι οι μπασκετικοί της πόλης μας… μαύρα ήρθε μία… φωτεινή αχτίδα που μας ξαναέφερε το χαμόγελο στα χείλη!

Η πορεία του «Ηράκλειο», (κυρίως) αλλά και του Εργοτέλη στο φετινό πρωτάθλημα της Β’ εθνικής μας κάνει να ξεχνάμε τον… πόνο μας. ‘Αλλωστε ο έρωτας με… έρωτα περνάει.

Αθόρυβα, σεμνά και… ταπεινά το «Ηράκλειο» βρίσκεται σταθερά στην κορυφή του 1ου ομίλου της Β΄εθνικής, ενός επίπονου και πολύ ανταγωνιστικού πρωταθλήματος.

Και άξιος εκπρόσωπος της πόλης μας είναι και ο Εργοτέλης που ανεβαίνει αγωνιστική με αγωνιστική και από ότι φαίνεται θα μείνει στην κατηγορία γιατί το αξίζει.

Κατ΄αρχήν, το «Ηράκλειο» έχει κερδίσει το χειροκρότημα όλων μας. Η πορεία του είναι εκπληκτική και δείχνει ότι έχει το… μέταλλο αλλά και το dna της μεγάλης ομάδας του παρελθόντος που ήταν μία σταθερή δύναμη στην Α1 επί εποχής Παπακαλιάτη.

Φιγουράρει στην κορυφή και θέλει και μπορεί να μείνει εκεί μέχρι το τέλος.

Μία μπασκετική δύναμη που τα τελευταία χρόνια μπορεί να βρίσκεται στις χαμηλότερες κατηγορίες αλλά από ότι φαίνεται είναι ένας… γίγαντας που… κοιμάται και απλά κάνει μία παύση πριν επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο.

Το «Ηράκλειο» έχει το υλικό, αφού είναι ένα κράμα παλαιών και νέων παικτών, έχει έναν αξιόλογο προπονητή , τον Βασίλη Ράλλη, ενώ παίζει σε ένα κλειστό, «Δύο Αοράκια», που χαίρεσαι και είσαι περήφανος που το έχει το Ηράκλειο.

Έχει όλα τα φόντα και αξίζει να βρεθείτε ένα απόγευμα Κυριακής να δείτε ματς του για να… κολλήσετε και σεις με αυτή την… παρέα που κανείς δεν ξέρει που το πάει. Ή μήπως αυτοί  ξέρουν καλύτερα από μας και έχουν κάνει τον σχεδιασμό τους;

Και στην μέση περίπου του βαθμολογικού πίνακα βρίσκεται μία ακόμα ομάδα της πόλης μας. Ο Εργοτέλης. Ανέβηκε χωρίς τυμπανοκρουσίες και ήρθε για να μείνει.

Η ομάδα του Γιώργου Μακράκη συνεχίζει με την ίδια φιλοσοφία και δείχνει ότι με αργά και σταθερά βήματα καθιερώνεται στην μπασκετική συνείδηση όλων.

Το… μπασκετικό  Ηράκλειο ζει και αναπνέει. Και όχι μόνο ζει αλλά και βασιλεύει. Το δράμα του ΟΦΗ ας γίνει παράδειγμα προς αποφυγή. Τα δικά μας παιδιά θα πρέπει να είναι σε πρώτο πλάνο γιατί πλέον οι καιροί άλλαξαν και η παραγωγική διαδικασία μοιάζει με… μονόδρομο.

Η πορτοκαλί μπάλα με τα… σπυράκια μας κάνει και πάλι να χαμογελάμε στην πόλη μας. Και η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν και το πλέον αναμενόμενο να γίνει από την φετινή σεζόν.

Μπράβο όμως και μακάρι να συνεχιστεί αυτό το… ονειρεμένο σκηνικό και να ξαναζήσουμε μεγάλες μπασκετικές στιγμές στο Ηράκλειο.

Η πόλης μας αξίζει να έχει ομάδα και στην Α1 και στην Α2 αλλά και στις χαμηλότερες κατηγορίες. Αρκεί να γίνει με σωστό και οργανωμένο σχέδιο και όχι βιαστικά και με… πυροτεχνήματα!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook